verdiensten

Vandaag blik ik terug op mijn sidehustle verdiensten van het derde kwartaal van 2022 en deel ik mijn plannen voor het vierde en tevens laatste kwartaal van dit jaar.

Het derde kwartaal was mindblowing. Ik ben natuurlijk te gast geweest bij de podcast ‘Zo word je steenrijk’ en dit heeft mij veel zichtbaarheid opgeleverd. Ik vond het mega spannend, ik ben namelijk een persoon die zich liever op de achtergrond beweegt. Toch mag ik niet klagen. Het interview kon naar mijn idee beter, maar als je je bedenkt dat dit mijn allereerste keer in de schijnwerpers was, is het goed genoeg. Door te doen leren we en op die manier groeien we als persoon. Dus mijn tip aan jou: ook al vind je dingen spannend, doe ze wel. Stap uit je comfortzone en leer!

Wat waren mijn sidehustle doelen en heb ik deze gehaald?

Ik had voor mezelf 3 doelen gesteld voor het derde kwartaal:

 • Mijn omzetdoel voor Q3 was €2.500,- excl BTW.
 • Ik wilde aan het eind van Q3 mijn eigen affiliate website af hebben met daarop tientallen blogs.
 • Ik wilde aan het eind van Q3 een begin gemaakt hebben aan een TikTok account.

Ik heb helaas niet al deze doelen gehaald, maar wel 2 van de 3. Mijn omzetdoel heb ik ruimschoots gehaald!

 • Ik heb namelijk in Q3 €3.950,70 verdiend met mijn sidehustles. Hier gaat natuurlijk nog de belasting van af. Ik houd elke maand 35% apart voor de belastingdienst. Dit bedrag stort ik elke keer na een betaling in een apart potje. Dit bedrag is dus omzet, geen winst. Als het geld voor de belasting eraf is, heb ik natuurlijk ook nog kosten (ik heb een aantal lidmaatschappen (IMU+) en de money mastermind en kosten voor mijn website). Daarnaast volg ik geregeld cursussen.
 • Aan mijn eigen affiliate website ben ik niet toegekomen. Ik krijg steeds meer opdrachten, waardoor ik weinig tijd heb voor mijn eigen projecten. Ik werk namelijk ook nog 26 uur per week in de zorg. Toch vind ik het niet erg dat ik hier nog niet aan toe ben gekomen, ik vind het juist super leuk dat steeds meer mensen mij weten te vinden en mij vragen om gastblogger te worden voor hen!
 • Mijn derde doel heb ik ook gehaald, ik ben inmiddels een TikTok account begonnen. Ik wilde eigenlijk een account zonder gezicht, maar nu ik toch al overal te zien ben dankzij de opnames van ‘Zo word je steenrijk’, heb ik mijn schaamte opzij gezet. En ik heb nu al 18 volgers op TikTok, haha! Ik heb veel geleerd van deze basistraining over TikTok. Hij kost maar een paar euro.

Waar bestonden mijn sidehustle verdiensten uit?

Ik heb natuurlijk verschillende sidehustles, dat betekent ook meerdere inkomsten stromen. Wist je dat een miljonair minstens 7 inkomsten bronnen heeft? Omdat ik altijd zoveel verschillende dingen leuk vind, past het ondernemerschap mij heel erg. Je kunt als ondernemer of als iemand met veel sidehustles op allerlei manieren geld verdienen, die vrijheid heb je. Met deze sidehustles heb ik geld verdiend:

 • Teksten schrijven voor opdrachtgevers: €3.390,20 (hiervan moet nog €823,70 uitbetaald worden). Zoals je ziet verdien ik verreweg het meest met het schrijven van teksten.
 • Mystery shoppen: €35,50. Ik doe nog weinig opdrachten als mystery shopper, omdat ik mij voornamelijk richt op andere sidehustles.
 • Affiliate inkomsten: €150,00. Dit is wat ik uitbetaald heb gekregen. Er staat nog meer ‘in de pot’, maar dat wordt pas uitbetaald als ik over de betaalgrens heen ben.
 • Handel via Vinted en Marktplaats: €375,00. Het was een goed kwartaal met mijn verkopen via deze platformen. Dat is lang niet altijd zo!

Sidehustle teksten schrijven

Het grootste gedeelte van mijn inkomsten komen uit het schrijven van teksten. Ik krijg maandelijks veel opdrachten vanuit een marketing bureau, waar ik als ZZP’er voor werk. Daarnaast ben ik gastblogger voor One Broke Girl, 1671 Finance & Organize en sinds afgelopen maand ook voor Finance Queen. Super leuk dat ik benaderd word voor deze klussen. Ik ben nog altijd blij dat ik Geldkwebbel gestart ben!

Sidehustle mystery shoppen

Deze sidehustle staat op een laag pitje, ik focus me namelijk op andere sidehustles en dan met name op het schrijven. Als ik een leuke klus zie, zal ik ‘m doen maar verder schenk ik er weinig aandacht aan. Misschien in de toekomst weer. Lees in deze blog hoe je een mystery shopper kunt worden.

Sidehustle affiliate marketing

Omdat ik zo weinig tijd heb voor mijn eigen projecten, is dit een beetje op z’n gat komen te liggen. Maar ik vind het een leuke manier om geld te verdienen met mijn blog. Geldkwebbel is vooralsnog bij hobby aka sidehustle, dus alles wat ik hiermee verdien, ben ik super blij mee!

Sidehustle handel via Vinted en Marktplaats

Ik verkoop weleens spullen via Vinted en Markrplaats, de ene keer is dat meer dan de andere keer. Toevallig had ik dit kwartaal een restpartij opgekocht en dit weer verkocht. Mijn ‘winst’ was €375. Een leuk extraatje!

Wat heb ik gedaan aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling?

 • Ik ben nog steeds bezig met The Affiliate Roadmap, ik heb namelijk het afgelopen kwartaal weinig tijd gehad om hieraan verder te gaan. Het staat wel weer op de planning, want ik heb al veel inzichten en goede blog templates uit deze cursus gehaald.
 • Ik heb de Affiliate Marketing Revolutie er weer bij gepakt. De cursus is namelijk helemaal vernieuwd en als je de cursus ooit hebt aangeschaft, blijf je profiteren van elke nieuwe versie.
 • Ik ben nu een mini cursus over verkopen op Bol.com aan het volgen. Dit doe ik in de Money Mastermind waar ik lid van ben. Je kunt met dit lidmaatschap alles leren over elk online verdienmodel die er is. Volgens mij gaan ze vanaf november helemaal vernieuwen. Er gaan dan een aantal cursussen weg en er komen er weer een aantal bij. Echt een aanrader als je wilt leren over online verdienmodellen!
 • Ik probeer meer tijd vrij te maken waarop ik ‘niks’ doe. Sporten, een boek lezen, noem maar op. Ik vind dat nogal lastig. Sporten doe ik wel, maar thuis op de bank een boek lezen kan ik niet. Ik moet van mezelf ‘hosselen’, maar I’m working on it!
 • Ik heb een Pinterest challenge gedaan. Mijn doel is om passief geld te verdienen met Pinterest.
Pinterest challenge
Sidehustle

Mijn doelen voor het vierde kwartaal

Ik heb natuurlijk ook weer doelen gesteld voor het vierde kwartaal. Dat zijn deze doelen:

 • Mijn omzetdoel voor het vierde kwartaal is €4.000
 • Mijn sidehustle challenge lanceren.
 • Ik heb mijn online training The Sidehustle Roadmap af en klaar om te lanceren.
 • Mijn Pinterest account levert geld op.

Vonden jullie het interessant om mijn kwartaal overzicht te lezen? Laat vooral een reactie achter onder deze blog!

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

1 Comment

 1. Ha Tiffany, ik hoorde vandaag de podcast van “zo word je steenrijk!” en werd meteen nieuwsgierig naar de dingen die je vertelde. Echt een openbaring hoe open en enthousiast je bent! Ga zo door en veel succes met je doelen voor Q4 😀 Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]