affiliate website

Ben je klaar om je eigen affiliate website te starten? Het idee van een eigen website kan in het begin misschien wat overweldigend lijken, maar met de juiste begeleiding en een duidelijke stappenplan is het eenvoudiger dan je denkt. In deze blog leid ik je door de vijf stappen om je eigen affiliate website te beginnen. Laten we samen aan de slag gaan!

sidehustle academie

Stap 1: Domeinnaam vastleggen

De eerste stap naar jouw eigen affiliate website is het kiezen van een niche die je interesseert en een pakkende domeinnaam. Waarom is dit zo belangrijk? Een goede niche zorgt ervoor dat je met plezier over het onderwerp kunt schrijven en een sterke domeinnaam maakt je website herkenbaar en makkelijk te vinden. Dus: waar heb je zelf heel veel interesse in? Misschien houd je van technologie, gezondheid, mode of reizen. Wat het ook is, zorg ervoor dat het iets is waar je enthousiast over bent.

Bij het kiezen van een domeinnaam zijn er een paar dingen om in gedachten te houden:

– Houd het kort en makkelijk te onthouden.

– Vermijd ingewikkelde woorden of streepjes.

– Gebruik relevante zoekwoorden die passen bij je niche.

Stap 2: Kies een hosting partij

Nu je een domeinnaam hebt, is het tijd om een hosting partij te kiezen. De hosting partij zorgt ervoor dat je website online is en toegankelijk voor iedereen. Er zijn veel hosting providers beschikbaar, maar het is belangrijk om een betrouwbare en betaalbare optie te kiezen. Ik zit zelf bij Strato, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Onder andere Vimexx en Cloud86.

Kies een provider die past bij je behoeften en budget. Veel hosting partijen bieden ook een gratis domeinnaam aan bij hun pakketten, wat een leuke bonus kan zijn.

Stap 3: Bouw je website in WordPress

Nu je domeinnaam en hosting geregeld is, is het tijd om je website te bouwen. WordPress is het meest populaire platform voor het maken van websites vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien zijn er super veel gratis en betaalde templates beschikbaar, waardoor je snel en eenvoudig een professionele website kunt maken.

Hier zijn een paar tips voor het kiezen van een template:

– Kies een template die past bij je niche en de uitstraling die je wilt.

– Zorg ervoor dat de template er goed uitziet op zowel desktop als mobiel.

– Kijk naar de reviews en ondersteuning die beschikbaar is voor de template.

Een persoonlijke tip: besteed wat tijd aan het aanpassen van je template om het echt je eigen te maken. Voeg je eigen logo, kleuren en afbeeldingen toe om een unieke uitstraling te creëren.

sidehustle academie

Stap 4: Meld je aan bij affiliate platformen

Zodra je website staat, is het tijd om je aan te melden bij affiliate platformen. Deze platformen verbinden je met bedrijven die producten of diensten aanbieden die je kunt promoten op je website. Elke keer dat een bezoeker via jouw affiliate link een aankoop doet, verdien jij een commissie.

Populaire affiliate platformen zijn:

  • Bol.com partnerprogramma
  • Coolblue partnerprogramma
  • Awin
  • Daisycon
  • TradeTracker
  • TradeDoubler
  • Partnerize
  • Plug&Pay
  • Paypro

Meld je aan bij de platformen die het beste passen bij je niche en begin met het zoeken naar producten die je kunt promoten. Zorg ervoor dat de producten relevant zijn voor je doelgroep en van goede kwaliteit.

Stap 5: Maak content voor je website

Het succes van je affiliate website hangt sterk af van de kwaliteit en relevantie van je content. Schrijf informatieve en boeiende blogs, maak productrecensies en deel tips die waarde bieden aan je bezoekers. Hoe beter je content, hoe groter de kans dat je bezoekers terugkomen en aankopen doen via jouw links.

Hier zijn enkele content ideeën:

– Productrecensies: Schrijf eerlijke en gedetailleerde recensies over producten die je promoot.

– How-to artikelen: Bied waardevolle tips en stapsgewijze handleidingen aan je lezers.

– Blogposts: Deel je kennis en ervaringen binnen je niche.

Voeg meerdere verdienmodellen toe aan je affiliate website

Het starten van je eigen affiliate website hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze vijf stappen ben je goed op weg naar succes. Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn. Blijf waardevolle content creëren en blijf leren en aanpassen. Voordat je het weet, zie je de vruchten van je harde werk.

Daarnaast is het slim om meerdere verdienmodellen toe te voegen aan je website, zodat je niet alleen afhankelijk bent van affiliate commissies. Denk bijvoorbeeld ook aan digitale producten zoals planners, templates en e-books. Wist je dat je deze supersnel kunt maken met PLR producten? Ik ben zelf lid van de PLR Library en maak in een handomdraai meerdere digitale producten voor mijn websites. Je kunt je hier aanmelden voor de PLR Library. Gebruikt de kortingscode “Tiffany50PLR” voor 50% korting op de 1e maand of 1e jaar (afhankelijk van of je voor een maand- of jaarabonnement kiest).

Als jouw website na een tijdje mooie bezoekersaantallen trekt, kun je ook betaalde samenwerkingen zoeken. Ik gebruik de Collaboration Console om deze samenwerkingen op te volgen!

Samen een affiliate website bouwen?

Vind jij het lastig of spannend om jouw affiliate website te bouwen? Meld je dan nú aan voor de Sidehustle Academie. Op 26 juni geeft Jennifer van Affiliate Blogger een workshop van 9:00 tot 12:30. Tijdens deze workshop ga je samen met Jennifer jouw affiliate website bouwen. Stap voor stap. Na deze workshop staat jouw affiliate website en kun je geld gaan verdienen!

Om je nog verder op weg te helpen, geef ik de week erna een workshop over zoekwoordenonderzoek en content maken. We gaan tijdens deze workshop een goede planning maken en onderzoek doen, zodat jij content gaat maken waar jouw potentiële klanten naar zoeken. Een blije bezoeker zorgt voor een blije Google.

*De workshops worden opgenomen en kun je onbeperkt terugkijken.

Deze workshops kosten los normaal gesproken €650. Maar, als je lid bent van de Sidehustle Academie kun je dit dus al volgen voor maar €37 per maand dat je lid bent. Waarom zo goedkoop? Omdat ik met mijn academie écht mensen verder wil helpen. Zelluf doen werkt 9 van de 10 keer niet. Samen wel, want dat is echt een stok achter de deur.

Je kunt hier meer informatie vinden over de Sidehustle Academie.

sidehustle academie

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Dat houdt in dat wanneer jij iets koopt via zo’n link, ik een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar je helpt mij hier wel heel erg mee.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]