affiliate website verdienmodellen

Ik wilde al heel lang een affiliate website starten, maar ik zat er een hele tijd tegenaan te hikken. Inmiddels ben ik hard aan het werk aan mijn eerste affiliate website en ik heb inmiddels 14 blogs live staan. En nu ik eindelijk deze stap heb gezet, wil ik er alles aan doen om deze website succesvol te maken. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet een extra inkomen genereren vanuit huis? In deze blog deel ik met jullie de verschillende verdienmodellen die ik ga toepassen op mijn affiliate website, zodat de kans groter is dat ik er geld mee verdien. Daarnaast zorgen meerdere inkomstenbronnen voor meer geld en een betere spreiding van mijn inkomsten. En dat willen we natuurlijk. Hopelijk inspireer ik jou en doe je ideeën op voor jouw eigen affiliate website.

Nummer één verdienmodel op mijn affiliate website: Affiliate marketing (linkjes) Duhhhh

Affiliate marketing is natuurlijk het fundament van mijn website. Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van affiliate marketing: het draait om het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Wanneer iemand via jouw speciale affiliate link een aankoop doet, krijg jij een commissie. Dit klinkt simpel, en dat is het eigenlijk ook! Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om succesvol te zijn.

super affiliate cursus
Met de code “Geldkwebbel” krijg je 20% korting

Waarom affiliate marketing?

– Geen voorraad nodig: Je hoeft zelf geen producten op voorraad te hebben. Je promoot simpelweg producten van anderen.

– Passief inkomen: Zodra je content met affiliate links hebt geplaatst, kan het voor een lange tijd inkomsten binnenhalen.

– Diversiteit aan producten: Je kunt producten promoten die perfect passen bij de interesses van je doelgroep.

Hoe begin je?

Begin met het kiezen van een niche die je leuk vindt en waarin je geloofwaardig kunt overkomen. Schrijf vervolgens waardevolle content waarin je de producten integreert. Denk aan reviews, vergelijkingstabellen en “top 5”-lijsten. Zorg ervoor dat je eerlijk en transparant bent over je affiliate partnerschappen.

Tweede verdienmodel: Betaalde samenwerkingen, zoals advertorials

Naast affiliate marketing zijn er meer verdienmodellen die ik wil toevoegen aan mijn affiliate website. Betaalde samenwerkingen zijn bijvoorbeeld een uitstekende manier om geld te verdienen. Bedrijven betalen je om hun producten of diensten te promoten op je website. Dit kan in de vorm van advertorials of banners.

Een advertorial is niet minder dan een betaalde blog. Een bedrijf betaalt jou dan om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp en dan in die blog te linken naar dat bedrijf. Dit kan op twee manieren. Zij leveren een blog aan en jij hoeft deze alleen maar te plaatsen. Of jij schrijft de blog zelf (voor een hogere vergoeding uiteraard).

Ik heb hier een cursus over gevolgd die ik jullie echt kan aanraden: “Succes met advertorials” van Nicole van Roekel. Met de code “geldkwebbel10” krijg je ook nog eens €10 korting (en de cursus kost al geen drol).

Waarom betaalde samenwerkingen?

– Hogere inkomsten: Je kunt vaak meer verdienen met gesponsorde content dan met affiliate links.

– Directe betalingen: In plaats van te wachten op commissies, krijg je direct betaald voor je werk.

– Meer autoriteit: Samenwerken met bekende merken kan je geloofwaardigheid en autoriteit in je niche vergroten.

Hoe werkt het?

Zodra je een redelijke hoeveelheid verkeer hebt (minimaal 1000 bezoekers per maand), kun je bedrijven benaderen voor samenwerkingen. Het helpt als je al een aantal succesvolle samenwerkingen kunt laten zien. Maak een mediakit waarin je laat zien wat jouw website kan bieden. Vermeld hierin je bezoekersstatistieken, je doelgroep en voorbeelden van eerdere samenwerkingen.

Voor deze website (Geldkwebbel) wil ik ook betaalde samenwerkingen zoeken. Ik heb mijn website flink geoptimaliseerd de laatste tijd, met behulp van de Sidhustle Toolkit. Mijn maandelijkse bezoekers zitten nu gemiddeld op 800, dus mijn website is bijna aantrekkelijk genoeg voor samenwerkingen.

Derde verdienmodel: Digitale producten

Last but not least, digitale producten. Dit kan variëren van e-books en online cursussen tot templates en exclusieve content. Het mooie aan digitale producten is dat je ze één keer maakt en vervolgens onbeperkt kunt verkopen.

Ik heb voor mijn affiliate website nu één digitaal product af. Ik twijfel alleen nog of ik deze voor een klein bedrag te koop aanbied of dat ik deze als gratis freebie inzet om mensen op de maillijst te krijgen.

Waarom digitale producten?

– Hoge winstmarge: Eenmaal gemaakt, heb je weinig kosten per extra verkoop.

– Autoriteit opbouwen: Door je kennis te delen, bouw je jezelf op als een expert in je niche.

– Passief inkomen: Net als bij affiliate marketing kan je product continu inkomsten genereren.

Hoe begin je met deze digitale producten?

Kies een onderwerp waarin je veel kennis hebt en waarvan je weet dat je doelgroep er interesse in heeft. Maak bijvoorbeeld een e-book met tips en tricks of een template die jouw websitebezoekers kunnen gebruiken. Promoot je producten op je website, social media en via je nieuwsbrief.

Ik maak mijn digitale producten zelf in Canva én ik gebruik de digitale producten uit de PLR Library. Dit zijn digitale producten die je mag downloaden, aanpassen en doorverkopen. Ik vind deze producten ideaal, want zelf zit ik heel lang in Canva te klooien en dankzij de PLR Library heb ik binnen een uur meerdere digitale producten staan.

Met mijn kortingscode “TIFFANY50PLR” krijg je 50% korting op je eerste maand óf eerste jaar. >>Klik hier om naar de PLR Library te gaan.

PLR Library
Krijg 50% korting met de code “TIFFANY50PLR

Zorg voor een stabiele inkomstenstroom

Door verschillende verdienmodellen toe te voegen aan mijn affiliate website, vergroot ik de kans op succes én zorg ik voor een stabielere inkomstenstroom. Affiliate marketing, betaalde samenwerkingen en digitale producten zijn allemaal leuke manieren om geld te verdienen. Het belangrijkste is dat je waardevolle content blijft creëren voor je doelgroep en consistent blijft in je inspanningen.

Wil jij ook een affiliate website bouwen, maar weet je niet hoe? Dan is de Sidehustle Academie écht wat voor jou. Woensdag 26 juni geeft Jennifer van Affiliate Blogger een workshop waarbij ze live met jou een website gaat opzetten. Normaal gesproken kost zo’n workshop al gauw €650, maar als lid van de Sidehustle Academie zit dit in jouw lidmaatschap. Je wordt al lid voor €37 per maand!

*De workshop wordt opgenomen en in de leeromgeving geplaatst, je kunt deze dus zo vaak terug kijken als je wilt.

>> In juli is er weer een workshop waarbij de zoekwoordenonderzoek gaan doen en content gaan maken voor je affiliate website.

>> Na de zomervakantie komt er een workshop over Pinterest. Tijdens deze workshop gaan we jouw Pinterest account opzetten en pins maken. Op die manier creëren we meer verkeer naar jouw affiliate website.

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]