hoger in Google

Heb je ooit het gevoel gehad dat je maar wat deed met je website? Blogonderwerpen bedenken zonder echte strategie, hopend dat Google je wel zou vinden? Nou, dat was precies mijn verhaal. Na drie jaar van zwoegen en zweten, was mijn website nog steeds onvindbaar voor de zoekmachines. Het was ontzettend frustrerend. Maar ik heb goed nieuws: ik heb een paar stappen genomen die echt een verschil hebben gemaakt. En vandaag wil ik die met jou delen, zodat jouw website straks ook hoger in Google staat!

Stap één: Zoekwoordenonderzoek om hoger in Google te komen

Laten we eerlijk zijn, een website die niet vindbaar is in Google is nogal treurig. Toch was dit heel lang het geval bij mij. Dat komt voornamelijk omdat ik gewoon blogonderwerpen verzon en daarover ging schrijven. Zonder onderzoek. De sleutel tot een betere zichtbaarheid is weten welke woorden jouw potentiële bezoekers gebruiken om te zoeken. Daarom ben ik begonnen met serieus zoekwoordenonderzoek en daarvoor gebruik ik Ubersuggest. Het is een hele fijne tool én je kunt maar liefst drie keer per dag gratis zoeken. Door dit te doen, heb ik een schat aan inzichten gekregen en kon ik mijn content optimaliseren voor de juiste zoektermen.

En dat resultaat mag er zeker zijn. Ik heb nu namelijk een Domein Autoriteit nr 7 én ik rank inmiddels met 3 (!) zoekwoorden in Google. Jeej! Zoals je hieronder kunt zien staat de hoogste nu op nummer 11, dus bijna op de eerste pagina. Ik ben hier super blij mee!

Stap twee: ik investeerde tijd in mijn website

Een mooie website hebben is één ding, maar ervoor zorgen dat het een goed geoliede machine wordt, is iets anders. Ik heb de Sidehustle Toolkit van Sandra ontdekt en het heeft mijn kijk op mijn website volledig veranderd. Deze toolkit leert je hoe je jouw website kunt transformeren in een ware geldmachine. Het gaat niet alleen over het hebben van mooie foto’s en interessante teksten, maar ook over het begrijpen van de psychologie van jouw bezoekers en hoe je ze kunt omzetten in klanten. Het was echt een eyeopener voor mij en heeft mijn website echt flink verbeterd.

Stap drie: Ik zet Pinterest in voor meer verkeer naar mijn website

Ik moet toegeven dat ik Pinterest altijd een beetje heb onderschat als het gaat om het vergroten van de zichtbaarheid van mijn website. Maar oh, wat had ik het mis! Door Pinterest actief in te zetten en mijn content te delen, heb ik gemerkt dat mijn websiteverkeer aanzienlijk is toegenomen. Pinterest is als een virtueel prikbord waar mensen inspiratie zoeken en als jij daar bent met jouw content, is de kans groot dat ze doorklikken naar jouw website.

Pinterest

Nu is het een kwestie van doorpakken

Dus daar heb je het, mijn drie stappen naar een beter scorende website in Google. Het kost wat tijd en moeite, maar geloof me, het is elke seconde waard. Nu is het een kwestie van doorpakken, want er zit nog veel ruimte voor verbetering.

Wat wil ik nog meer verbeteren? Simpel, ik wil écht geld gaan verdienen met mijn website. Ik verdien nu af en toe iets dankzij affiliate marketing, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk.

Ik wil mijn bezoekers flink opkrikken en daarmee mijn website aantrekkelijk maken voor samenwerkingen. Het lijkt mij fantastisch om een betaalde blogs te mogen schrijven of andere betaalde samenwerkingen aan te gaan. Er zijn namelijk veel manieren om geld te verdienen met je blog.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]