hoe kies je een sidehustle dat bij je past

Het kan lastig zijn om erachter te komen welke sidehustle bij jou past. Misschien omdat je meerdere dingen leuk vindt, of omdat je niet weet welk verdienmodel je eraan kunt koppelen. Deze moeilijke keuzes kunnen ervoor zorgen dat je bevriest en daardoor geen actie onderneemt. Dat is echt super zonde! Je kunt en moet deze gedachten doorbreken. Jouw keuze is namelijk niet meteen in beton gegoten. Als je nu een sidehustle kiest en dit blijkt uiteindelijk toch een verkeerde keuze te zijn… wat gebeurt er dan? Vergaat de wereld? Nee, je stopt er gewoon mee en je kiest opnieuw. Ik heb al zoveel dingen gedaan die zijn geflopt. Na de geboorte van mijn zoon in 2014 ben ik een kleding webshop begonnen. Ik had geen idéé… Het liep niet en ik heb de stekker eruit getrokken. Vond ik het kl*te? Ja, zeker!! Maar tegelijkertijd heb ik ook veel geleerd. Ik leerde over inkoop- en verkoop prijzen. Over BTW afdragen en marges. Al jouw ervaringen neem je mee naar een volgend idee!

Dus: hoe kies je een sidehustle die bij je past?

Wat vind je NU leuk? Misschien heb je wel een leuke hobby waarvan je een sidehustle zou kunnen maken. Als jij bijvoorbeeld creatieve producten maakt voor de hobby, kun je deze misschien wel aan de man brengen. Als je een hobby hebt waar geen markt voor is, kun je er beter niet aan beginnen. Dat is zonde van je tijd en energie. Misschien heb jij juist wel een super leuke baan waar jij veel kennis over hebt en kun je jouw kennis verkopen als sidehustle. Schrijf eens wat dingen op papier: maak eerst een kolom en schrijf daarin allemaal dingen die je leuk vindt om te doen. Maak vervolgens een kolom met dingen waar je goed in bent of waar je veel kennis over hebt. Probeer nu eens per idee een verdienmodel eraan te koppelen. Als je deze oefening doet, vind je vanzelf een sidehustle die bij je past.

Wat is de reden waarom je een sidehustle wil?

Waarom wil je graag een sidehustle? Heb je daar al eens over nagedacht? Als je namelijk een doel hangt aan je acties, is de kans groter dat je dit doel behaald. Er zijn meerdere doelen te bedenken waarom jij een sidehustle wil:

  • Het kan zo zijn dat je gewoon een buffer wilt opbouwen, voor iets groots spaart of een schuld moet afbetalen.
  • Je wilt een extra inkomsten bron creëren om de kwaliteit van je leven te verbeteren of extra te investeren.
  • Je wilt uiteindelijk ontslag kunnen nemen bij je baan, waardoor je sidehustle je huidige salaris moet overtreffen.

Bij mij zijn het voornamelijk de tweede en de derde  die belangrijk zijn voor mij. Het geld dat ik nu verdien met mijn sidehustles investeer ik voornamelijk in zelfontwikkeling en daarnaast in (dividend) aandelen. Uiteindelijk zou ik graag helemaal voor mezelf werken, maar dan is er dus nog flink wat werk aan de winkel!

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van een sidehustle die bij je past? Ik heb een e-book geschreven met daarin 50 sidehustle ideeën in diverse categorieën, zoals vak gerelateerd, hobby, handeltjes, online sidehustles en overige. Je kunt deze ideeën zo overnemen of je gebruikt het ter inspiratie om je eigen sidehustle te creëren. Benieuwd geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]