domeinnamen uit quarantaine

Ik heb weer een nieuwe hobby ontdekt (al wordt het nu meer een verslaving, maar dat terzijde). Domeinnamen uit quarantaine opkopen. Zoals jullie weten ben ik fan van affiliate marketing en ik heb hier meerdere cursussen over gevolgd. Ik ben al een tijdje bezig met een affiliate website from scratch op te bouwen en dat gaat goed. Het bouwen zit erop, het is nu nog voornamelijk content maken. Daar gaat veel tijd in zitten, want een blog schrijf je niet in 5 minuten.

Inmiddels staan er 5 blogs live en wil ik er nog minstens 45. Als je bedenkt dat ik gemiddeld 45 minuten doe over één blog, snap je dat dit nog veel tijd gaat kosten. Maar ik vind dit zó leuk. Nu heb ik dus quarantaine domeinnamen ontdekt en deze domeinnamen hebben een aantal voordelen. Lees maar mee!

Wat zijn quarantaine domeinnamen precies?

Voordat ik de voordelen van quarantaine domeinnamen ga vertellen, is het misschien handig om eerst uit te leggen wát het precies is.

Een quarantaine domeinnaam is een domeinnaam die al bestaat. Deze is van iemand anders, maar om wat voor reden dan ook doet deze persoon hier niets meer mee. Deze domeinnaam wordt dan te koop gezet en dan kun jij ‘m bemachtigen. Er zitten vaak echt hele rare domeinnamen tussen, maar af en toe staat er een pareltje tussen en dan kun je je slag slaan. Ik heb er inmiddels 5 weten te bemachtigen, nu nog tijd vinden om alles uit te bouwen. 😉

Wat zijn de voordelen van domeinnamen uit quarantaine opkopen?

Er zitten meerdere voordelen aan het opkopen van een domein uit quarantaine. Ik zal er hieronder een aantal noemen:

Waarde

Een van de grootste voordelen van de domeinnamen die je uit quarantaine kunt kopen, is dat ze al waarde opgebouwd kunnen hebben. (Let op: dit is niet altijd zo). Wanneer je zelf een domeinnaam vastlegt, moet je het helemaal vanaf het startpunt opbouwen. Maar als de domeinnaam al wél autoriteit heeft opgebouwd, kan jouw website sneller geïndexeerd worden in Google.

Domeinnamen gericht op een niche

Ik heb fantastische domeinen voorbij zien komen die zich richten op een goede niche. Bijvoorbeeld algemenevoorwaarden.nl en hotelsinduitsland.nl. Dit soort makkelijke domeinnamen die zich richten op een niche zijn makkelijk op te bouwen als autoriteit en hier kun je dus een mooie (affiliate) business mee opzetten.

Inspiratie

Elke keer als ik door deze quarantaine domeinnamen scroll, krijg ik een inspiratie boost. Ik bedenk sowieso iedere dag al meerdere business ideeën en hierdoor gaat het nog eens x10.

sidehustle academie

Leuk hoor, maar zitten er ook nadelen aan?

Er zitten ook wat nadelen aan het kopen van zo’n quarantaine domeinnaam. Zo kan Google het zien als valsspelen, het is dus belangrijk om de website in dezelfde niche te houden en niet stiekem een ander onderwerp te delen om zo sneller te ranken in Google.

Daarnaast komt zo’n website met een hele geschiedenis, waardoor je veel 404 pagina’s kunt hebben. Gelukkig kun je dit wel oplossen met (gratis) plugins binnen WordPress.

Hoe kun jij beginnen?

Na het lezen van deze blog heb je vast en zeker veel zin gekregen om te beginnen, snap ik! Ik ben zelf ook helemaal hooked en ik hoop dit jaar alle 5 de affiliate websites live te hebben staan. Hoe tof zou het zijn als ik hieruit mijn hoofdinkomen kan halen! Ik ga hier in ieder geval zeker aan werken.

Heb jij er -net als ik- verder ook geen kaas van gegeten hoe je al die 404- pagina’s kunt fixen en andere installaties moet voltooien? Dan kan ik je de mini cursus Quarantaine Domeinnamen van Jennifer (Affiliateblogger) aanraden.

In deze mini-cursus vertelt Jennifer je de in’s & out’s rondom quarantaine domeinnamen: waarom zou je kiezen voor een quarantaine domeinnaam, waar vind je deze, hoe installeer je deze en hoe zorg je ervoor dat je er niet mee afgestraft wordt door zoekmachines als Google? Het komt allemaal aan bod in deze mini-cursus.

domeinnamen uit quarantaine

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]