sidehustle succes

We willen allemaal wel van onze sidehustle een succes maken, maar hoe pak je dat aan? Er bestaan jammer genoeg geen geheime shortcuts om dit mogelijk te maken, maar er zijn wel degelijk stappen die je kunt zetten om dit te bereiken. In deze blog neem ik je mee in de stappen die je kunt zetten om van je sidehustle een succes te maken, zodat je hier jaren van kunt profiteren.

sidehustle succes

1. Commit jezelf

Voordat je een sidehustle gaat starten, moet je jezelf afvragen of je hier tijd in wilt investeren. In het boek ‘word eens volwassen’ beschrijft Christiaan Slierendrecht dat je bereid moet zijn om 10.000 uur te investeren. Het idee hierachter is dat je niet perse talent ergens voor hoeft te hebben. Als je 10.000 uur investeert in het leren van de skill, word je er vanzelf goed in.

Toen ik begon met teksten schrijven, was ik er nog niet super goed in. Ik vond het wel erg leuk en besteedde veel tijd aan leren schrijven. En dan doel ik met name op hoe een goede tekst in elkaar zit, maar ik heb ook veel tijd geïnvesteerd om te leren over SEO.

Dus, welke sidehustle wil jij graag doen en ben je bereid om tijd te investeren om hier alles over te leren?

2. Niet perfect is ook goed

Om van je sidehustle een (duurzaam) succes te maken, moet je afscheid nemen van perfectionisme. Ik ben naast mijn freelance werk ook een eigen onderneming gestart. Ik maak online producten zoals e-books, online cursussen en challenges. Zijn ze perfect? Verre van. Maar het leuke van ondernemen is dat ik kan ‘spelen’ volgens mijn eigen regels.

Ik heb erg lang gedaan over mijn eerste mini cursus. Ik vond het niet goed genoeg en ik durfde het niet te lanceren. Maar weet je wat de grap is? Dankzij die mini cursus heb ik kunnen leren wat wel en niet goed werkte en dit heb ik toe kunnen passen in mijn volgende cursus. Zonder die eerste lancering, was de huidige cursus nooit zo goed geworden.

3. Durf te experimenteren

Juist door te experimenteren kun je erachter komen wat wel en niet werkt. Ik experimenteer me suf op het moment. Mijn derde e-book is in de maak en ik ben aan het spelen met challenges.

Het leuke is dat ik met Plug&Pay werk, dus als ik iets nieuws bedenk heb ik dit in 5 minuten online staan. Ik heb de premium versie van Plug&Pay, ik kan hiermee onbeperkt producten aanmaken om te verkopen. Experimentjes die toch niet goed uitpakken, zijn ook zo weer verwijderd.

Tip: je kunt Plug&Pay 14 dagen gratis proberen.

4. Begin met een pilot

De makkelijkste manier om een nieuw idee uit te testen, is door een pilot aan te bieden. Mijn eerste sidehustle cursus kostte maar €17 en daarop ben ik verder gaan bouwen. Dankzij zulke pilots kun je kijken wat werkt en welke dingen je eruit moet halen.

Je kunt bijvoorbeeld je pilot aan 5 mensen aanbieden voor een mini prijs, in ruil voor eerlijke feedback.

Als je hierover wil sparren met mij en andere sidehustlers, dan is de mastermind dé ideale plek voor jou!

5. Creëer succesjes voor zelfvertrouwen

Wij mensen hebben al gauw belemmerende overtuigingen. We worden bijvoorbeeld onzeker als het gaat om ons aanbod. Het is dan slim om kleine succesjes voor zelfvertrouwen te creëren. Als je bijvoorbeeld lovende berichten krijgt over je pilot, boost dat jouw zelfvertrouwen. We zijn nu eenmaal sociale wezens en krijgen graag positieve bevestiging van anderen.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]