Sidehustle starten ideeën

Heb je er ooit over nagedacht om een sidehustle te starten, maar had je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, je bent niet alleen. Veel mensen staan op het punt om een extra inkomstenstroom te creëren, maar ze weten niet welke richting ze moeten inslaan. Het goede nieuws is dat het vinden van een idee voor je sidehustle niet zo moeilijk hoeft te zijn als het lijkt. Met een plan en een beetje creativiteit kun je echt een sidehustle vinden die bij jou past. In deze blog vertel ik je hoe je aan ideeën kunt komen, zodat jij ook een sidehustle kunt starten.

Start met de markt en niet met het product

Een veelgemaakte fout bij het starten van een sidehustle is dat de meesten eerst een product bedenken en dan pas te kijken naar de markt. Maar het is veel slimmer om dit om te draaien. Begin met het identificeren van een markt voordat je zelfs maar begint na te denken over wat je wilt verkopen. Hier zijn een paar strategieën om je op weg te helpen:

1. Doe marktonderzoek

Online forums en sociale mediagroepen zijn goudmijnen als het gaat om het vinden van ideeën. Mensen zijn vaak actief bezig met het bespreken van hun problemen en het zoeken naar oplossingen. Neem de tijd om te zien welke vragen mensen stellen en welke uitdagingen ze ervaren. Dit kan je waardevolle inzichten geven in onvervulde behoeften binnen bepaalde marktniches. Door hierop in te spelen, kun je gericht een product maken voor deze doelgroep.

2. Doe zoekwoordenonderzoek

Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of Ubersuggest om zoekwoorden te vinden waar veel mensen naar zoeken, maar waar niet veel concurrentie voor is. Zorg dat je zoekwoorden verwerkt in jouw product die een lage concurrentie hebben, want als beginner kun je bijna niet concurreren met de grote spelers. Focus je dus eerst op de zoekwoorden waar een lager zoekvolume op zit, zodat je sneller rankt in Google.

3. Doe onderzoek naar je concurrenten

Bekijk wat je concurrenten doen en hoe ze aan de vraag van de markt voldoen. Hierdoor kom je erachter wat er al beschikbaar is en waar er mogelijkheden liggen voor verbetering of variatie. Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden; soms is het gewoon een kwestie van het beter doen dan wat er al is.

Wat vind je leuk?

Als je eenmaal een idee hebt gevonden dat je aanspreekt, is het belangrijk om te bedenken hoe je dit idee kunt vertalen naar iets wat je echt enthousiast maakt. Jouw passie en betrokkenheid zullen doorschemeren in je werk en zullen klanten aantrekken die dezelfde waarden delen. Hier zijn een paar vragen die je jezelf te stellen:

  • Hoe leuk vind je dit onderwerp? Het starten van een sidehustle kost tijd en energie, dus het is belangrijk om iets te kiezen wat je écht leuk vindt om te doen en/of interessant vindt.
  • Hoe kun je jouw persoonlijke ervaringen inzetten? Misschien heb je zelf een probleem ervaren waarvoor je nu een oplossing wilt bieden. Jouw perspectief kan waardevol zijn bij het vormgeven van je product of dienst.
  • Wat zijn je sterke punten? Identificeer welke vaardigheden en kwaliteiten je kunt benutten bij het opbouwen van je sidehustle. Denk bijvoorbeeld aan technische vaardigheden, communicatieve vaardigheden, creativiteit, et cetera.

Hulp nodig met het starten van een sidehustle?

Ik heb zelf al jaren allerlei sidehustles naast mijn baan, onder andere teksten schrijven, affiliate recruitment en VA klussen. Ik verdiende vorig jaar iedere maand tussen de €5.000 en €8.000 met mijn sidehustles, naast mijn baan. Het begon zó goed te lopen, dat ik in december ontslag nam. Ik kon mijn succesvolle sidehustles niet meer combineren met mijn baan in de ouderenzorg.

Ik krijg vaak de vraag of ik mensen kan helpen. Ik verzin namelijk zo iedere dag weer vijf nieuwe sidehustle ideeën. Mijn brein gaat de hele dag door en daar ligt dus ook mijn kracht. Ik kan namelijk in een gesprek met jou zo dingen bedenken die bij jou passen.

Dus ik heb iets leuks bedacht: ik start in april een pilot traject waarbij ik je 4 weken lang ga begeleiden. Je kunt hier alle informatie vinden.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]