Affiliate marketing wordt steeds meer ingezet door bedrijven, omdat er veel voordelen aan zitten. Het is een ‘no cure, no pay’ methode en dat is natuurlijk een win-win situatie voor alle partijen. Misschien speel jij ook wel met de gedachte om een affiliate website te starten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Want de eerste grote vraag is natuurlijk: hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing? In deze blog neem ik je mee in de stappen die je kunt zetten om een goede niche te kiezen.

Je leest hier wat affiliate marketing is en hoe het werkt.

affiliate marketing niche

Stap 1: Hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing?

De eerste stap is: wat vind jij leuk? Over welk onderwerp weet jij veel en vind je het leuk om over te schrijven. Als je een onderwerp kiest die je leuk vindt, gaat het schrijven moeiteloos. Ik merk het bij mezelf ook, ik schrijf namelijk teksten voor mezelf, maar ook voor een aantal opdrachtgevers. De teksten die ik interessant vind en waarover ik veel kennis beschik, schud ik zo uit mijn mouw. Maar over de onderwerpen waar ik niet zoveel vanaf weet, moet ik veel over opzoeken. Dit kost veel tijd. Onnodige tijd en dat is echt zonde. En heel eerlijk, hoelang ga je het volhouden om over iets te schrijven dat je helemaal niet leuk vindt?! Precies…

Dus concreet: wat vind je leuk? Weet jij alles over een bepaald hondenras en vind je het leuk om hierover te bloggen, kies dan dat onderwerp. Of misschien ga jij wel vier keer per jaar naar jouw favoriete plaats in Spanje. Dan ga je voor dat onderwerp. Word een autoriteit in een bepaalde niche, own je plek. Als je doet wat je leuk vindt, dan voelen lezers dat in jouw teksten.

Stap 2: Een niche is klein en specifiek

De tweede stap is het onderwerp van jouw keuze echt specifiek te maken. Het onderwerphonden’ is echt veel te groot. Maar kies je voor een bepaald ras, dan heb je een niche. Met het thema ‘honden’ bereik je heel veel mensen, waardoor je eigenlijk niemand persoonlijk bereikt. Maar door te kiezen voor bijvoorbeeld een Amerikaanse Staffort, voelen mensen in die niche zich aangesproken. En zal jouw blog beter gevonden worden door deze doelgroep. Wat ik bijvoorbeeld met Geldkwebbel doe, is breed. Maar ik ben nu ook een website aan het opbouwen in een bepaalde niche. Een onderwerp die mij aanspreekt en waarover ik het leuk vind om te bloggen. De zin en motivatie is er, nu nog tijd vinden hihi 😉.

Werkwijze Hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing: schrijf vijf interesse gebieden op. Ik heb bijvoorbeeld deze vijf opgeschreven: boeken, geld, ondernemen, lifestyle, kinderen. Als je dit hebt gedaan, breng je dit terug naar drie. Dit zijn nog geen niches, ‘kinderen’ is een branche. Een niche in deze branche kan bijvoorbeeld zijn: kindervakanties, hoog gevoelige kinderen of kinderfeestjes. Maak het specifiek.

En, voor welke niche ga jij?

Stap 3: Maak jouw website

Als jij zelf een website wilt maken, kun je kiezen voor WordPress. Je kunt hiermee zonder technische kennis zelf een website maken. Ik heb inmiddels meerdere websites gemaakt en ik wist echt helemaal niks. Het kostte me wel veel tijd aan het kijken van YouTube filmpjes en ik heb veel blogs gelezen over de stappen die ik moest zetten. Maar het is gelukt. Gaandeweg leer je het wel. Wil je het nou helemaal makkelijk maken, kun je de software van Phoenix gebruiken. Dan heb je een kant en klare website met veel voordelen. Deze voordelen biedt Phoenix:

  • Direct online en starten, zonder technische kennis
  • Fijne landingspagina’s en templates
  • Je kunt volautomatische marketing funnels creëren
  • Meer leads halen uit jouw bezoekers
  • Hoger in Google
  • Inclusief SSL sleutel, hosting, updates en uitbreidingen

Je kunt Phoenix gratis proberen.

Stap 4: Jouw website vullen met blogs

Nu komt het leukste gedeelte: je gaat jouw website vullen met blogs. In het begin zul je veel moeten schrijven, zodat de website een mooi aantal blogs beschikbaar heeft. Als dat eenmaal staat, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld één of twee keer per week of per maand een nieuwe blog te schrijven. Je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden, maar het mooie van affiliate marketing is dat het geen geld hoeft te kosten om op te starten. Alleen tijd.

Verdiep je wel in de schrijfstijlen, je wilt namelijk converterend schrijven. Het AIDA model is een mooi model. AIDA staat voor Attention, Interest, Desire en Action. Attention: zorg dat de aandacht op je gericht is. Stel bijvoorbeeld een vraag of neem een statement in.
Interest: gebruik deze ruimte om uitleg te geven.
Desire: wakker een droom aan.
Action: eindig je blog met een call to action.

Wil jij meer over affiliate marketing leren? Nicole heeft een hele duidelijke cursus over affiliate marketing, die ook nog eens betaalbaar is! De cursus heet Succes met affiliate marketing. In 4 modules leer jij alles wat je moet weten!

Wil jij meer de diepte in gaan en echt álles leren over affiliate marketing, schrijfstijlen, adverteren et cetera? Dan raad ik de Affiliate Roadmap van Danique Bras aan. De investering is wat hoger, maar het geld dubbel en dwars waard! Ik heb hier heel veel van geleerd.

Disclaimer
Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]