wat zijn digitale producten

Vandaag duiken we in een nieuwe hobby van mij: namelijk van digitale producten. Of je nu een ervaren online ondernemer bent of net begint met het verkennen van digitale markten, digitale producten zijn voor iedereen interessant, zowel om zelf te kopen als te verkopen als leuke sidehustle. Ik ga je vertellen wat digitale producten precies zijn, welke verschillende soorten er bestaan en hoe ze jouw leven (en bedrijf) kunnen verrijken. Laten we gauw beginnen!

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn producten die via de mail ontvangt en gedownload kunnen worden. In tegenstelling tot fysieke producten (zoals kleding, vereisen digitale producten geen fysieke opslag of verzendproces. Daarom is het een perfect verdienmodel voor bedrijven. Denk aan alles wat je online kunt kopen en direct kunt gebruiken of downloaden – dat is een digitaal product!

PLR
Krijg 50% korting met de code TIFFANY50PLR

Voorbeelden van digitale producten

E-books

Heb je ooit een e-book gedownload? Dan heb je al een digitaal product in handen gehad! E-books zijn digitale boeken die je op je computer, tablet of e-reader kunt lezen. Ze zijn handig, draagbaar en vaak goedkoper dan fysieke boeken. Van zelfhulp tot kookboeken, de variatie is eindeloos.

Templates en planners

Wie houdt er niet van een goede planner of een sjabloon dat je helpt je taken te organiseren? Digitale planners en templates zijn geweldig voor iedereen die zijn productiviteit wil verhogen. Of je nu een student bent die zijn huiswerk moet bijhouden of een professional die projecten moet plannen, er is een digitale planner voor jou.

Digitale uitnodigingen

Organiseer je binnenkort een feestje of een evenement? Digitale uitnodigingen zijn een stijlvolle en milieuvriendelijke manier om je gasten uit te nodigen. Ze kunnen gemakkelijk aangepast worden aan je thema en direct via e-mail of sociale media verstuurd worden. Geen papierafval en geen gedoe met postzegels!

Dit is een van de manieren om bijvoorbeeld geld te besparen op je bruiloft. Je kunt dit soort uitnodigingen ook aanschaffen voor kinderfeestjes.

Notion templates

Notion is een veelzijdige tool voor notities, takenlijsten en projectmanagement. Het mooie van Notion is dat je je eigen sjablonen kunt maken of sjablonen van anderen kunt gebruiken. Van persoonlijke productiviteitssystemen tot zakelijke planningen, Notion templates maken je leven zoveel eenvoudiger.

Ik heb een tijdje geleden ook een Etsy shop geopend met Notion templates. Ik heb deze templates niet zelf gebouwd, maar gekocht in de PLR Library. PLR producten zijn digitale producten met een licentie. Dit houdt in dat je ze na aankoop (verplicht) iets moet aanpassen en daarna mag doorverkopen.

Ik ben hier echt fan van, binnen een uur kun je aardig wat producten klaar hebben. Wil je lid worden van de PLR Library? Met de code TIFFANY50PLR krijg je 50% korting op je eerste maand óf op je eerste jaar. Bij die laatste optie bespaar je echt mega veel geld!

PLR
Krijg 50% korting met de code TIFFANY50PLR

Online cursussen

Heb je een vaardigheid of kennis die je met anderen wilt delen? Online cursussen zijn een uitstekende manier om je expertise te delen en een passief inkomen te genereren. Platformen zoals Soofos en Huddle maken het gemakkelijk om je cursus te maken, te promoten en te verkopen.

Software en apps

Dit is misschien wel een van de meest veelzijdige categorieën. Van productiviteitsapps tot games, software en apps zijn digitale producten die je dagelijks gebruikt. Als je ooit een app hebt gedownload op je smartphone, heb je een digitaal product gekocht of gedownload.

Muziek en audio

Ben je een muzikant of een podcaster? Muziek- en audiobestanden zijn ook digitale producten. Of het nu gaat om een album op iTunes, een podcast op Spotify of soundbites voor video-editing, audio is een krachtig digitaal product.

Stock foto’s en video’s

Als je een blogger, marketeer of ontwerper bent, heb je waarschijnlijk al eens stockfoto’s of video’s gebruikt. Deze visuele hulpmiddelen helpen je om je content aantrekkelijker te maken en zijn gemakkelijk online te vinden en te kopen.

Waarom digitale producten maken en verkopen?

Nu je weet wat digitale producten zijn en welke verschillende soorten er bestaan, vraag je je misschien af waarom je je hiermee zou moeten bezighouden. Hier zijn een paar goede redenen:

– Lage kosten en hoge winstmarges: Geen productiekosten of verzendkosten.

– Directe levering: Klanten kunnen hun aankoop direct downloaden.

– Schaalbaarheid: Je kunt een onbeperkt aantal producten verkopen zonder extra kosten.

– Milieuvriendelijk: Geen afval of vervuiling door fysieke productie.

Supersnel digitale producten maken

Zoals ik hierboven al vertelde, ben ik lid van de PLR Library.

Deze producten mag je downloaden en weer doorverkopen. De enige eis is dat je ze iets aanpast, je mag deze producten niet 1 op 1 doorverkopen. Je kunt bijvoorbeeld het lettertype aanpassen, de kleuren veranderen en/of de afbeeldingen wijzigen.

In de PLR Library worden iedere maand nieuwe producten toegevoegd. Nu al te downloaden: Notion templates, invitations & cards, games, ebook templates, planners & trackers en social media templates.

Ik ben hier echt fan van, binnen een uur kun je aardig wat producten klaar hebben. Wil je lid worden van de PLR Library? Met de code TIFFANY50PLR krijg je 50% korting op je eerste maand óf op je eerste jaar. Bij die laatste optie bespaar je echt mega veel geld!

Tijd om actie te ondernemen!

Of je nu een ondernemer bent die nieuwe inkomstenbronnen wil toevoegen aan je bedrijf of gewoon iemand die een leuke sidehustle wilt opzetten, digitale producten hebben iedereen iets te bieden. Begin vandaag nog met oriënteren en creëren. Je zult versteld staan van de mogelijkheden!

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]