Tegenwoordig vliegt de term ‘affiliate marketing’ je om de oren. Maar wat is affiliate marketing nou precies en hoe werkt het? In het kort gezegd promoot je met affiliate marketing andermans producten via een speciale link. Als iemand via jouw link het product koopt, ontvang jij hier een commissie over. Hoe hoog deze commissie is, hangt af welk percentage je krijgt en hoe hoog het aankoopbedrag is. Met name als je een eigen blog hebt, is affiliate marketing een mooi verdienmodel om toe te passen. Op deze manier kun je iets verdienen aan je blog en de content voor jouw bezoekers gratis houden.

affiliate marketing

Website

Om affiliate marketing toe te passen, heb je een website nodig. Je kunt affiliate marketing linkjes toevoegen aan jouw eigen blog als je die hebt, maar je kunt ook affiliate websites bouwen gericht op een bepaalde niche. Kies wel een niche waar jij voldoende kennis over hebt, zodat het niet veel moeite kost om content te delen op deze website. Je kunt er ook voor kiezen om het schrijven uit te besteden aan tekstschrijvers. Dit is wel een investering, maar als jij door jouw affiliate linkjes voldoende commissie ontvangt, is dit het zeker waard. Zorg er wel voor dat jouw teksten SEO geoptimaliseerd zijn, anders worden jouw artikelen niet gevonden in Google.

Pinterest

Je kunt affiliate marketing ook toepassen op Pinterest. Al is het aan te raden om dit naast jouw website te doen. Op Pinterest zijn mensen niet in de koop modus, maar opzoek naar inspiratie. Als jij mooie content hebt op Pinterest en hiermee mensen naar jouw blog weet te trekken, kunnen zij via jouw blog alsnog geïnspireerd raken om iets te kopen.

Ik vind affiliate marketing heel erg interessant en ik heb meerdere cursussen hierover gevolgd. Ik heb onder andere de mini Pinterest cursus gevolgd. Ontdek hoe je gemakkelijk geld verdient door te pinnen met de Pinterest cursus.

Affiliate netwerken

Bekende affiliate zijn onder andere: Plug & pay, PayPro, AWIN, Daisycon en Trade Tracker, Trade Double ren Bol.com.

Cursussen over Affiliate marketing

Succes met affiliate marketing

In de cursus van Nicole wordt je stapsgewijs meegenomen en in 4 modules word je wegwijs gemaakt in de wereld van affiliate marketing. Nicole heeft zelf meerdere succesvolle affiliate websites en zij heeft er zelfs één succesvol verkocht! Je kunt deze cursus volgen voor maar €99, maar met de kortingscode succesmetaffiliatemarketing10 krijg je €10 korting!

The Affiliate Roadmap

De Affiliate Roadmap is een veel uitgebreidere cursus inclusief werkboek. In deze cursus leer je bijvoorbeeld ook hoe je affiliate kunt worden zónder dat je een website hebt. Deze punten leer je allemaal in de cursus:

  • Hoe je goede producten vindt
  • Het aangaan van samenwerkingen
  • Hoe je affiliate wordt zonder website
  • Opschalen met Google Ads
  • Hoe je converterende funnels maakt via e-mail
  • Website maken
  • Hoe je meer haalt uit bezoekers
  • Standaard fouten voorkomen

De investering voor deze cursus is nu geen €997, maar €497,-
Ik vond het een spannende investering, maar ik vond de cursus het geld meer dan waard. Danique heeft de cursus laatst nog geüpdatet met een module over AI.

Super affiliate-cursus van de Affiliateblogger (Jennifer Kok)

Dan heb je ook nog de super affiliate-cursus van Jennifer Kok (affiliateblogger). Zij heeft superveel kennis van beide kanten. Als affiliate, maar ook als adverteerder.

Haar cursus kun je al volgen voor €249 en is het geld ook meer dan waard.

Btw terug vragen en kosten opgeven

Ben jij ondernemer? Dan zijn deze cursussen zakelijk aftrekbaar. Je mag sowieso de BTW terug vragen, maar omdat deze cursussen een investering in jouw bedrijf zijn, mag je ze opgeven als zakelijke kosten. Fijn he?

Aan de slag met je eigen website

Na het volgen van deze cursussen is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Ik heb inmiddels meerdere domeinnamen gekocht en ga me binnenkort storten op het creëren van mijn eigen affiliate websites. Ik bruis van de energie!

Disclaimer
Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]