hoe start je een blog

Bloggen is helemaal in en toevallig ook mijn hobby! Het leuke aan bloggen is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt. Je kunt schrijven waarover je maar wilt! Het leuke is, dat als je blog eenmaal staat, dat je er ook geld mee kunt verdienen. Het is dus een ideale sidehustle om vanuit huis te doen (of in een koffietentje). Voordat ik begon met bloggen, wist ik nog helemaal niet waar ik moest beginnen. Ik wilde zelf mijn website bouwen in WordPress en heb úren filmpjes gekeken en blogs gelezen en heb stap voor stap mijn website gebouwd. Inmiddels ben ik alweer een ruime tijd aan bloggen op Geldkwebbel en daarnaast schrijf ik gastblogs voor andere websites. In dit artikel deel ik een stappenplan met je: hoe begin ik een blog.

Hoe begin je een blog

Hoe begin ik een blog Stap 1: Over welke niche wil je schrijven?

Voordat je een blog kunt beginnen, moet je helder hebben over welke niche je wilt schrijven. Heb je een hobby waarover je wilt gaan bloggen? Of heb je veel kennis over een bepaald onderwerp door -bijvoorbeeld- je werk? Dan kun je ervoor kiezen om over dit onderwerp te gaan bloggen. Hoe leuker je het onderwerp vindt, hoe minder moeite het je kost om erover te schrijven.

Lees ook eens deze blogs: Hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing en geld verdienen met affiliate marketing zonder website.

Hoe begin ik een blog Stap 2: Maak een WordPress website

Nu je weet waarover je wilt gaan bloggen, ga je een WordPress website aanmaken. Bij welke host je dit doet, is een persoonlijke keuze. Ik zit zelf bij Strato. Toen ik begon aan mijn website, wist ik helemaal niks. Toch is het me -na bloed, zweet en tranen- gelukt om zelf mijn eigen website te bouwen in WordPress. Ik heb heel veel filmpjes op YouTube gekeken en blogs gelezen als ik vragen had over specifieke dingen. Mijn website was erg simpel, maar tegenwoordig is mijn website een stuk mooier.

Hoe ik dat heb gefikst? Dankzij de Sidehustle Toolkit van Sandra (ikbenjanmodaal). Je kunt zelfs een betaalde template kiezen, dit biedt zij als bonus aan. Ideaal!

Stap 3: Content creëren

Nu komt het leukste gedeelte; je kunt gaan bloggen! In het begin heb je hier best veel werk aan, want een website waar bijna geen blogs op staan is niet aantrekkelijk. En voordat je je aan kunt melden bij affiliate platformen, moet je eerst behoorlijk wat content op je website geplaatst hebben. Plan een aantal dagen wat uurtjes in om te gaan schrijven en zet de blogs online. Je kunt rechten vrije foto’s erbij plaatsen, deze kun je onder andere downloaden op websites zoals Pixabay en Pexels. Zorg dat je blogs goede SEO (Search Engine Optimization) bevatten. Dit houdt in dat je goede zoekwoorden gebruikt, waardoor je hoger rankt in Google.

Bij welke affiliate platformen kun je je aanmelden?

Er zijn heel veel verschillende platformen waar je je kunt aanmelden. Waar het ene platform wel met jou en jouw niche resoneert, doet een ander platform dat niet. Een aantal voorbeelden: Plug&Pay, PayPro, Awin, TradeTracker, TradeDoubler en Daisycon. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar partners. Ben je fan van een bepaald merk of bedrijf? Google dan eens hun naam met daarachter ‘affiliate programma’. Als zij dit aanbieden, kun je dat op deze manier vinden. Biedt een bedrijf geen affiliate programma, maar ben jij een super fan? Dan kun je ze natuurlijk ook benaderen met de vraag of je affiliate mag worden voor dat bedrijf. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Er is een hele handige affiliate plugin voor WordPress websites, namelijk Affiliate Held. Deze plugin zorgt ervoor dat de producten op jouw website automatisch alle relevante product data synchroniseert (zoals prijzen, voorraad, afbeeldingen en beoordelingen). Dankzij deze plugin hoef jij niet continu alle prijzen en dergelijke te checken, omdat het automatisch gesynchroniseerd wordt.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]