verdiensten

In dit blog blik ik terug op het tweede kwartaal van 2022 en deel ik mijn plannen voor het derde kwartaal.

Het tweede kwartaal is ook weer voorbij gevlogen. Het waren leerzame maanden, er is namelijk een wisseling geweest qua opdrachtgevers. Een paar opdrachten stopten, maar zijn ook weer nieuwe opdrachtgevers bijgekomen. Daarnaast is het niet alleen meer mijn doel om te schrijven voor opdrachtgevers, maar heb ik ook een leuk project dat ik voor mezelf ga uitwerken. Mijn side hustle verdiensten zullen elk kwartaal toenemen!

Wat waren mijn doelen en heb ik deze gehaald?

Ik had niet veel doelen voor het tweede kwartaal, het waren er namelijk maar 2:

 • Minimaal 1.000 volgers op mijn Instagram account Geldkwebbel.
 • €1.000,- omzet.

Laten we beginnen met mijn eerste doel, minimaal 1.000 volgers op Instagram. Dit is niet gelukt, maar heel eerlijk? Dat vind ik helemaal niet erg. De teller staat momenteel op 885 fantastische volgers. Het is geweldig dat er zoveel mensen zijn die mijn verhaal willen volgen en of dat er nou 500, 700 of 5.000 zijn, maakt mij eigenlijk niets uit. Geldkwebbel is echt mijn hobby, ik vind het leuk om jullie te inspireren met alle side hustles die ik uitprobeer.

Het eerste kwartaal was het ook mijn doel om €1.000 te verdienen met side hustles, dit had ik toen  niet gehaald. Het tweede kwartaal daarentegen, is het mij gelukt! Ik heb dit kwartaal €1.100,06 verdiend. Hier moet uiteraard nog belasting van af, dus super veel houd ik er niet aan over. Maar de toon is gezet, ik ben super tevreden.

Waar bestonden mijn side hustle verdiensten uit?

Ik heb meerdere inkomsten stromen, ben een echte hosselaar. Ik zie echt overal geld in en verzin al sinds jonge leeftijd diverse manieren om geld te verdienen. Ik heb heel veel interesses en hoe fijn is het dat je als ondernemer de vrijheid hebt om op meerdere manieren je geld te verdienen. Wat heb ik verdiend met welke klussen?

 • Teksten schrijven voor opdrachtgevers: € 930,05 (hiervan moet 445,05 nog uitbetaald worden)
 • Mystery shoppen: € 66,51
 • Affiliate inkomsten: € 103,50

Zoals jullie zien ga ik steeds meer verdienen met het schrijven van teksten. Ik schrijf
natuurlijk voor One Broke Girl en daarnaast werk ik voor een marketing bureau. Van hen krijg ik elke maand een reeks opdrachten die ik lekker weg kan tikken. Er komt
ook weer een leuk schrijfklusje bij aankomende maand: ik mag gastblogs schrijven voor een financiële organizer. Zij heeft mij benadert via Instagram, hoe tof is dat! Zo zie je maar weer, dat het goed is dat ik Geldkwebbel ben begonnen. Jullie horen binnenkort wie deze leukerd is waarvoor ik mag schrijven.

Side hustle verdiensten: Mystery shoppen

Mijn doel voor het tweede kwartaal met betrekking tot mystery shoppen, is lang niet gehaald. Ik heb ik april en mei helemaal geen enkele klus gedaan. Die €66 is dus alleen van juni. Mijn streven is toch wel om elke maand zoiets te gaan verdienen, maar ik forceer niets. Als ik geen zin heb, laat ik het voor wat het is. Gelukkig verdien ik op andere manieren ook extra, zo blijft het in balans.

Side hustle verdiensten: Affiliate marketing

Over de affiliate inkomsten ben ik erg tevreden. Ik hoop in de toekomst deze inkomstenstroom te vergroten. Ik doe nu namelijk een opleiding The Affiliate Roadmap en dit is rete interessant. Zodra ik hiermee klaar ben, ga ik een affiliate website in een bepaalde niche beginnen. Mijn allergrootste wens is om hiervan mijn hoofdinkomen te maken, maar first things first. Eerst maar eens beginnen. De opleiding is trouwens heel erg breed; ik leer over verschillende schrijfstijlen, er worden blog templates gedeeld die je kunt overnemen en er zit een bonus module bij over affiliate marketing over Pinterest. Ik zal als ik klaar ben met deze cursus een uitgebreide review schrijven.

Wat heb ik gedaan aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling?

Ik investeer mijn verdiensten voornamelijk direct weer in cursussen, omdat ik zoveel mogelijk wil leren en daardoor sneller kan groeien. Welke cursussen heb ik gedaan in het tweede kwartaal:

 • The Affiliate Roadmap. Zoals hierboven beschreven; echt een hele uitgebreide cursus. Deze cursus was een wat grotere investering, maar de hoeveelheid kennis dat hierin zit is enorm. Ik vind het mijn investering zeker waard.
 • Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hele interessante cursus. Niet alleen voor het affiliate stuk, maar je leert ook stap voor stap hoe je een blog moet schrijven, vormgeven en meer handige weetjes over WordPress. Ik heb er veel van opgestoken, ook al wist ik al het een en ander over affiliate marketing en WordPress. Je kunt deze cursus kopen voor €47 dus echt een mini investering!
 • TikTik basistraining. Ik zie de laatste tijd erg veel over geld verdienen met TikTok. Daar wilde ik meer over weten, maar ik wilde niet direct een mega investering doen. Toen kwam ik deze cursus tegen voor €8 , die kon ik niet laten liggen. Ik vind het een interessante basis training en ik zit eraan te denken om door te stromen naar de volgende cursus. Ook die is tijdelijk qua investering super laag, namelijk maar €37

Wat zijn mijn plannen voor het derde kwartaal?

Ik heb de volgende doelen voor het derde kwartaal:

 • Mijn omzetdoel zet ik voor het derde kwartaal op €2.500,-
 • Aan het eind van het derde kwartaal staat mijn eigen affiliate website met tientallen blogs in een bepaalde niche.
 • Ik heb een begin gemaakt aan mijn TikTok account.

Misschien ook leuk om te lezen: Hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing.

Nou, dit was mijn kwartaal overzicht. Vonden jullie het leuk om te lezen? Laat het hieronder weten in een reactie.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]