Droom je er net zoals ik van om je eigen bedrijf te starten en creatief bezig te zijn? Dan is het openen van je eigen Etsy Shop misschien wel iets voor jou. Ik zie de laatste tijd zoveel succesverhalen om mij heen, dat ik het ook ga proberen. Of nouja, proberen. Ik heb inmiddels meerdere cursussen gevolgd om zelf een Etsy Shop te beginnen, dat ik ervan overtuigd ben dat dit mij gaat lukken. Ben je benieuwd welke stappen ik onderneem? Lees dan gauw verder!

Voorbereiding voordat je een Etsy Shop kunt beginnen

Het opzetten van een succesvolle Etsy Shop vereist een goede voorbereiding. Voordat je begint, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste basis legt voor je Etsy Shop. Ik heb namelijk zelf een paar maanden geleden out of the blue een Etsy Shop geopend, met maar 2 producten erin. Ik hoef je vast niet te vertellen dat dit niets is geworden.

Een van de eerste dingen waar je over moet nadenken is welke niche je kiest. Het is slim om een niche te kiezen waarvoor je passie voelt en expertise in hebt, zodat je gemotiveerd blijft en unieke producten kunt aanbieden. Doe wat onderzoek naar populaire niches op Etsy en kijk of er ruimte is voor jouw producten.

Daarnaast is het van cruciaal belang om je concurrenten te analyseren en te begrijpen wat ze goed doen en waar ze tekort schieten. Dit geeft je inzicht in hoe je je kunt onderscheiden. Neem de tijd om de beste verkopers in jouw gekozen niche te bestuderen en leer van hun succes. Welke keywords gebruiken, welke producten hebben ze, welke prijzen hanteren ze, et cetera. Ik ben dit nu ook aan het doen, ik twijfel namelijk tussen twee niches. Van één niche heb ik niet superveel kennis, maar is wel booming op Etsy. Stof tot nadenken dus!

Een andere belangrijke stap in de voorbereiding is nadenken over een zakelijk plan. Denk dus na over wat je wil bereiken met jouw Etsy Shop. Het hebben van een duidelijk plan zal je helpen gefocust te blijven en je doelen te bereiken. Mijn doel is om uiteindelijk iedere maand rond de €2.000 te verdienen met mijn Etsy Shop, zodat ik minder afhankelijk ben van mijn freelance klussen.

Een niche onderzoeken en kiezen

Nu je de nodige voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om je te richten op het kiezen van de juiste niche voor je Etsy-winkel.

Ik heb hierboven al benoemd dat het slim is om rekening te houden met je passie en interesses. Het runnen van een Etsy Shop vereist toewijding en hard werken (zeker in het begin), dus het is belangrijk om iets te kiezen waar je gepassioneerd over bent. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven, zelfs als het moeilijk wordt of minder snel gaat dan dat je hoopt.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de vraag en concurrentie in je gekozen niche. Je wilt ervoor zorgen dat er voldoende vraag is naar jouw producten, maar tegelijkertijd wil je niet concurreren met honderden andere verkopers. Probeer een balans te vinden tussen vraag en concurrentie, zodat je een goede kans hebt om succesvol te zijn. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar keywords en hoe hoog de zoekvolume hierop is.

Als laatste is het belangrijk om je doelgroep te begrijpen en te weten wat ze willen. Doe wat marktonderzoek en probeer te begrijpen waar je potentiële klanten naar op zoek zijn. Dit zal je helpen om producten te kiezen die aansluiten bij hun behoeften en wensen. Je kunt hierbij ook topverkopers van Etsy analyseren. Dit zal je helpen als je zelf je Etsy Shop gaat beginnen.

Producten maken

Voordat je je Etsy Shop kunt beginnen, is het belangrijk om eerst veel producten te maken. Als je je shop opent met 2 producten, gaat het niet lopen (trust me, been there, done that). Ik heb de afgelopen tijd een aantal digitale producten gemaakt. Dit kost veel tijd, dus het gaat niet zo snel.

Wat wel tof is, is dat ik nu lid ben van de PLR library. Dit is een lidmaatschap waarbij je kant en klare digitale producten (denk aan planners, e-book templates, Notion templates) kunt downloaden naar jouw Canva omgeving en vervolgens aan kunt passen naar jouw smaak. Ideaal! Dit bespaart mij zóveel tijd.

Ik heb inmiddels een lifetime licentie gekocht, maar je kunt ook een maandelijks abonnement nemen zodat je even kunt proeven. De prijs van dit maandelijkse abonnement gaat wel binnenkort omhoog. Je betaalt nu maar €37 per maand.

Een Etsy Shop opzetten

Nu je je niche hebt gekozen, is het tijd om je Etsy Shop op te zetten.

Allereerst moet je een pakkende naam voor je winkel bedenken. Kies iets dat de aandacht trekt en je merk weerspiegelt. Zorg ervoor dat de naam ook gemakkelijk te onthouden en te spellen is. Als je slim bent verwerk je je zoekwoord ook in de titel van je shop.

Vervolgens moet je je winkelinformatie invullen. Dit is een beschrijving van je winkel en je missie, evenals contactgegevens en verzendinformatie. Zorg ervoor dat je helder en beknopt bent in je beschrijving en dat je de voordelen van jouw producten benadrukt.

Daarnaast moet je ook aandacht besteden aan het ontwerp van je winkel. Kies een aantrekkelijk thema dat past bij jouw merk en producten. Voeg ook een professioneel ogend logo toe om je winkel een mooie uitstraling te geven.

Boeiende product vermeldingen maken

Nu je winkel is opgezet, is het tijd om aantrekkelijke product vermeldingen te maken.

Begin met het maken van professionele foto’s van je producten. Ik ga er voor nu even vanuit dat je digitale producten gaat verkopen (dat ga ik in ieder geval doen). Deze digitale producten kun je uitlichten in een goede mock-up. Liever iets teveel foto’s dan te weinig.

Daarnaast is het belangrijk om een gedetailleerde productbeschrijving te schrijven. Geef specifieke informatie over het product, zoals gebruiksinstructies. Gebruik ook zoekwoorden die relevant zijn voor je product om je vindbaarheid te vergroten.

Een andere manier om je product vermeldingen aantrekkelijker te maken, is door klantrecensies toe te voegen. Dit helpt potentiële klanten om vertrouwen te krijgen in je producten en vergroot de kans dat ze een aankoop doen.

Product vermeldingen optimaliseren voor zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat je producten goed gevonden worden in zoekmachines, is het belangrijk om je productvermeldingen te optimaliseren voor SEO.

Begin met het onderzoeken van relevante zoekwoorden voor je producten. Gebruik tools zoals Answer The Public en Ubersuggest om zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor je niche en producten.

Voeg deze zoekwoorden toe aan je producttitels, beschrijvingen en tags. Zorg ervoor dat je zoekwoorden op een natuurlijke manier opneemt, zodat je productvermeldingen niet als spam overkomen.

Daarnaast is het belangrijk om je product vermeldingen regelmatig bij te werken en te optimaliseren. Houd bij welke zoekwoorden goed presteren en pas je vermeldingen aan om beter te scoren.

Wil je al mijn stappen live volgen?

Ik ga al mijn stappen live documenteren in de Follow Along. Alles wat ik heb geleerd in de Etsy cursus, ga ik nu zelf toepassen. Jij kunt hierbij zijn, zodat je ook mee kunt doen om jouw eigen Etsy shop te beginnen.

Naast een Etsy shop ga ik ook een affiliate website opzetten welke je kunt volgen in deze Follow Along.

Twee super toffe verdienmodellen, ik heb er zoveel zin in! Het mooiste van alles is dat je voor een kleine investering alles kunt volgen.  

follow along
Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]