freelance opdrachten vanuit huis

Werken vanuit huis heeft veel voordelen. Je kunt je eigen uren bepalen, werken in je pyjama als je wilt en de reistijd naar kantoor is verleden tijd. Maar welke freelance opdrachten kun je vanuit huis doen die niet alleen leuk zijn, maar ook lucratief? In deze blog deel ik 5 leuke freelance klussen die je vanuit kunt doen. Lees snel verder!

1. Social media beheer

Ben je actief op social media en vind je het leuk om creatieve content te maken? Dan is social media manager wellicht iets voor jou. Bedrijven zijn continu op zoek naar mensen die hun social media accounts kunnen beheren, van het creëren van posts tot het reageren op volgers.

Waarom is dit leuk? Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en je kennis van sociale media inzetten om de online aanwezigheid van bedrijven te verbeteren. Bovendien kun je vaak werken met verschillende merken, wat het werk afwisselend en spannend maakt.

Voorbeeld: Stel je voor dat je de social media van een hippe kledinglijn mag beheren. Elke dag denk je na over de nieuwste trends, creëer je pakkende visuals en bouw je een community van enthousiaste volgers op. Klinkt geweldig, toch?

Ilse kwant is dé social media kenner en zij leidt andere social media managers op. Ze biedt 2 trajecten aan: het Better Manage Traject en het Better Manage Traject Pro.

Wil je niet direct zo’n grote investering doen, maar eerst ‘proeven’ of het iets voor jou is? Volg dan haar instap cursus voor maar €29.

Instapcursus social media manager

2. Affiliate marketeer

Als affiliate marketeer help je bedrijven om samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of influencers. Dit betekent dat je op zoek gaat naar de juiste partners die een product of dienst kunnen promoten in ruil voor een commissie of andere vergoeding.

Waarom is dit leuk? Het is een uitdagende rol waarbij je veel contact hebt met mensen en je onderhandel-skills kunt verbeteren. Daarnaast krijg je een goed inzicht in de wereld van marketing en sales.

Voorbeeld: Ik heb dit werk al voor mooie bedrijven kunnen doen, onder andere Rituals en Marlies Dekkers. Ik ging dus op zoek naar leuke blogs die bij deze merken passen en benaderde de personen die daarachter zaten om een mogelijke samenwerking op te zetten.

Wil je hier meer over leren? Ik geef in de cursus “Zo word je een veelgevraagd VA” een kijkje achter de schermen.

Zo word jij een veelgevraagd VA

3. (SEO) Tekstschrijver

Houd je van schrijven en heb je een goede pen (of toetsenbord 😉? Als (SEO) tekstschrijver kun je artikelen, blogs, webteksten en meer creëren voor verschillende klanten. Met kennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorg je ervoor dat de content goed gevonden wordt in zoekmachines.

Waarom is dit leuk? Je kunt je passie voor schrijven combineren met een strategische aanpak om resultaten te boeken. Daarnaast leer je veel over verschillende onderwerpen omdat je voor diverse sectoren schrijft. Teksten schrijven was één van mijn eerste ‘professionele’ sidehustles en het begin van Geldkwebbel. Ik schreef vroeger als kind al hele gedichtenbundels, mooi hoe alle puzzelstukjes dan in elkaar vallen.

Voorbeeld: Misschien schrijf je vandaag een informatieve blog over duurzame energie en morgen een pakkende productomschrijving voor een nieuwe gadget. Elke opdracht biedt iets nieuws en dat houdt het werk interessant.

4. Virtueel assistent

Als virtueel assistent ondersteun je bedrijven met allerlei (administratieve) taken. Denk aan het beantwoorden van e-mails, agendabeheer, boekhouden en klantenservice. Maar je kunt ook technisch VA worden. In dat geval help je voornamelijk met het bouwen van leeromgevingen, cursussen en websites.

Waarom is dit leuk? Het werk is veelzijdig en je krijgt de kans om echt van betekenis te zijn voor je opdrachtgever. Bovendien bouw je sterke organisatorische vaardigheden op die in elke carrière van pas komen.

Voorbeeld: Ik doe verschillende VA opdrachten. Voor de ene klant schrijf ik nieuwsbrieven en plan deze in. Voor een andere klant zorg ik dat alle blogs worden ingepland. Voor weer een andere klant manage ik het hele affiliate programma… het is erg divers en dat maakt het zo leuk.

Zo word jij een veelgevraagd VA

5. Content maker

Als content maker creëer je verschillende soorten inhoud zoals video’s, foto’s, graphics en blogs voor bedrijven. Je kunt werken aan marketingcampagnes, educatieve content of entertainment.

Waarom is dit leuk? Dit is de perfecte rol voor creatieve mensen. Je kunt experimenteren met verschillende media en technieken en ziet direct het resultaat van je werk. Het geeft veel voldoening om te zien dat jouw content een breed publiek bereikt en positieve reacties krijgt.

Voorbeeld: Misschien maak je een inspirerende video over de nieuwste trends in interieurdesign of creëer je een reeks Instagram-posts voor een gezondheids- en welzijnsmerk. Elke opdracht biedt de kans om je creatieve vaardigheden te tonen en te ontwikkelen.

Sidehustle Academie

Waar vind je freelance opdrachten die je vanuit huis kunt doen?

Je ziet dat er dus aardig wat mogelijkheden zijn als je als freelancer vanuit huis wilt werken. Of je nu een creatieveling bent die van schrijven en contentcreatie houdt of een organisatorisch talent met een passie voor social media en marketing, er is altijd wel een freelance opdracht die bij je past. Maar waar vind je deze opdrachten nou?

Er zijn verschillende Facebook groepen waar regelmatig oproepjes in voorbij komen, onder andere Business Babes NL en Ambitieuze Meisjes.

Daarnaast is LinkedIn the place to be voor dit soort opdrachten.

Welke freelance opdracht zou jij wel vanuit huis willen doen? Laat het hieronder in de reactie weten.

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]