verdiensten

In dit blog blik ik terug op het eerste kwartaal van 2022 en deel ik mijn plannen voor het tweede kwartaal.

Het eerste kwartaal is voorbij gevlogen. Het was ook het eerste ‘echte’ kwartaal qua verdiensten sinds ik ingeschreven sta bij de Kamer van Koophandel. Vorig jaar heb ik vooral aan zitten klooien en ik ben uiteindelijk een hele andere richting opgegaan. Aanvankelijk had ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om aan de slag te gaan als ZZP’er in de zorg. Dit was voor mij een logische stap, omdat ik nu ook in de zorg werk (loondienst). Het leven kan mooie wendingen maken, want kijk mij nu eens! Ik doe wat ik leuk vind, namelijk schrijven en prutsen op de computer.

Wat waren mijn doelen en heb ik deze gehaald?

Ik had niet veel doelen voor het eerste kwartaal, het waren er namelijk maar 2.

De 750 volgers heb ik ruim gehaald, ik sloot maart af met maar liefst 797 volgers! Wauw, vind het echt bijzonder dat vrijwel allemaal ‘vreemde’ mensen mijn verhaal willen volgen.

De €1000,- omzet heb ik niet gehaald, maar ik mag niet klagen. Ik heb in totaal €719,46 verdiend het afgelopen kwartaal. Let op; dit is omzet dus er gaat nog een deel voor de belastingdienst vanaf. Elke vrijdag heb ik een financial date met mezelf en dan verdeel ik mijn verdiensten over verschillende potjes (belasting, kosten, salaris). BTW wordt na elke betaling automatisch apart gezet. Wat ik na de omzetbelasting over heb aan BTW, gebruik ik voor cursussen. Als ik ooit uit loondienst wil, is er wel flink werk aan de winkel! Working on it…

Euro biljetten

Waar bestonden mijn verdiensten uit?

Ik heb meerdere inkomsten stromen, ben een echte hosselaar. Ik heb enorm veel interesses en hoe fijn is het dat je als ondernemer de vrijheid hebt om op meerdere manieren je geld te verdienen. Wat heb ik verdiend met welke klussen?

 • Teksten schrijven voor opdrachtgevers: € 405
 • Mystery shoppen: € 74,76
 • Affiliate inkomsten: € 239,70

De affiliate inkomsten zijn echt uitzonderlijk hoog. Dit komt door een Black Friday actie waarmee ik €211,10 heb verdiend. Dit is uitbetaald in januari, dus ik startte de maand meteen goed. Ik heb de rest van het kwartaal weinig affiliate inkomsten verdiend, namelijk €28,60.

Het mystery shoppen doe ik voor Roamler en mijn verdiensten vallen heel erg tegen. Ik heb er niet genoeg tijd voor vrijgemaakt en ga ik het tweede kwartaal anders doen. Wat ik nu in het hele kwartaal heb verdiend, wil ik elke maand verdienen.

Dan hebben we nog de schrijf klussen. Ik vind het een mooi bedrag, maar het kan absoluut beter. Helaas stopt het nu ook voor 1 opdrachtgever, omdat zij een andere kant op gaan met hun website. Dat is jammer, want bij hen verdiende ik het meest. Maar er komt vast snel een nieuwe klus op mijn pad…

Wat heb ik gedaan aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling?

Ik investeer mijn verdiensten voornamelijk direct weer in cursussen, omdat ik zoveel mogelijk wil leren en daardoor sneller kan groeien. Welke cursussen heb ik gedaan in het eerste kwartaal:

 • SEO cursus van IMU. Ik ben hier nog steeds mee bezig, maar Mennnnn wat heb ik al veel geleerd! Echt een van de beste SEO cursussen die ik gedaan heb. Ik heb een IMU+ abonnement en kan daardoor al hun cursussen volgen. Echt een aanrader!
 • Super affiliate cursus van Jennifer Kok. Hele interessante cursus.
 • Pinterest Challenge. Ik was niet zo thuis in Pinterest, op wat plaatjes pinnen na. Leuk dat mijn kennis op deze manier verbreed. Je kunt hier namelijk heel veel uithalen. Denk aan verkeer naar jouw website én geld verdienen met affiliate links.
 • Anti productiviteit van Tibor. Tibor is een van de beste business coaches van Nederland en heeft een duidelijke visie en kan dit goed overbrengen. Sommige stukken waren wat confronterend, maar zonder discomfort geen groei.

Wat zijn mijn plannen voor het tweede kwartaal?

Ik heb de volgende doelen voor het tweede kwartaal:

 • Eind juni wil ik 1000 volgers op mijn Instagram account Geldkwebbel
 • Mijn omzetdoel houd ik voor het tweede kwartaal weer op €1000,-
 • Ik heb op de valreep van Q1 een nieuwe cursus aangeschaft: Adverteren op Facebook en Instagram. Deze ga ik de komende maand volgen en toepassen bij mezelf. Ik ga er helemaal induiken, wellicht komt hier in de toekomst een leuke freelance klus uit gerold.
 • Er staat nog een hele uitgebreide affiliate cursus op mijn wensen lijstje. The Affiliate Roadmap.

Nou, dit was mijn kwartaal overzicht. Vonden jullie het leuk om te lezen? Vinden jullie het leuk als ik elke maand zo’n overzicht maak? Laat het hieronder weten in een reactie.

Misschien ook leuk om te lezen: Wanneer ben je financieel vrij?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]