extra geld verdienen met sidehustles

We willen allemaal wel wat extra geld verdienen en veel mensen kiezen daarom voor een sidehustle. Maar hoeveel kun je verdienen met sidehustles? Hier kan ik helaas geen vast antwoord op geven, want het ligt aan heel veel verschillende factoren. Het ligt er onder andere aan wat voor side hustle het is, hoeveel tijd je hieraan besteedt en wat de vergoeding hiervoor is. Met sommige sidehustles kun je echt een flink zakcentje bij verdienen, maar met andere side hustles is de vergoeding wat lager. Ik zal hieronder wat side hustles toelichten en hoe het zit qua vergoedingen.

Doe wat je leuk vindt

Als je doet wat je leuk vindt, kost het je weinig tot geen moeite om extra tijd te besteden aan je sidehustles. Ik vind het erg leuk om geld te verdienen en deed echt allerlei sidehustles om maar extra geld te verdienen. Daar ben ik mee gestopt. Ik doe alleen nog wat ik zelf leuk vind en uiteindelijk verdien je dan ook meer geld. Als je stopt met de dingen die je niet leuk vindt, creëer je ruimte en tijd voor de dingen die je wel leuk vindt. Wat ik bijvoorbeeld niet leuk vond: bepaalde mystery opdrachten. Ik had geen zin meer om naar winkels te gaan en daar een opdracht uit te voeren, het past namelijk niet bij mij. Het kan zijn dat jij het wel super leuk vindt en dat is helemaal oké. Ik doe nog wel bepaalde mystery taken, zoals in sommige winkels controleren hoeveel voorraad er is van een bepaald product. Dit levert doorgaans een paar euro op. Ik doe daarnaast ook sales taken en moet dan bijvoorbeeld een display proberen te verkopen aan een supermarkt. Dit doe ik niet vaak meer, maar toevallig heb ik afgelopen week zo’n taak gedaan. De vergoeding hiervan was €10 en omdat ik de grootste display had verkocht kreeg ik €20 extra.

Wat verdien je met mystery shoppen?

Wat je verdient met mystery shoppen, ligt echt aan het soort opdracht dat je gaat doen. Zoals hierboven benoemd: als je de voorraad checkt, krijg je doorgaans een paar euro. Je kunt ook een opdracht krijgen waarbij je de service in een winkel moet checken. Dan ga je rapporteren hoe een medewerker reageert op jouw vragen en hoe je geholpen wordt. Meestal krijg je hiervoor tussen de €10 en €20. In sommige gevallen krijg je ook een extra vergoeding om iets aan te kopen. Al met al zijn mystery opdrachten leuke sidehustles om extra te verdienen.

Lees ook: Hoe word je een mystery shopper?

Extra geld verdienen met enquêtes invullen

Het zal je vast niet verrassen, maar de verdiensten zijn niet schrikbarend hoog als je enquêtes invult. Maar het is leuk meegenomen, vooral omdat je het op elk gewenst moment kunt doen. Als je in de wachtkamer zit, op het station moet wachten of gewoon als je op de bank ligt. Veel kleine beetjes maken uiteindelijk ook een mooi bedrag. Je kunt bijvoorbeeld bij Euroclix leuke enquêtes invullen en deze verdienen niet slecht. Daarnaast zijn er ook een aantal apps die je kunt downloaden. Zulke apps zijn mijn favoriet, want de telefoon heb je eigenlijk altijd bij je. Handig om loze minuten mee op te vullen! Deze apps gebruik ik: Attapol, Thx en QuickThoughts.

Extra geld verdienen met je skills

Als je je skills gaat inzetten, kun je flinke stappen maken qua extra geld verdienen. Dit is mijn favoriete side hustle vorm en ik ga hier dus een e-book over schrijven. Ik word namelijk helemaal enthousiast van zelf je ideale side hustle creëren. Bedenk je eens: waar ben je goed in en wat vind je leuk? Ik vind schrijven leuk, dus dat is inmiddels mijn sidehustle. Hoeveel je daarmee verdient ligt eraan hoe goed je kunt schrijven en wat voor opdrachten je binnenhaalt. Ik verdien per artikel tussen de €17,50 en €75. Het ligt er met name aan wat voor artikel het is; is het een normale blog, SEO artikel, is het een kleine of grote tekst. Daarnaast verdien je als beginnend tekstschrijver aanzienlijk minder dan wanneer je al een portfolio hebt opgebouwd. Hoe meer ervaring, hoe hoger de vergoeding is die je kunt vragen.

Daarnaast koop ik regelmatig spullen op die ik vervolgens weer verkoop. Verdien ik niet veel aan, maar is echt mijn hobby. Wat is jouw hobby en waar liggen je talenten? Kun je niet een side hustle creëren door iets op de markt te brengen? In mijn e-book zal ik heldere opdrachten delen over hoe je erachter komt waar je goed in bent.

Hoeveel kun je extra verdienen?

The sky is the limit. Hoeveel tijd wil je investeren en ben je bereid om een skill te leren? Er zijn bepaalde skills die veel gevraagd worden bij bedrijven, denk bijvoorbeeld aan video’s editen of teksten schrijven, social media onderhouden.. je kunt het zo gek niet bedenken. Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om extra geld te verdienen, we boffen echt dat we in deze tijd leven.

Welke online verdienmodellen zijn er

Online verdienmodellen zijn wat mij betreft goede sidehustles om extra geld te verdienen. Binnenkort zal ik hier binnenkort een uitgebreide blog over schrijven om alles toe te lichten. Ik ben namelijk lid van de Money Mastermind en daarin heb je allemaal blueprints waarin je leert over bepaalde verdienmodellen. Normaal gesproken houd ik niet zo van abonnementen, maar ik vind dit een fijne groep. Er is veel activiteit in de discord en iedereen helpt elkaar met tips. Alleen daarom vind ik het maandelijkse bedrag het zeker waard. Ik leer elke dag zoveel bij. Het is jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten… 😉

Je kunt onder andere online geld verdienen met:

In een volgende blog zal ik al deze verdienmodellen toelichten, anders wordt deze blog veeeel te lang, haha! En dan heb ik gelijk weer een nieuw idee voor een andere keer.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]