passief inkomen verdienen

Ben je ooit wakker geworden met het verlangen om geld te verdienen terwijl je geniet van je ochtendkoffie? Of droom je ervan om je 9-tot-5-routine te doorbreken en wat extra vrijheid te ervaren? Nou, laten we het hebben over een magisch concept dat je dromen kan waarmaken: passief inkomen. Ja, je hebt het goed gehoord – geld verdienen zonder voortdurend actief te werken. Klinkt als een sprookje, toch? Maar hier is het goede nieuws: het is echt mogelijk!

Al wil ik hier wel even op inhaken: je kan geen passief inkomen verdienen door passief te zijn. Je moet eerst actief aan de slag en als je het goed aan pakt, kun je daarna de vruchten daarvan pakken. Hier zijn 8 manieren om dat passieve inkomen binnen te halen:

passief inkomen verdienen

1. Investeer in dividend aandelen

Een van de dingen die ik doe voor passief inkomen, is iedere maand dividend aandelen te kopen. Door te investeren in bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, krijg je een deel van hun winst, zelfs als je slaapt. Stel je voor dat je maandelijks een lekker bedrag krijgt aan dividend en dat deze inkomsten jouw telefoonabonnement coveren. Of als je meer geïnvesteerd hebt, dat deze inkomsten duurdere uitgaven coveren.

2. Creëer een online cursus

Ben je een expert in iets? Misschien koken, schilderen, programmeren of zelfs breien? Waarom deel je je kennis niet met anderen door een online cursus te maken? Terwijl je cursisten leren, stroomt het geld binnen – en dat allemaal dankzij jouw waardevolle expertise.

Het is natuurlijk niet zo dat je de cursus maakt en je automatisch iedere maand geld verdiend. Je moet je cursus blijven promoten, al kun je dit wel meer automatiseren door middel van automated webinars of advertenties.

Wat een groot voordeel is aan een online cursus maken: je maakt het één keer en deze kun je blijven verkopen.

3. Online producten

Een andere manier om passief inkomen te verdienen is door het maken van online producten. Je bent uiteraard eerst druk met het maken van deze producten, maar daarna kun je ze eindeloos blijven verkopen. Ik heb zelf 2 e-books gemaakt (de 3e is nu in de maak) en deze verkoop ik nog steeds, zonder dat ik ze nog promoot. Dat zijn leuke mailtjes kan ik je vertellen!

Als je een online product wilt maken, kun je denken aan e-books, challenges, templates, planners, wordpress templates, et cetera.

Je kunt deze producten aanbieden op je eigen website, maar ook bijvoorbeeld op Etsy. Ik volg nu een cursus over Etsy en het is niet te geloven wat voor kennis ik al heb opgedaan. Het lijkt me fantastisch om straks een goedlopende shop te hebben op Etsy.

4. Start een Cash Cow channel

Je kunt op YouTube een cash cow channel starten om hier uiteindelijk passief geld mee te verdienen aan de advertenties. Ik ben een half jaar geleden gestart met een cursus hierover en het opzetten is alles behalve passief, maar als het eenmaal staat pluk je er de vruchten van.

Een cash cow kanaal is een kanaal over -bijvoorbeeld- de top 10 mooiste huizen. Zoek maar eens op YouTube, dan zie je wat ik bedoel.

5. Passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Ook hier geldt weer: eerst tijd investeren in het opzetten van een goede website en daarna kun je geld gaan verdienen met affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je andermans producten of diensten. Koopt iemand iets via jou, ontvang jij een commissie.

Ik heb héél veel cursussen gevolgd over affiliate marketing. Ben je een beginner en wil je een goede basis om te starten? De cursus Succes met affiliate marketing is voor starters, super laagdrempelig en heeft een leuke prijs. Met de code ‘succesmetaffiliatemarketing10‘ krijg je 10% korting op de cursus.

Weet je al het een en ander over affiliate marketing, maar wil je echt de diepte in? Dan kan ik de Affiliate Playground van Jennifer (AffiliatebloggerNL) aanraden. Zij heeft zo onwijs veel kennis, het is echt te bizar voor woorden. Je krijgt trouwens bij haar gevorderde cursus óók toegang tot haar wat meer ‘basis’ cursus. Zo heb je dubbel zoveel waarde en leer je alles!

In deze blog deel ik alle ins en outs over de verschillende cursussen over affiliate marketing die ik heb gevolgd.

Leuk weetje: wist je dat je bij mij ook affiliate kunt worden? Als je mijn producten promoot bij anderen en iemand koopt iets via jouw link, kun je hele leuke commissies verdienen! Je kunt je hier aanmelden.

6. Creëer een abonnementsvorm

Als je een abonnementsvorm creëert, verdien je iedere maand geld. Hoe passief dit is, ligt aan wat voor abonnement het is. Mijn Sidehustle Academie is ook een abonnementsvorm, maar hier ben ik maandelijks een paar uur aan kwijt. Ik regel experts om masterclasses te geven en woon deze ook zelf bij. Ik organiseer co-workshops en co-work sessies en geef challenges. Alles behalve passief. Maar zoals ik al zei: het ligt aan wat voor abonnement je aanbiedt.

7. Automatiseer een e-commerce shop

Online winkels kunnen een enorme bron van passief inkomen zijn. Kies je niche, zet je producten op een platform zoals Shopify, automatiseer het bestel- en verzendproces, en laat anderen het werk doen terwijl jij achterover leunt. Je kunt bijvoorbeeld bij Bol.com een winkel openen en jouw voorraad sturen naar een fulfilment bedrijf. Zij nemen jouw werk dan uit handen en zorgen dat de pakketjes bij de klanten komen.

8. Peer to peer lenen

Heb wat extra geld liggen? Overweeg om een peer-to-peer leenplatform te gebruiken, waar je geld uitleent aan mensen in ruil voor rente. Het is als een win-winsituatie voor jou en de lener. Maar nu de rentes weer stijgen op spaarrekeningen, is het aan te raden om te checken waar je meer krijgt.

Je kunt het beter noemen: semi passief inkomen verdienen

Laten we even eerlijk zijn: Niets van dit alles zal van de ene op de andere dag een fortuin opleveren. Maar stel je voor waar je zou kunnen zijn als je vandaag begint. Met een beetje inspanning, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen, kan passief inkomen een realiteit worden.

Dus hier is mijn uitdaging voor jou: kies één van deze ideeën die bij je past, doe onderzoek, leer de kneepjes van het vak en zet die eerste stap. Vergeet niet dat elke reis begint met een enkele stap, en voor je het weet, zou je jezelf wel eens kunnen verrassen.

Onthoud: je hebt het in je om passief inkomen te verdienen en je financiële toekomst vorm te geven. Dus waar wacht je nog op?

Sparren met gelijkgestemden

Vind je dit allemaal super interessant en wil je ook beginnen met (passief) geld verdienen? Maar schuiven je goede ideeën naar achter door de waan van de dag? Kom dan bij de Sidehustle Academie. Iedere maand worden er 1 of 2 masterclasses gegeven door experts, organiseer ik 2x per maand een co-workshop waarbij we gaan werken aan een sidehustle, organiseer ik regelmatig een challenge en je hebt 24/7 toegang tot de community.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]