meer inkomsten

Ondernemen is een leuk spelletje en door wat kleine aanpassingen kun je je inkomsten verhogen. Ik zie ondernemen ook echt als een soort spelletje en probeer daarom ook zoveel mogelijk te experimenteren. Wat werkt wel en wat werkt niet? Ik zal je in deze blog meenemen in hoe ik het aanpak en wat tips geven hoe jij je inkomsten kunt verhogen.

meer inkomsten

1. Bied wat vaker kleine producten aan

Het is een goed idee om wat vaker kleine producten aan te bieden, voor kleine prijzen. Je hebt dan kans dat er veel mensen jouw product kopen en dat zorgt voor een leuke extra inkomstenbron.

Ik doe nu bijvoorbeeld iedere maand een challenge en vraag hier een klein bedrag voor. Ik maakte de challenges in eerste instantie voor de leden van mijn Sidehustle Academie, maar besloot toen om deze ook los aan te bieden. Dat bleek een schot in de roos, in juli (2023) hield ik namelijk de Passief inkomen challenge: binnen 14 dagen naar €500 per maand met digitale producten. Ik vroeg hier €12 euro voor en er deden 31 mensen mee, wat mij dus €372 extra omzet opleverde.

In augustus (2023) had ik wéér een nieuwe challenge, namelijk De 30 dagen challenge voor meer inkomen. Hierbij kregen deelnemers 30 dagen lang een opdracht in de mail. Na de challenge hebben zij minimaal 1 inkomstenbron erbij. Deze challenge heb ik voor een lagere prijs te koop gezet, namelijk €7. Er deden 22 mensen mee en dat leverde mij €154 extra omzet op.

Je kunt hierbij dus van alles bedenken om te verkopen: e-books, challenges, een checklist, noem maar op. Laat je creativiteit op de vrije loop! Dat is het leuke aan ondernemen, er zijn geen regels dus je kunt doen wat jij wilt.

2. Bied kassakoopjes aan voor meer inkomsten

Ik heb daarnaast iets toegepast, waardoor ik nog meer omzet heb gemaakt. Ik heb namelijk kassakoopjes aangeboden bij de challenges.

Een kassakoopje kun je vergelijken met de snoepjes en andere aanbiedingen die bij de kassa liggen in de winkel. Als je staat te wachten, nemen veel mensen toch nog even iets mee.

Dit kun je ook toepassen in je digitale winkel. De klant is namelijk al iets aan het afrekenen bij jou en is dus in de koopmodus. Als je hier iets waardevols aanbiedt, voor een leuk prijsje, voegt een groot gedeelte van de mensen dat extra kassakoopje toe in het winkelmandje. Bij mij ligt dat percentage op 48%. Deze omzet zou ik dus zijn misgelopen als ik geen kassakoopje had aangeboden.

Hoe kun je een kassakoopje aanmaken?

Een kassakoopje aanbieden lukt niet zomaar met ieder afrekensysteem. Maar ik gebruik Plug&Pay en zij bieden de optie om kassakoopjes toe te voegen aan je checkout. Ik ben echt fan van Plug&Pay. Het is zó vriendelijk in gebruik dat echt iedereen dit kan inrichten, je hoeft dus niet technisch te zijn. Ik heb zelf de premium versie, want hiermee kan ik onbeperkt producten aanmaken.

Ik heb namelijk iedere dag wel inspiratie voor producten. Met Plug&Pay kan ik dit dus direct aanmaken en aanbieden. Ik kan dus 5 minuten nadat ik iets heb bedacht, direct al beginnen met geld verdienen. Je kunt Plug&Pay 14 dagen gratis uitproberen.

3. Knip je aanbod op

Als je een aanbod hebt, kun je dit opknippen in delen. Ik zal een voorbeeld geven: stel je hebt een grote cursus met allerlei modules. Je kunt dan je cursus splitsen en sommige modules los aanbieden. Misschien is iemand namelijk niet opzoek naar een hele cursus, maar wil hij/zij zich wel verdiepen in een onderdeel.

Je kunt deze modules heel makkelijk als losse cursussen aanbieden in Huddle.

Huddle is een hele gebruiksvriendelijke leeromgeving. Je kunt het namelijk gewoon op de computer gebruiken, maar ook in een app. Ik vind het fijn als ik ergens ben en tijd over heb, dat ik er een les bij kan pakken uit een cursus. Je kunt Huddle 14 dagen gratis proberen.

4. Bied bundels aan

Een andere methode om wat extra inkomsten binnen te halen, is door bundels aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan meerdere kleine producten, die je met een flinke korting als bundel aanbiedt. Mensen zijn dan sneller geneigd om deze super deal aan te schaffen. Ideaal voor periodes waarin je wat minder inkomsten verwacht, bijvoorbeeld in de zomer.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]