student online geld verdienen

Ben je een student en wil je wat extra geld verdienen naast je studie? Het goede nieuws is dat er heel veel mogelijkheden zijn om online geld te verdienen! Of je nu wat extra zakgeld wilt of een echte inkomstenbron wilt opbouwen, er is voor ieder wat wils. In deze blog deel ik praktische en haalbare manieren om als student online geld te verdienen.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een geweldige manier om geld te verdienen door producten of diensten van anderen te promoten. Wanneer iemand een aankoop doet via jouw unieke affiliate link, krijg jij een commissie. Het is eenvoudig om te beginnen:

1. Kies een niche: Denk aan iets wat je heel erg leuk vindt. Houd je van mode? Elektronica? Fitness? Er zijn mogelijkheden genoeg.

2. Meld je aan bij affiliate programma’s: Bekende programma’s zijn die van Bol.com, Awin, Plug&Pay, Paypro, Daisycon en Trade Tracker.

3. Promoot je links: Dit kan via je blog, sociale media of Pinterest.

Je hoeft dus zeker niet perse een website te hebben, je kunt er ook voor kiezen om op Instagram of Pinterest jouw affiliate linkjes te delen.

Krijg 20% korting met de code: “Geldkwebbel”

2. Digitale producten verkopen

Digitale producten zijn helemaal hip tegenwoordig! (Is dit nog oké om te zeggen of word ik nu echt oud? 😉) Er zijn heel veel soorten digitale producten, denk bijvoorbeeld aan templates, planners, e-books et cetera.

Ik ben bijvoorbeeld lid van de PLR Library. Dit zijn digitale producten die je mag downloaden en doorverkopen. Er is alleen één eis: je MOET ze aanpassen voordat je verkoopt. Dat mogen minimale aanpassingen zijn (bijvoorbeeld het aanpassen van het lettertype, afbeeldingen of kleuren) of je past ze helemaal aan. Aan jou de keus. Met de code TIFFANY50PLR krijg je 50% korting op je eerste maand óf op je eerste jaar.

Hoe begin je?

1. Wat kun jij maken dat anderen willen kopen? Ik heb bijvoorbeeld met behulp van The PLR Library allerlei Notion templates gemaakt. Deze verkoop ik op Etsy, maar ook in mijn eigen shop op deze website. En nu ben ik bezig met producten voor babyshowers.

2. Gebruik tools zoals Canva voor ontwerpen of gebruik de producten van de PLR Library.

3. Zet je producten te koop op platforms zoals Etsy of je eigen website. Ik doe dus beide, want je wil niet op één paard wedden.

PLR Library
Krijg 50% korting met de code TIFFANY50PLR

3. Samenvattingen van huiswerk of leerstof verkopen

We weten allemaal hoe waardevol een goede samenvatting kan zijn. Als je goed bent in het maken van overzichtelijke en nuttige samenvattingen, kun je deze verkopen aan je medestudenten.

– Zorg ervoor dat ze duidelijk, beknopt en nuttig zijn.

– Websites zoals Stuvia en Knoowy zijn perfect om je samenvattingen aan te bieden. De meeste samenvattingen worden voor ongeveer €4 verkocht. Je hebt ze toch al gemaakt, dus dat is lekker verdienen.

– Promoot je samenvattingen in studentengroepen op Facebook of via andere sociale media.

4. Online bijles geven

Ben je goed in een bepaald vak? Dan kun je overwegen om online bijles te geven. Dit is niet alleen lucratief, maar ook zeer bevredigend omdat je anderen helpt slagen.

– Waar ben je goed in en waar is vraag naar?

– Meld je aan op websites zoals De Bijles Meester, Super-prof of gebruik sociale media om je diensten aan te bieden.

– Zorg voor een goede voorbereiding en een duidelijke structuur voor je lessen.

Instapcursus social media manager

5. Spullen op Vinted verkopen

Heb je oude kleding of accessoires die je niet meer draagt? Verkoop ze op Vinted! Het is een eenvoudige manier om je kast op te ruimen en wat extra geld te verdienen.

1. Kies kledingstukken die nog in goede staat zijn.

2. Zorg voor duidelijke, goed belichte foto’s van je items.

3. Wees eerlijk over de staat van je items en geef gedetailleerde beschrijvingen.

Lees hier hoe je succesvol kunt verkopen op Vinted.

Als student kun je dus op veel manieren online geld verdienen

Er zijn zoveel manieren om als student online geld te verdienen. Of je nu kiest voor affiliate marketing, het verkopen van digitale producten, het maken van samenvattingen, online bijles geven of je spullen verkopen op Vinted, er is altijd een verdienmodel die bij jou past. Het belangrijkste is om te beginnen en te ontdekken wat voor jou werkt.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om geld te verdienen. Je moet er alleen wel iets voor doen.

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]