online verdienmodellen

Het werd weer eens tijd voor een persoonlijke blog, dus vandaag wil ik je even achter de schermen meenemen en je een inkijkje geven in mijn online verdienmodellen. Misschien ben je nieuwsgierig naar hoe je online geld kunt verdienen of zoek je inspiratie voor je eigen onderneming. Ik deel graag mijn ervaringen en tips met je, zodat jij ook een online inkomen kunt gaan opbouwen. Lees je mee?

Zorg voor meerdere online verdienmodellen

Als eerst wil ik je op het hart drukken dat je moet zorgen voor meerdere online verdienmodellen. Spreid je kansen. Je wilt namelijk niet afhankelijk zijn van één verdienmodel, want als die net iets minder gaat ben je de pineut. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om meerdere verdienmodellen op te bouwen.

Sidehustle Academie

Online verdienmodel 1: Affiliate marketeer: De schakel tussen bedrijven en affiliates

Als affiliate marketeer word ik ingehuurd door bedrijven om geschikte samenwerkingen te zoeken en te managen. Klinkt interessant, toch? Het mooie aan deze functie is dat je bedrijven helpt door ze te koppelen aan influencers of websites (blogs) die hun doelgroep bereiken. Dit model draait om het creëren van win-win situaties. Ik zoek naar de perfecte match tussen bedrijf en promotor, zodat beide partijen profiteren.

Voorbeeld: Stel, een bedrijf verkoopt fitnessapparatuur. Dan ga ik op zoek naar fitness-bloggers die enthousiast zijn over deze producten en bereid zijn erover te schrijven of video’s te maken. Voor elke verkoop die via hun link tot stand komt, ontvangen ze een commissie. Zo verdienen zowel het bedrijf, de blogger als ikzelf!

Ben je zelf een influencer of heb je een blog? Denk eens na over affiliate marketing! Het kan een lucratieve manier zijn om je inkomsten te vergroten.

Ik heb inmiddels al voor hele mooie merken mogen werken, onder andere voor Rituals en Marlies Dekkers.

Online verdienmodel 2: (SEO) Tekstschrijver

Een ander online verdienmodel waar ik veel plezier uit haal, is het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten. Het doel is om content te creëren die niet alleen boeiend is voor de lezer, maar ook goed scoort in zoekmachines. Goede SEO-teksten trekken meer bezoekers naar een website, wat kan leiden tot hogere conversies en meer verkoop.

Naast SEO blogs, schrijf ik ook nieuwsbrieven voor klanten.

Persoonlijk inkijkje: Ik hield mij zelf eerst niet bezig met SEO voor mijn eigen website, waardoor deze niet vindbaar was in Google. Ik ben hier sinds een paar maanden serieus mee bezig en mijn website scoort een stuk beter. Ik rank met bepaalde zoekwoorden/blogs in Google en ik zie de bezoekersaantallen stijgen. Zo motiverend! Ik vind dit dus echt super leuk om te doen.

Online verdienmodel 3: Virtueel Assistent (VA)

Als VA doe ik uiteenlopende klussen, van het inplannen van nieuwsbrieven en blogs tot het checken van affiliate links op iemands website. Tot voor kort was ik ook hoofdredactrice, wat betekende dat ik de eindverantwoordelijkheid had voor alle content. Ik maakte een planning wanneer welke blogs online kwamen en zocht hier geschikte affiliate partners bij. Dit was toch wel mijn favoriete klus, dus als ik zoiets weer voor iemand kan doen, pak ik het direct met beide handen aan.

Een VA is een veelzijdige baan die nooit saai is en waarbij je echt van waarde kunt zijn voor je klanten.

Overweeg jij om VA te worden? Ik heb een cursus gemaakt waarbij je in kijkje achter de schermen krijgt bij mij, ik deel alles met je. De cursus heet: “Zo word jij een veelgevraagd VA”.

Zo word jij een veelgevraagd VA

Ik laat zien hoe ik werk als affiliate marketeer, hoofdredactrice en andere klussen én ik laat zien welke tools ik voor al deze werkzaamheden gebruik. Het is belangrijk dat je je specialiseert, zodat je een hoger tarief kunt vragen.

Deze cursus is gratis te volgen in mijn Sidehustle Academie.

Online verdienmodel 4: Affiliate marketing

Naast het werken als affiliate marketeer, verdien ik ook zelf via affiliate marketing. Ik promoot producten die ik zelf gebruik en waardeer. Het is belangrijk om authentiek te blijven en alleen producten te promoten waar je echt achter staat. Ik verdien dit met mijn Geldkwebbel website en met Instagram.

Tip: Begin met producten die je al gebruikt en waar je enthousiast over bent. Het maakt je aanbevelingen geloofwaardiger en je zult merken dat mensen sneller geneigd zijn om jouw advies op te volgen.

Ik ben op dit moment bezig met het bouwen van 4 affiliate websites. Ik heb één domeinnaam al heel lang geleden vastgelegd, dit is een verlengde van Geldkwebbel en echt gericht op online ondernemen. Hier staan inmiddels 11 blogs. Ik moet wel een beetje aanpoten, want ik zag dat deze website al 5 bezoekers heeft gehad. Cool he?!

De overige 3 domeinnamen heb ik gekocht via een quarantaine veiling en deze ben ik nu aan het uitbouwen.

Mijn doel is om eind dit jaar minimaal €500 te verdienen met deze websites. Ik ga niet alleen inzetten op affiliate marketing, maar ik ga ook andere verdienmodellen toevoegen: digitale producten en ik wil betaalde samenwerkingen zoeken. Voor de betaalde samenwerkingen gebruik ik deze tool.

Online verdienmodel 5: Etsy Shop: Een project in de maak

Mijn Etsy shop is nog niet echt van de grond gekomen, maar dat is oké. Elk project heeft zijn eigen tempo en het belangrijkste is om niet op te geven. Soms is het een kwestie van de juiste niche vinden of je marketingstrategie aanpassen. Mijn eerste Etsy shop staat pas 2 maanden live, dus dat heeft tijd nodig. Het is een shop met Notion planners, deze heb ik gemaakt met de producten uit de PLR Library. Wil jij dit ook? Ik heb een 50% kortingscode voor je geregeld! Met de code “Tiffany50PLR” krijg je 50% korting op je eerste maand bij een maandabonnement óf op je eerste jaar als je kiest voor een jaarlijkse betaling. Met die laatste optie bespaar je dus super veel geld! Je kunt je hier aanmelden.

PLR

Ik maak me in ieder geval niet druk, want ik heb alle stappen doorlopen die ik in de Etsy Academy heb geleerd.

Ik ga de komende tijd meer producten toevoegen aan deze shop én nog een shop openen. Mijn reis en álle learnings en producten die ik toevoeg deel ik in de Sidehustle Academie.

Online verdienmodel 6: Mijn eigen Sidehustle Academie

Een van de projecten waar ik het meest trots op ben, is mijn eigen Sidehustle Academie. Dit is een membership platform waar ik content deel over sidehustles en ondernemen. Elke maand voeg ik nieuwe content toe (cursussen, challenges en masterclasses van experts), maar het belangrijkste onderdeel zijn de wekelijkse co-work sessies. Tijdens deze sessies werken we twee uur lang aan onze sidehustles, wat een geweldige stok achter de deur is om echt vooruitgang te boeken.

Sidehustle Academie

Voordelen van de Sidehustle Academie

– Maandelijkse nieuwe content over ondernemen

– Wekelijkse co-work sessies voor motivatie en productiviteit

– 24/7 toegang tot een community van gelijkgestemden waar je mee kunt sparren

– Regelmatig workshops waar je gratis aan kunt deelnemen. Deze maand (juni) staat er een workshop op het programma van Jennifer van Affiliate Blogger. Zij gaat live met de deelnemers een affiliate website bouwen. De workshop zal zo’n 3,5 uur duren. Na deze workshop staat jouw affiliate website en kun je hier geld mee verdienen.

– In juli is er een workshop over zoekwoordenonderzoek en content maken voor je affiliate website. Je kunt dan meteen doorpakken en jouw website optimaliseren zodat je gevonden wordt in Google.

Ben je op zoek naar een manier om je sidehustle van de grond te krijgen of verder te ontwikkelen? Sluit je aan bij onze community en ervaar zelf de voordelen van gestructureerd werken aan je doelen.

Sidehustle Academie

Actie ondernemen!

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met mijn verschillende verdienmodellen. Het belangrijkste is om te beginnen en te experimenteren. Niet alles zal meteen een succes zijn, maar door vol te houden en aan te passen, kom je steeds dichter bij je doelen. Heb je vragen of wil je meer weten over een van deze verdienmodellen? Laat het me weten in de reacties!

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]