sidehustles vanuit huis

Als je vroeger vanuit huis geld wilde verdienen, kwam je al gauw uit op schunnige dingen of inpakwerk waarbij je werd opgelicht. Dit fenomeen trok mij namelijk al op jonge leeftijd, waarbij ik úren onderzoek heb gedaan op het internet. Het leek mij wel wat om thuis spulletjes te krijgen die ingepakt moesten worden. Lekker thuis in pyjama geld verdienen. Ik kwam helaas veel oplichterij tegen, waarbij je bijvoorbeeld moest betalen om het te kunnen beginnen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus verwaterde deze fantastische droom een beetje. Tot nu! Want jongens (en meisjes), wat leven we toch in een geweldige tijd! Er liggen werkelijk o-ver-al kansen. Ook vanuit huis. Daarom in deze blog: 12 sidehustles die je vanuit huis kunt doen.

1. Teksten schrijven

Natuurlijk mijn no 1 sidehustle: teksten schrijven. Hier begon mijn Geldkwebbel avontuur mee: bloggen en gastbloggen. Wat een fantastische reis heb ik al doorgemaakt. En ook jij kunt dit doen. Vind je schrijven leuk en ben je goed in grammatica? Ik heb een aantal jaar geleden een cursus copywriting gedaan en ik heb her en der nog een aantal SEO cursussen gevolgd. Daarna ben ik voor een heel laag bedrag gaan gastbloggen en vanuit daar is het steeds verder gegroeid.

2. VA klussen

Ook VA taken (VA staat voor virtueel assistent) kun je vanuit huis doen. De taken die hieronder vallen zijn heel erg uiteenlopend. Zo kun je bijvoorbeeld iemand haar mailbox beheren en het klantcontact op je nemen, of je richt je op het technische aspect (bijvoorbeeld een leeromgeving of een funnel voor iemand opzetten). Ik heb zelf hele diverse taken als VA. Zo ben ik hoofdredactrice van meerdere websites, help ik met het opzetten van funnels, leeromgevingen en dat soort dingen. Én ik heb sinds 2 maanden een nieuwe opdrachtgever: voor haar doe ik onder andere affiliate recruitment. Je ziet dat VA taken heel divers zijn. Het gaat er voornamelijk om dat je werk uit handen neemt en een steun bent voor een andere ondernemer.

Sidehustle academie

3. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een superleuk verdienmodel als je van schrijven houdt. Stel, je hebt een blog over huisdieren. Dan kun je dierenspullen promoten in je blog. Als iemand iets via jouw persoonlijke link koopt, ontvang je een commissie. Dit kan dus erg interessant zijn als jouw blog goed gelezen wordt. Ik heb zelf héél veel cursussen gevolgd over affiliate marketing, omdat ik het zo’n interessant onderwerp vind. En in iedere cursus leerde ik weer andere dingen. Het was een flinke investering om al deze cursussen te doen, maar uiteindelijk betaalt dit zich zeker terug. Deze cursussen kan ik écht aanbevelen:

  • Succes met affiliate marketing van Nicole van Roekel. Dit is een van de goedkoopste cursussen die ik heb gevolgd, maar wél erg interessant. En met de code ‘succesmetaffiliatemarketing10’ krijg je ook nog eens 10% korting!
  • The affiliate roadmap van Danique Bras. Dit is -naast een affiliate marketing cursus- bijna een complete marketing cursus. Je leert onder andere over het bouwen van een website en hoe je nu eigenlijk een goede tekst schrijft.
  • The affiliate playground van Jennifer Kok. Deze cursus is echt insane! Jennifer heeft niet alleen een affiliate website, maar staat ook aan de andere kant. Ze helpt namelijk bedrijven om hun affiliate campagnes op te zetten. Zij weet als geen ander wat wel en niet werkt én wat bedrijven graag zien. Als je deze cursus koopt, krijg je haar basis cursus over affiliate marketing erbij cadeau. Zo heb jij dus ALLE kennis die je nodig hebt om een succes te maken van jouw website.

Ook zonder website kun je geld verdienen met affiliate marketing. Je kunt bijvoorbeeld via Instagram deals delen en jouw affiliate link hiervoor gebruiken. Maar, je kunt ook geld verdienen via Pinterest. En dit is echt mega interessant. Je kunt mooie pins maken en hier een affiliate link hierin verwerken. Je kunt de Pinterest challenge van Danique voor een prikkie volgen, zodat je lekker vanuit huis geld kunt verdienen.

4. Webdesign

Ben jij technisch aangelegd en kun jij mooie websites bouwen? Bijna iedere ondernemer heeft een website nodig, dus een gat in de markt!

Je kunt er ook voor kiezen om WordPress templates te ontwerpen en deze te verkopen. Op die manier kunnen ondernemers to be nóg makkelijker hun eigen website bouwen.

5. Grafische ontwerpen maken

Hoewel Canva helemaal booming is op het moment, zijn er ook ondernemers die een échte ontwerper willen aannemen om logo’s of andere producten te maken. Als jij hier goed in bent, is dit ook zeker een leuke sidehustle die je vanuit huis kunt doen.

Maar je kunt je natuurlijk ook specialiseren in Canva en een echte pro worden. Je kunt hier verschillende sidehustles aan koppelen: ontwerpen maken voor anderen, een e-book maken met de 15 beste opties van Canva of een cursus maken waarin je alle Canva geheimen deelt.

6. Start een YouTube kanaal (cashcow)

Een cashcow kanaal op YouTube is bijvoorbeeld een kanaal met de ‘top 10 mooiste huizen’ of ‘top 10 snelste auto’s’. Op het moment dat je 1000 abonnees hebt en 4000 uren kijktijd, kun je je aanmelden voor het YouTube partnerprogramma en kun je geld gaan verdienen aan de advertenties die in jouw filmpjes worden afgespeeld. Ik volg zelf een cursus via de Cash Cow Academy en het is echt bizar hoeveel waarde hierin gedeeld wordt. Er worden case kanalen gedeeld zodat je kunt zien hoe zij dit aanpakken. Echt een aanrader als je hiermee aan de slag wil gaan. Met de code ‘geldkwebbel’ krijg je €200 korting.

Sidehustle academie

7. Online cursus maken

Deze mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje met sidehustle die je vanuit huis kunt doen. Ik vind dit zo’n toffe sidehustle! Het is leuk om mensen te helpen met kennis die jij bezit. Je kunt dit natuurlijk in verschillende vormen doen: een echte cursus met meerdere modules, een e-book waarin je je waarde deelt of bijvoorbeeld via een challenge.

Ik host zelf mijn cursussen in Huddle en ik gebruik Plug&Pay als betaalsysteem.

8. Digitale marketingdiensten

Je kunt ondernemers helpen met marketing gerelateerde zaken, gewoon vanuit huis! Denk aan SEO, e-mailmarketing of social media marketing.

9. Social media manager

Social media is erg belangrijk: ook voor bedrijven die zichtbaar willen zijn. Maar niet iedereen is hier handig mee of wil hier tijd in investering. Hier kun jij inspringen! Door content te maken en de social media account te beheren voor anderen. Dit is een super leuke sidehustle om vanuit huis te doen!

Wil jij weten of Social Media Manager iets voor jou is? Doe dan deze instap cursus om erachter te komen.

10. Print on demand

Vind je het leuk om teksten of plaatjes te ontwerpen? Overweg dan eens om een print on demand shop te beginnen! Je kunt jouw ontwerpen aanbieden bij onder andere Cotton Cast, Drukwerknodig of Gelato en klanten kunnen dit dan bijvoorbeeld op een t-shirt, mok of iets anders laten drukken. Het voordeel hiervan is dat je geen voorraad thuis hoeft te hebben, maar je hoeft ook niet zelf de producten te bedrukken en versturen.

11. Enquêtes invullen

En de meest bekende sidehustle vanuit huis is natuurlijk het invullen van enquêtes. Een bekende is bijvoorbeeld Euroclix. Ik gebruik Euroclix om enquêtes in te vullen, maar Euroclix biedt daarnaast ook cashback op online aankopen aan. Ik koop áltijd via Euroclix iets bij Bol.com. Inmiddels kan ik €150 uit laten betalen, maar ik spaar nog even door.

12. UGC creator

Een van de meest nieuwe dingen die ik aan het onderzoeken ben, is UGC creator. UGC staat voor User Generated Content (door de gebruiker gemaakte content). Je maakt hierbij content over een bepaald product. Bedrijven hebben hier veel baat bij, omdat het heel erg authentiek overkomt als een gebruiker positieve content maakt over hun product. Het leuke hiervan is dat je dit ook kunt gaan doen als je niet zoveel volgers hebt. Dat is natuurlijk bij echte influencer klussen wel anders. Via de UGC Creator Academy leer je hier alles over.

Ook interessant

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]