boeken money mindset

Money mindset is een term waarvan ik ‘vroeger’ nog nooit van gehoord had, maar de laatste tijd vliegt het om mijn oren. Dat komt door het feit dat als je je ergens op focust, zie je het overal. Beetje zoals dat wanneer je zwanger bent, je overal baby’s ziet. Of als je je zinnen hebt gezet op een nieuwe auto, zie je ineens overal de auto rijden die jij wilt hebben. Ook wel mooi, want op deze manier ben je er nog bewuster mee bezig en kun je de dingen manifesteren die jij wilt.

Ik heb de laatste tijd heel veel boeken gelezen over geld, maar daarnaast luister ik ook naar podcasts en volg ik verschillende blogs en accounts op Instagram. Ik heb ook een vragensticker op mijn Instagram stories geplaatst en hieruit zijn nog tips vanuit jullie gekomen! Bedankt hiervoor, zo kunnen we elkaar inspireren.

Ik lees zowel Engelse boeken als Nederlandse boeken. Van sommige boeken heb ik beide in de kast staan. Dit om mijn Engels te verbeteren. Wat ook handig is: Ik lees naast gewone boeken ook e-books op mijn Kobo e-reader. Als er dan een woord is die ik niet ken, kan ik ‘m selecteren en dan verschijnt de betekenis in het Nederlands. Echt super chill. Ik heb de Kobo Clara. Je kunt je Kobo koppelen aan je bol.com account, dan staan de e-books direct op jouw e-reader nadat je ‘m gekocht hebt. Je kunt ook een Kobo abonnement nemen voor €9,99 per maand. Dan kun je veel boeken gratis op je e-reader zetten. Echt ideaal, ik gebruik dit al ruim een jaar.

Welke boeken hebben mijn money mindset verbeterd?

Een heel bekend boek is van Robert Kiyosaki; namelijk ‘Rich dad Poor dad’. Dit boek heeft echt mijn kijk op geld veranderd. Ik weet nu het verschil tussen een ‘asset’ en een ‘liability’: een asset zorgt voor geld IN jouw portemonnee en een liability neemt geld UIT jouw portemonnee. Super inspirerend boek, maar ook de andere boeken die niet zo bekend zijn van Robert Kiyosaki zijn erg inspirerend! Zo heb ik “Waarom de rijken alsmaar rijker worden” echt verslonden. Wat een top boek. Eigenlijk zijn alle boeken van Robert Kiyosaki goed voor jouw money mindset.

Een andere bekende is ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. “Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”. Het boek is vertaalt door Michael Pilarczyk. Think and grow rich is een echte klassieker en hoort in elke boekenkast thuis. Dit boek moet je eigenlijk eens in de zoveel tijd lezen, want in elke fase van jouw leven haal je er weer andere inzichten uit. Super inspirerend.

‘Het miljonairsbrein ontrafeld’ heeft ook voor een grote mindset shift bij mij gezorgd. Dit is de vertaling van ‘Secrets of the millionaire mind’. Wat een goed boek is dat. Dit boek gaat over jouw financiële blauwdruk en hoe je rijk kunt worden. T. Harv Eker (de schrijver) is in 2,5 jaar tijd miljonair geworden.

Het boek ‘Blondjes beleggen beter’ van Janneke Willemse heeft ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met beleggen. Dit boek was zo inspirerend om te lezen, dat ik direct wilde beginnen. Ik heb haar strategie gekopieerd, maar toen ik eenmaal begon leerde ik steeds meer eigen keuzes maken. Als je wilt starten met beleggen is dit een must read!

‘Miljonair met een gewone baan’ is ook een tof boek. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Super inspirerend om te lezen, het gaat namelijk over dat je ook miljonair kunt worden met een gewone baan. Als je slimme keuzes maakt qua uitgaven en beleggen, is dit voor iedereen haalbaar.

‘The richest man of Babylon’ is ook een bekend boek. Dit verhaal neemt je mee in de zoektocht van een man om rijk te worden. Uiteindelijk kraak hij de code door steeds een klein beetje van zijn verdiensten apart te houden, zodat hij vermogen opbouwt. Ook een must read!

Ik heb laatst ook het boek van Suzanne van Duijn gekocht: ‘De route naar €100.000 per jaar’. Leuk om te lezen en je doet gegarandeerd inspiratie op.

‘The 4 hour workweek’ van Tim Feriss is ook mega bekend. Ik had ‘m heeeel lang in de kast staan voordat ik het boek eindelijk heb gelezen. Soms is het nog niet de juiste tijd voor een boek. Maar ik heb ‘m gelezen en vind het een interessant principe. Ik snap zijn beredenering, al resoneert niet alles met mij. Daarnaast is een werkweek van 4 uur wel heel erg idealistisch, maar goed.. er worden wel goede eye openers gedeeld!

Uit de vragensticker kwam ook nog dit antwoord: Alles van Gerhard Hormann. Nu ken je hem misschien van het boek ‘Hypotheekvrij’. Dit boek heb ik gelezen en vond het een interessant boek. Ik kreeg hierdoor een andere kijk op mijn hypotheek. Maar hij heeft dus nog meer boeken. ‘Het nieuwe nietsdoen’, ‘Het plakbandpensioen’ en ‘De omgekeerde werkweek’. Ik heb deze boeken nu direct aangeschaft, ben er erg benieuwd naar!

Qua podcasts kan ik deze allemaal aanraden:

  • Kim Munnecom. Ik haal altijd weer inspiratie uit haar podcasts. Wel gericht op de Law of Attraction, dus dat moet met je resoneren.
  • Zo word je steenrijk van Martijn van den Berg. Er is elke keer weer een andere inspirerende gast in de podcast.
  • Hoeveel ben ik waard van Rolien Magendans. Ook elke aflevering een andere inspirerende gast.
  • De geld podcast van Simone Levie is ook een aanrader.
  • En uiteraard de podcast van Madelon, onze Bitcoin Queen met de podcast: Madelon Navigeert.

Hebben jullie nog boeken en/of podcast tips die hier écht tussen horen? Laat het dan hieronder in een reactie weten! Zo kunnen we elkaar inspireren en verder helpen.

Misschien ook leuk om te lezen: Wanneer ben je financieel vrij?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]