Hoe word je een mystery shopper

Toen ik wat jonger was, zag ik met vlagen iets voorbij komen over mystery shoppen. Mega interessant vond ik dat, maar kon mijn vinger er niet op leggen. Wat was het precies en belangrijker: hoe word je een mystery shopper? Het was echt een mystery voor mij. Misschien voor jou ook wel. Als dat zo is, dan heb ik goed nieuws. Tegenwoordig heb ik mezelf helemaal ondergedompeld in allerlei sidehustles en kan inmiddels wel het een en ander vertellen over mystery shoppers.

Sidehustle Academie

Wat doet een mystery shopper?

Kort gezegd controleert een mystery shopper de service en producten in verschillende winkels. Het kan zijn dat je bepaalde actieproducten moet fotograferen en door moet geven hoeveel voorraad er van elk product is. Het kan ook zijn dat je aan een medewerker moet vragen of ze nog een ander artikel achter hebben liggen en dan beoordeel je deze medewerker op het verlenen van service. Je kunt ook opdrachten vanuit huis doen. Je bestelt dan bijvoorbeeld een kastje en wanneer je deze ontvangt, ga je de kast retour sturen. Daarna beoordeel je dan hoe dit retour proces verloopt.

Dit moet allemaal wel je ding zijn. Ik heb een aantal opdrachten uitgeprobeerd en bij sommige opdrachten voel ik me niet comfortabel. Zo moest ik eens naar de stad om langs heel veel winkels te gaan. Ik moest hier verschillende opdrachten uitvoeren. Dit kostte mij erg veel tijd en ik merkte aan mezelf dat de lol eraf was. Het liefst doe ik in winkels kleine opdrachten zoals producten checken, fotograferen en voorraad checken.

Waar kun je jezelf aanmelden als je mystery shopper wilt worden?

Er zijn heel veel verschillende partijen waar jij je aan kunt melden om mystery shopper te worden. Ik werk zelf het fijnst met Roamler; hier kan ik de simpele winkeltaken kiezen die ik leuk vind en wanneer het mij uitkomt. Je kunt lid worden bij Roamler via een invite van een member. Wij hebben niet altijd invites, deze kun je verdienen via een puntensysteem. Ik ben sinds vorig jaar Roamler PRO, dat betekent dat ik ook sales en merchandising taken kan doen. Vooral de sales taken vind ik leuk en deze verdienen beter dan de normale winkeltaken.

Welke partijen zijn er nog meer:

  • Multi Value
  • Hs Brands
  • Excap
  • Secret view
Sidehustle Academie

Producten testen

Je kunt ook producten testen in ruil voor een eerlijke review. Dit kunnen relatief goedkope producten zijn, bijvoorbeeld een douchegel die nieuw in de schappen ligt maar ook prijzige producten. In sommige gevallen mag je dit houden, maar soms moet je het product weer terug sturen. Ik mocht laatst een super fijne starterskit voor gelnagels testen en dit mocht ik na de testperiode houden voor een kleine vergoeding. Ben ik echt super blij mee! En ik heb een paar maanden geleden voor mijn man een fijn scheerapparaat gekregen om te testen en voor mezelf een epileerapparaat. Wij mochten dit beide houden. Wij testen voornamelijk via Roamler. Ik moet zeggen dat ik de andere sites vaak vergeet te checken, ik ben daar vrij lui in. Bij deze spreek ik met mezelf af dat ik dit vaker ga checken, toch zonde om leuke acties mis te lopen. Je kunt bijvoorbeeld bij deze partijen gratis producten testen:

  • Roamler
  • Freeviews
  • Reviewclub
  • The Insiders
  • Trnd

Bestemming van jouw verdiensten

Zoals je ziet kun je bij meerdere bedrijven een leuk centje bijverdienen als mystery shopper. Probeer maar eens verschillende opdrachten, dan kom je er vanzelf achter welke opdrachten wel en niet bij jou passen. Wat ga jij met jouw extra verdiensten doen? Ik gebruik het om aandelen en crypto van te kopen. Zo groeien mijn potjes lekker verder.

Weet jij nog een partij waar je je aan kunt melden, vertel het ons hieronder in een reactie! Zo helpen we elkaar weer verder.

Ook interessant

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]