€100.000 omzet in 2024

Ik kijk altijd ontzettend uit naar januari. Januari staat voor mij namelijk voor een nieuw begin. Alsof het canvas weer helemaal leeg is en de mogelijkheden open liggen. En dit jaar is januari extra speciaal voor mij. Dit wordt namelijk mijn eerste jaar als fulltime ondernemer. Ik heb namelijk al jaren allerlei sidehustles naast mijn loondienst baan, maar deze liepen sinds vorig jaar zó goed dat ik het aandurfde om mijn baan op te zeggen. En ik heb meteen een mooi omzetdoel voor mijn eerste jaar als ondernemer: €100k omzet in 2024.

Hoe mijn sidehustles begonnen

We gaan even terug in de tijd, namelijk naar januari 2021. Ik schreef mezelf in bij de Kamer van Koophandel. Niet met Geldkwebbel, want die bestond toen nog niet. Nee, ik werkte in de zorg en ik wilde aan de slag als ZZP’er: ik wilde als persoonlijk begeleider bij ouderen thuis aan de slag. Ik maakte honderden flyers en ben overal gaan flyeren bij ons in de buurt. Ik zou rijk worden! Dit was een gat in de markt.

Maar er gebeurde niets. Helemaal niets. Hoe kon dat toch? Langzaamaan ebde mijn motivatie weg en haalde ik ondertussen mijn diploma als budgetcoach. Ik startte een Instagram account, adverteerde in onze plaatselijke krant en hielp mensen gratis met hun administratie. Mijn Instagram groeide niet super hard, maar ik had leuke contacten. Maar verder niets schokkends.

Hoe kon dat toch? Weer niets. Ik deed toch mijn best? Totdat ik eens eerlijk ging kijken: werd ik gelukkig van budgetteren? Nee, wat een grap! Ik werd helemaal niet gelukkig van de hand op de knip. Maar wel van geld verdienen. En dat deed ik al sinds mijn 14e met allerlei sidehustles. Wauw, wat een inzicht! Al die tijd lag het gewoon voor mijn neus. Die dag is Geldkwebbel geboren.

affiliate marketing

Deze sidehustles had ik

Op mijn 14e begon ik met het inkopen van sieraden via eBay. Hele pakketten kocht ik in en vervolgens verkocht ik dit weer. Later deed ik dit met kledingpakketten, nieuw en tweedehands. Ik heb al sinds jongs af aan een handelsgeest, maar ik pakte het nooit echt goed aan. Daardoor heb ik veel leergeld betaald. Op dat moment zuur, maar nu heb ik er veel aan.

Na mijn eerste zwangerschap ben ik een kledingwebshop gestart. Mijn droom. En weet je? Het werd een flop. Alweer. Kan ik dan helemaal niets? Maar ik ging door.

Toen ik mezelf in 2021 inschreef bij de Kamer van Koophandel, begon ik met gastbloggen. Schrijven deed ik al mijn hele leven, dat was echt een hobby. Vroeger schreef ik hele gedichtenbundels, ik wilde namelijk schrijver worden. Ik verdiende her en der een paar tientjes met gastbloggen en ik deelde hierover op Instagram. Vanaf dat moment begon het steeds meer te lopen.

Door het gastbloggen deed ik ervaring op en doordat ik het deelde op Instagram, leerden mensen mij kennen. Ik kreeg nog meer aanvragen. Wauw, ik was ergens goed in! Hoe tof is dat. Ik werd met de maand enthousiaster. Vorig jaar kwamen hier ook andere taken bij, onder andere VA klussen. Ik ben nu onder andere hoofdredactrice van een groot platform, ik ben affiliate marketeer (ik doe recruitment) en ik heb tussendoor nog verschillende opdrachten zoals websites maken, leeromgevingen bouwen et cetera.

Ik ben nu bezig met een cursus over hoe je een veelgevraagd VA wordt. Zodat anderen ook hun talenten kunnen aanbieden als VA. Je kunt deze VA cursus nu pre-orderen voor een prikkie. Zodra de cursus af is, gaat de prijs omhoog.

In november verdiende ik €10.000

Afgelopen september nam ik ontslag. Mijn sidehustle verdiensten werden steeds meer en ik kon het werk bijna niet meer combineren. Tot dan toe had ik steeds rond de €5.000 omzet uit mijn sidehustles. Ik besloot 3 maanden te blijven op mijn werk en per 1 december helemaal voor mezelf te beginnen.

Die laatste maand in loondienst was een gekkenhuis. Ik had ontzettend veel freelance klussen en het brak me op. Ik kreeg lichamelijke klachten en voelde me gestrest. Het was uiteindelijk mijn beste maand ever, ik verdiende namelijk meer dan €10.000 die maand. Maar wat een opluchting dat die maand voorbij was.

December was mijn eerste maand als fulltime ondernemer en hoewel ik mijn record omzet niet heb verbeterd, ben ik meer dan tevreden. Ik verdiende in december €8.041 euro. Let wel: dit is omzet. Belasting en andere kosten gaan hier nog vanaf. En ik heb heel veel in mijn bedrijf geïnvesteerd de afgelopen maanden.

geld verdienen met Pinterest

Zo ga ik €100.000 omzet halen in 2024

Mijn doel voor 2024 is €100.000 omzet. Omgerekend is dit zo’n €8.333 per maand. Je denkt nu misschien: je hebt al zulke mooie maand omzetten, dat ga je wel halen. Maar ik heb op dit moment een grote freelance klus, die binnenkort stopt. Ik verdien met deze klus bijna €3.000 per maand, dus dat vergt creativiteit van mijn kant. De €100.000 omzet is dus een leuke uitdaging.

Hoe wil ik die €100.000 gaan halen?

Mijn grootste focus in 2024 is meer eigen producten lanceren. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van freelance opdrachten. Dat betekent niet dat ik stop met freelancen. De opdrachtgevers waar ik nu mee werk, daar wil ik graag voor blijven werken.

Het betekent wel dat het allemaal meer in verhouding mag komen. Ik host natuurlijk de mastermind (dit is een membership over sidehustles en ondernemen). Ik ga dit in 2024 heel groot maken. Er zijn nu al veel masterclasses en cursussen in te vinden, maar dit wordt nóg meer.

Iedere maand worden er 2 masterclasses gegeven door experts en ik ga nog meer cursussen toevoegen. Kleine, gerichte cursussen op bepaalde sidehustles. Bijvoorbeeld de cursus waar ik nu mee bezig ben: hoe word je een VA. Maar daar komen nog meer cursussen bij: hoe begin je een blog, geld verdienen als tekstschrijver, et cetera.

Alles wat ik maak, is gratis voor members van de Mastermind. Zo hebben we ook regelmatig leuke challenges om gemotiveerd te blijven. En we hebben iedere maand een community call, zodat we elkaar kunnen inspireren en helpen. Dit zorgt voor een accountability waardoor je ook echt je doelen gaat bereiken!

Je krijgt met de code ‘Geldkwebbel‘ 50% korting op je eerste maand. >>Meld je hier aan

*De mastermind is maandelijks opzegbaar.

Hier ga ik ook geld mee verdienen

Naast mijn Mastermind, ga ik nog meer sidehustles opzetten zodat ik de €100.000 ga halen in 2024. Ik ga namelijk een affiliate website opzetten en een Etsy shop openen. De stappen die ik hierin zet, ga ik allemaal vastleggen in de Mastermind.

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte over de voortgang van mijn omzet en of de inkomsten uit freelance werk en uit eigen producten wat meer in balans komen.

Hebben jullie vragen of wil je iets kwijt? Laat dan vooral een reactie achter onder deze blog. Vind ik leuk!

Ook interessant

2 Comments

  1. Met een passief inkomen erbij kun je dit ook wel bereiken hoor. Denk ook aan het combineren van je blog met Youtube/Tiktok etc. Sidehustles kunnen in ieder geval een stuk lucratiever zijn dan werken voor een baas. Veel succes, 100k is een mooi target!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]