sidehustle starten

Heb je ooit gedroomd van het starten van een sidehustle die niet alleen zorgt voor extra inkomsten, maar ook je passies en talenten omarmt? Voordat je jezelf in het avontuur van sidehustles en ondernemen stort, zijn er een aantal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Welke vragen dit zijn, zal ik hieronder met je delen.

1. Wat heb je te bieden (qua talenten)

Voordat je de sprong waagt, is het essentieel om te begrijpen wat jij te bieden hebt aan de wereld. Onderzoek je unieke talenten, vaardigheden en passies die je energie geven. Stel jezelf vragen zoals: Wat zijn de dingen waarin ik uitblink? Wat vind ik leuk om te doen, zelfs als ik er niet voor betaald zou worden? Als je niet zo goed weet waar je goed in bent, bedenk dan het volgende: waarover krijg je vaak complimentjes? Vaak zien de mensen om je heen wél waar je goed in bent. Dat komt omdat het voor ons vanzelfsprekend is dat we iets kunnen en niet perse iets bijzonders.

Vraag jezelf dus af: Welke vaardigheden of talenten breng je mee? En welke verdienmodellen kun je hieraan koppelen? Het erkennen van jouw sterke punten zal niet alleen de basis van je sidehustle versterken, maar het zal er ook voor zorgen dat de juiste klanten jou weten te vinden.

Voorbeeld: Toen ik eindelijk in zag dat ik schrijven zo leuk vond (ik schreef vroeger hele gedichtenbundels), is het balletje gaan rollen. Ik begon met een eigen blog en ging bij anderen gastbloggen. Dit deelde ik op Instagram, zodat het zichtbaar werd wat ik allemaal deed. En zo is het balletje gaan rollen. Onthoud: als mensen niet weten wat je kunt/leuk vindt, weten ze ook niet waarvoor ze bij jou moeten zijn.

geld verdienen met pinterest

2. Hoe wil je dat je dag eruit ziet?

Een sidehustle moet een aanvulling zijn op je leven en niet de bron van onnodige stress. Visualiseer hoe je ideale dag eruitziet, rekening houdend met je persoonlijke verplichtingen, werk en vrije tijd. Stel jezelf de vraag: Hoeveel tijd wil en kun je daadwerkelijk besteden aan je sidehustle?

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een planning te maken die in lijn is met je levensstijl. Als je een drukke baan hebt, overweeg dan om je sidehustle in kleinere taken op te splitsen en geleidelijk aan op te bouwen. Dit zorgt ervoor dat je jouw passie kunt nastreven zonder jezelf te overweldigen.

Toen ik bijvoorbeeld al mijn sidehustles naast mijn loondienst baan deed, moest ik een goede planning maken en bekijken van welke taken ik blij werd en van welke taken minder blij. Je kunt namelijk niet alles doen. Een sidehustle ontstaat vaak uit een passie voor iets, waardoor het een mooie aanvulling op je dag is.

Dus hoe ziet jouw ideale dag eruit? Op welke manieren kun je je sidehustle in je leven verweven zonder jezelf te overbelasten?

affiliate marketing

3. Hoeveel tijd wil je erin steken?

Bepaal duidelijk hoeveel tijd je bereid bent te investeren in je sidehustle. Is het een weekendproject, een avondproject of wil je er (bijna) fulltime aan werken? Het stellen van deze tijdslijn helpt niet alleen bij het stellen van realistische doelen, maar ook bij het bepalen van de mogelijke inkomsten en groeipotentie van je onderneming.

Bekijk ook hoe flexibel je schema is en hoe je je tijd kunt optimaliseren. Soms is het nodig om aan het begin meer tijd te besteden om je sidehustle van de grond te krijgen, maar het is belangrijk om dit in balans te houden met je werk en gezin.

Mijn sidehustles waren bijvoorbeeld altijd goed in lijn met de rest van mijn leven, tot het moment dat ik besloot dat ik dit fulltime wilde doen. Ik vond mijn werk niet meer zo leuk, maar van al mijn verschillende sidehustles kreeg ik superveel energie. Maar ik verdiende natuurlijk nog niet genoeg om van rond te komen. Toen heb ik tijd moeten investeren om meer opdrachtgevers aan te nemen, zodat ik kon werken naar een salaris. Dat was echt mega druk, soms wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Maar het is me wel gelukt. Dit is nu mijn tweede maand als fulltime ondernemer en ik ben zó blij. Had ik de stap maar veel eerder genomen.

Dus nu jij: Hoeveel tijd kun je en wil je wekelijks of maandelijks besteden aan je sidehustle? Welke aanpassingen kun je maken in je huidige schema om ruimte te creëren voor je onderneming?

En het is ook prima als je er niet je onderneming van wilt maken. Misschien wil je gewoon 5 uurtjes extra per week iets doen voor wat extra inkomsten. Dat maakt niet uit. Het is jouw leven, jij beslist. Zolang je er maar gelukkig van wordt.

Ik ben 2 nieuwe sidehustles aan het opstarten

Nu ik niet meer in loondienst werk, zijn mijn sidehustles officieel geen sidehustles meer. Dus ik heb nu bedacht dat mijn freelance klussen onder ‘werk’ vallen en mijn eigen projecten daarnaast onder ‘sidehustles’. Ik moet namelijk wennen aan een heel nieuw ritme.

En nu borrelt het dus weer. Ik heb heel veel inspiratie en daarom ook iets leuks bedacht: ik ben nu 2 nieuwe sidehustles aan het opzetten. Ik wil namelijk minder afhankelijk zijn van freelance klussen en meer geld verdienen met eigen projecten.

Dus ik ga een Etsy shop opzetten en een affiliate website bouwen. En het leuke is: jij kunt live alle stappen volgen.

Ik heb nu meerdere affiliate cursussen gevolgd en twee cursussen over Etsy. Ik ga nu alle tips in de praktijk brengen. Ik ga stap voor stap alles vastleggen, zodat jij niet al deze cursussen hoeft te volgen om de geheimen te ontdekken.

Klik hier voor meer informatie over de Insiders Journey.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]