Vinted nl

Vinted nl is dé plek om jouw ongedragen of oude kleding en accessoires te verkopen. Met een paar slimme trucjes kun je je items snel verkopen en een extra zakcentje verdienen. Succesvol verkopen op Vinted is helemaal niet moeilijk. En daarom is het ook een van mijn favoriete sidehustles. Hieronder deel ik mijn beste tips en persoonlijke ervaringen zodat jij ook een succesvolle verkoper wordt op Vinted.

1. Bundelkorting aanzetten is hét geheim van Vinted nl

Een van de makkelijkste manieren om de verkoop te stimuleren, is door bundelkorting aan te zetten. Maar wat is bundelkorting precies? Dit houdt in dat je korting geeft aan kopers die meerdere items in één keer kopen. Het voordeel hiervan is tweeledig: kopers voelen zich aangemoedigd om meer te kopen omdat ze een korting krijgen en jij verkoopt sneller meer items. Ik heb zelf gemerkt dat mijn verkopen verdubbelden zodra ik bundelkorting inschakelde. Het is een win-winsituatie!

Ik merk het ook aan mezelf: als ik voor de kids aan het shoppen ben op Vinted nl en ik zie dat iemand geen bundelkorting aanbiedt, kijk ik eerst verder naar andere shops. Ik vind het namelijk zonde van de verzendkosten als ik maar één item koop bij iemand.

Tip: Begin met een kleine korting, zoals 10% bij aankoop van twee items en experimenteer met verschillende percentages om te zien wat voor jou het beste werkt. Ik heb zelf ingesteld dat kopers bij 2 artikelen 15% korting krijgen, bij 3 artikelen 20% korting en bij 5 artikelen 30% korting.

BFF membership

2. Lagere prijzen hanteren

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je items voor de hoogste prijs te verkopen, werkt het vaak beter om je prijzen iets lager te houden. Mensen houden van een goede deal en lagere prijzen kunnen hen sneller over de streep trekken. Ik heb ontdekt dat mijn items vaak binnen een paar dagen verkocht zijn als ik ze scherp geprijsd houd.

Voorbeeld: Als je een mooie blouse hebt die je normaal voor €15 zou aanbieden, probeer dan eens €12. Het verschil lijkt klein, maar het kan net dat zetje zijn dat een koper nodig heeft.

3. Goede productfoto’s maken

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en dat geldt zeker voor online verkopen. Goede productfoto’s zijn cruciaal als je goed wilt verkopen op Vinted nl. Maak duidelijke en heldere foto’s van je items, van zowel de voor- als achterkant. Zorg ervoor dat de foto’s goed belicht zijn en dat de kleding netjes is gestreken of gevouwen. Ik merk dat items met scherpe en goed belichte foto’s veel meer bekeken worden en sneller verkocht worden.

Tip: Maak ook close-ups van interessante details zoals knopen, patronen of labels. Dit geeft potentiële kopers een beter beeld van wat ze kopen.

4. Iedere dag iets uploaden op Vinted nl

Consistentie is de sleutel tot succes op Vinted nl. Door elke dag iets nieuws te uploaden, blijf je zichtbaar in de feed van potentiële kopers. Het algoritme van Vinted waardeert actieve verkopers en laat hun items vaker zien. Zelfs als je maar één nieuw item per dag toevoegt, kan dit je zichtbaarheid aanzienlijk vergroten.

Toch kan dit een beetje spaak lopen met je bundelkorting, dus wat ik nu zelf doe: ik plaats per persoon (uit mijn huishouden) per keer. Dus als ik kleding van Djordan verkoop, zorg ik dat ik meerdere items van hem in één keer plaats. Zo kan iemand met de bundelkorting meerdere items aanschaffen.

Twee dagen daarna plaats ik bijvoorbeeld een paar kledingstukken van Djalina of mezelf in mijn Vinted kledingkast.

sidehustle academie

5. Beschrijvingen en titels

Een goede beschrijving en titel zijn net zo belangrijk als goede foto’s als je succesvol wilt verkopen op Vinted nl. Zorg ervoor dat je titels duidelijk en beschrijvend zijn. Vermeld het merk, de maat en de staat van het item. In de beschrijving kun je extra details geven, zoals de reden van verkoop of hoe het item valt qua maat.

Voorbeeld titel: “Zara zwarte blouse – Maat M – Zo Goed Als Nieuw”

Voorbeeld beschrijving: “Elegante zwarte blouse van Zara in maat M. Slechts een paar keer gedragen en in uitstekende staat. Perfect voor zowel casual als formele gelegenheden.”

6. Reageer snel op vragen

Niets is vervelender voor een koper dan lang wachten op een reactie. Probeer snel te reageren op vragen en bied een goede klantenservice. Dit wekt vertrouwen en kan net dat extra zetje geven om een aankoop te doen.

Tip: Stel de Vinted app in op je telefoon om meldingen te ontvangen van nieuwe berichten, zodat je direct kunt reageren.

Succesvol verkopen op Vinted nl is dus helemaal niet moeilijk

Succesvol verkopen op Vinted nl hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een paar slimme trucjes kun je je winkeltje snel leegverkopen. Het vraagt wat consistentie en inzet, maar de beloning is het zeker waard. Dus, begin vandaag nog met het uploaden van je items en ervaar zelf hoe leuk en makkelijk verkopen op Vinted kan zijn!

Heb jij al ervaring met verkopen op Vinted? Wat zijn jouw beste tips? Deel ze in de reacties hieronder!

sidehustle academie

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]