Affiliate marketing
Cursussen, Financiën, Geld verdienen, Side Hustles

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Tegenwoordig vliegt de term ‘affiliate marketing’ je om de oren. Maar wat is affiliate marketing nou precies en hoe werkt het? In het kort gezegd promoot je met affiliate marketing andermans producten via een speciale link. Als iemand via jouw link het product koopt, ontvang jij hier een commissie over. Hoe hoog deze commissie is, hangt af welk percentage je krijgt en hoe hoog het aankoopbedrag is. Met name als je een eigen blog hebt, is affiliate marketing een mooi verdienmodel om toe te passen. Op deze manier kun je iets verdienen aan je blog en de content voor jouw bezoekers gratis houden.

Website

Om affiliate marketing toe te passen, heb je een website nodig. Je kunt affiliate marketing linkjes toevoegen aan jouw eigen blog als je die hebt, maar je kunt ook affiliate websites bouwen gericht op een bepaalde niche. Kies wel een niche waar jij voldoende kennis over hebt, zodat het niet veel moeite kost om content te delen op deze website. Je kunt er ook voor kiezen om het schrijven uit te besteden aan tekstschrijvers. Dit is wel een investering, maar als jij door jouw affiliate linkjes voldoende commissie ontvangt, is dit het zeker waard. Zorg er wel voor dat jouw teksten SEO geoptimaliseerd zijn, anders worden jouw artikelen niet gevonden in Google.

Pinterest

Je kunt affiliate marketing ook toepassen op Pinterest. Al is het aan te raden om dit naast jouw website te doen. Op Pinterest zijn mensen niet in de koop modus, maar opzoek naar inspiratie. Als jij mooie content hebt op Pinterest en hiermee mensen naar jouw blog weet te trekken, kunnen zij via jouw blog alsnog geïnspireerd raken om iets te kopen.

Ik vind affiliate marketing heel erg interessant en ik heb meerdere cursussen hierover gevolgd. Misschien vind jij het ook leuk om meer te leren over affiliate marketing en zo een extra inkomen te genereren.

Affiliate netwerken

Bekende affiliate zijn onder andere: Plug & pay, AWIN, Daisycon en Trade Tracker, Trade Double ren Bol.com.

Cursussen over Affiliate marketing

Affiliate Marketing Revolutie

In de cursus van Jacko Meijaard word je stap voor stap meegenomen hoe je zelf kunt starten met affiliate marketing. Deze cursus heeft 16 modules en bevat 69 lessen. In module 1 & 2 leer je over affiliate marketing en je website opzetten. Module 3 & 4 gaan over SEO en je website live zetten. In de modules daarna word je onder andere meegenomen in Google Analytics, WordPress, e-mailmarketing, lead pages en teksten uitbesteden.

De AMR cursus kost €47 en dat is natuurlijk een peulenschil.

The Affiliate Roadmap

De Affiliate Roadmap is een veel uitgebreidere cursus inclusief werkboek. In deze cursus leer je bijvoorbeeld ook hoe je affiliate kunt worden zónder dat je een website hebt. Deze punten leer je allemaal in de cursus:

 • Hoe je goede producten vindt
 • Het aangaan van samenwerkingen
 • Hoe je affiliate wordt zonder website
 • Opschalen met Google Ads
 • Hoe je converterende funnels maakt via e-mail
 • Website maken
 • Hoe je meer haalt uit bezoekers
 • Standaard fouten voorkomen

De investering voor deze cursus is €597,-

Affiliate Marketing Meesterschap

Dit is een van de meest complete cursussen van Nederland en België. Het bevat een complete video cursus voor beginnende affiliates, maar ook voor gevorderden. Daarnaast krijg je toegang tot de besloten community, wat erg waardevol is. Hier kun je al je vragen stellen en elkaars successen vieren. De trainer (Robert) is hier ook dagelijks te vinden om jou verder te helpen.

Je krijgt ook fantastische bonussen:

 • Maak je business passief (met dit verdienmodel kun jij passief verdienen met jouw affiliate website)
 • Case study. In deze module neemt Robert je mee in het opzetten van een winstgevende website.
 • Zakelijke en juridische gids. Van de inschrijving bij KvK (NL) of bedrijfsadministratie (België) tot hoe je een goede boekhouding voert… alles wordt hierin besproken.
 • Aanvullende masterclasses van experts.

De investering voor deze cursus is €499,-

Btw terug vragen en kosten opgeven

Ben jij ondernemer? Dan zijn deze cursussen zakelijk aftrekbaar. Je mag sowieso de BTW terug vragen, maar omdat deze cursussen een investering in jouw bedrijf zijn, mag je ze opgeven als zakelijke kosten. Fijn he?

Dit artikel bevat affiliate links. Schaf jij een product aan via zo’n link, dan ontvangt Geldkwebbel hierover een commissie. Jij betaalt niets extra.

3 gedachten over “Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *