succesvolle side hustles

Lang voordat het woord ‘side hustle’ kwam overwaaien vanuit Amerika, had ik er al aardig wat in mijn repertoire zitten. Van jongs af aan was ik altijd al bezig met manieren vinden om extra geld te verdienen. Op de basisschool startte ik een eigen magazine (met welgeteld 10 pagina’s) waar leerlingen een gulden voor betaalden. Later begon ik met websites bouwen, bloggen en het verkopen van digitale producten. Soms succesvol, soms ook helemaal niet. In deze gastblog deel ik mijn meest succesvolle side hustles én een paar side hustles die ik totaal niet van de grond kreeg.

succesvolle side hustles

Geld verdienen met affiliate marketing

Van alle side hustles die ik heb uitgeprobeerd, is affiliate marketing nog steeds het meest lucratief. Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander, waarbij je een vergoeding krijgt voor elke verkoop die via jou plaatsvindt. Deze vorm van marketing is ideaal, omdat je zelf geen producten hoeft in te slaan of diensten hoeft te verlenen. Het zorgt ook voor een passief inkomen: ik verwerk de linkjes in de blogs op mijn website. Die schrijf ik eenmalig, maar ik blijf er oneindig aan verdienen. Zo krijg ik regelmatig notificaties van sales commissies op mijn telefoon, terwijl ik iets heel anders aan het doen ben. Dat is natuurlijk de droom van iedereen die een side hustle start! 😉

Deze vorm van marketing pas ik toe op mijn blog, maar ook op social media en via e-mailmarketing. Het is erg veelzijdig en dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze side hustle zo lucratief voor mij is gebleken.

Producten verkopen via Bol.com

Dit is één van de side hustles die ik altijd voorbij zag komen op social media, waarbij mensen zogenaamd miljoenen hebben verdiend, zonder daar al te veel voor te hoeven doen. Hoewel ik dacht dat het een scam was, besloot ik het uit te proberen als experiment voor mijn blog ikbenjanmodaal.nl. Tot mijn eigen verbazing werd het een groot succes. Wie had dat gedacht?! 🤣

Bij bol.com kan elk bedrijf producten verkopen via de bol.com website. Je betaalt hier een relatief hoge commissie voor, maar dan kun je wel gebruikmaken van het bereik van dit grote platform. Ik bedacht mijn eigen product, liet het fabriceren in Nederland en bood het te koop aan. Het duurde even om de verkopen op gang te krijgen, maar uiteindelijk liep dit steeds harder. Inmiddels worden mijn producten verstuurd door een fulfillment bedrijf. Voor deze side hustle hoef ik dus geen actief werk meer te verrichten. Met andere woorden: Ik genereer een passief inkomen met het verkopen van producten op bol.com.

Geld verdienen met een blog

Alles wat ik doe qua ondernemen en side hustles komt uiteindelijk weer samen op mijn blog ikbenjanmodaal.nl. Ik zie mijn website dan ook echt als een geldmachine waar ik verschillende side hustles aan kan koppelen. Ik pas hier affiliate marketing toe, deel tips en ervaringen over het verkopen op bol.com, bied hier eigen producten aan (zoals mijn boek Money Game en de Lazy Money Manager) en ik plaats ook regelmatig blogs voor betaalde samenwerkingen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik prima kan rondkomen. Een eigen platform opzetten is dus zeker een aanrader, ongeacht welke side hustles je gaat uitproberen.

Met deze side hustles faalde ik

Ik heb een aantal zeer succesvolle side hustles opgezet, maar helaas zijn niet al mijn side hustles een succes gebleken! Hieronder vind je een aantal side hustles waarbij ik – soms grandioos – heb gefaald.

  • Cash Cow op YouTube
  • Auto verhuren via SnappCar
  • Dropshipping webshop
  • Eigen webshop met producten
  • Amazon webshop

Dat ik deze side hustles niet van de grond kreeg, had verschillende redenen. Meestal kwam het vooral doordat ik de werkzaamheden van de side hustle niet leuk bleek te vinden. En nee, niet elke side hustle heeft super leuk te zijn. Toch merk ik dat ik het dan niet lang genoeg volhoud om de side hustle succesvol te maken. Plezier hebben in wat je doet is dus tóch een belangrijke voorwaarde.

PS. Wil je meer weten over deze sidehustles of heb je vragen hierover? Ik zit in de Mastermind van Geldkwebbel en ik help je graag op weg!

Deze blog is geschreven door Sandra van Ikbenjanmodaal

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]