geld verdienen met blog

Een blog is een perfect side hustle voorbeeld. Wel een side hustle met een lange adem, want een blog is niet iets wat je ‘even’ opzet. Een blog vergt zeker aan het begin veel tijd en aandacht. Je moet een website bouwen en vervolgens moet de blog natuurlijk gevuld worden met waardevolle content voordat je geld kunt verdienen met een blog.

Daarnaast moet je blog geïndexeerd worden door Google. Dat betekent dat Google je website checkt en hem uiteindelijk meeneemt in de zoekresultaten. Als je eenmaal door al deze hoepels heen bent gesprongen, dan kun je uiteindelijk een leuk bedrag per maand verdienen met een blog. Welke verdienmodellen je kan koppelen aan een blog, lees je hieronder.

geld verdienen met blog

Ga voor een niche blog

Als je een blog opzet, is het slim om te kiezen voor een niche en je gezicht eraan te koppelen. Waarom? Je kan hierdoor sneller autoriteit claimen. Je schrijft veel blogs over een bepaald onderwerp, waardoor Google je uiteindelijk gaat zien als een expert. En die expertstatus is belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Google heeft de laatste jaren een steeds strenger beleid gevoerd tegen anonieme websites waarbij het lastig is om vast te stellen of de eigenaar écht verstand van zaken heeft.

Bouw een community op

Om (veel) geld te kunnen verdienen met een blog, heb je een community nodig. Zorg voor veel bezoekers op je blog, bouw een community via social media kanalen en start direct met het opbouwen van een mailinglijst.

Zo bouw je op allerlei manieren aan je community. En hoe groter je community, hoe meer geld je uiteindelijk kan verdienen met je blog.

Aan de slag met je SEO

Een andere belangrijke stap die je moet zetten om uiteindelijk geld te verdienen met je blog, is starten met SEO. SEO heeft als doel de website te verbeteren waardoor je uiteindelijk beter gevonden wordt in de zoekmachines.

Wat je daarvoor moet doen, is simpel. Je moet je blog optimaliseren voor SEO. Dat betekent onder andere dat je in elke blog linkt naar een andere blog en dat je in elke blog ook linkt naar een (hoogwaardige) externe website. Daarnaast zijn er nog meer SEO-richtlijnen om te volgen, zodat je blog beter vindbaar wordt.

Vergeet niet te bouwen aan de autoriteit van je domeinnaam

Ook is het slim om te starten met linkbuilding. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Zodra je een nieuwe domeinnaam koopt, bevat die domeinnaam nog geen waarde. Logisch. Het is echter wel belangrijk dat je direct aan de slag gaat om die waarde te verhogen. Dit doe je door te zorgen dat hoogwaardige en relevante websites naar jouw blog linken.  

Dit kun je voor elkaar krijgen door gratis gastblogs te schrijven, links in te kopen of een linkruil op te zetten met andere bloggers.

sidehustle membership

Geld verdienen met een blog

Wil je geld verdienen met een blog? Dat kan! Sterker nog: je kan op allerlei manieren geld verdienen. Welke manieren dat zijn, lees je hieronder.

Let wel op: voor veel bedrijven is het pas interessant als je een bepaalde domeinwaarde hebt, een bepaald aantal bezoekers en eventuele community via andere kanalen.

1. Schrijf advertorials

Bedrijven adverteren maar al te graag op niche blogs. Heb je een blog over moestuinieren? Dan is het natuurlijk super interessant voor een bedrijf dat moestuinset verkoopt om een advertorial in te kopen op je blog.

Voor advertorials krijg je doorgaans een hoger bedrag dan wanneer het puur en alleen om linkbuilding gaat.

2. Doe aan linkbuilding

Naast het feit dat het slim is dat je zelf aan de slag gaat met linkbuilding, gaan andere bedrijven daar ook mee aan de slag. Een mooie manier voor jou om daar geld mee te verdienen. Geld verdienen met linkbuilding wordt wel pas interessant als je blog een bepaalde autoriteit heeft. Anders is het voor andere bedrijven natuurlijk niet interessant om een link in te kopen.

3. Affiliate marketing

Ben je mega enthousiast over een bepaald product of dienst? Dan kun je in je blog een affiliate link plaatsen. Dit betekent dat je commissie ontvangt over de aankoop die de lezer van je blog doet. Dit is een hele fijne manier om geld te verdienen met je blog. En hierbij geldt: hoe meer bezoekers, hoe meer je kan verdienen.

Heb je een grote community op je social mediakanalen of een grote mailinglijst? Dan kan het interessant zijn om daar af en toe een affiliate link te delen.

In deze blog kun je lezen hoe affiliate marketing werkt.

4. Partnerships

Partnerships leveren over het algemeen het meeste geld op. Dit komt omdat het vaak langdurige samenwerkingen zijn. Dat betekent dat een bedrijf over een langere tijd advertorials inkoopt, social media posts inkoopt en eventueel ervoor kiest om bijvoorbeeld een nieuwsbrief te sponsoren.

Langdurige samenwerkingen zijn niet alleen fijn omdat ze zorgen voor een bepaalde inkomenszekerheid, ze zorgen door een hogere betrokkenheid. Hierdoor is de kans groter is dat lezers van je blog uiteindelijk overgaan tot actie en een dienst of product dat je promoot aanschaffen. Dit kan je ook nog extra geld opleveren.

5. Verkoop van digitale producten

Een andere manier om geld te verdienen, is de verkoop van digitale producten. Daarbij kun je denken aan e-books, online cursussen, uitgebreide guides en ga zo maar door.

Doordat je veel blogs schrijft over een bepaald onderwerp, zien mensen je als een expert. Deze expertstatus helpt je vervolgens weer bij de verkoop van digitale producten op je blog.

6. Banners

Het plaatsen van banners is ook een manier om geld te verdienen met je blog, maar dat is vaak niet de meest vriendelijke manier. Het is niet wenselijk voor je SEO en voor potentiële opdrachtgevers als je website vol staat met banners. Daarnaast leveren banners niet per se veel geld op.

7. Social media kanalen en je nieuwsbrief

In het verlengde van de bovenstaande manieren om geld te verdienen met je blog, kun je uiteindelijk ook geld verdienen met je social mediakanalen en je nieuwsbrief. Zodra je een community opgebouwd hebt.

Conclusie

Als je geld wilt verdienen met een blog, zijn daar gelukkig genoeg mogelijkheden voor. Het is daarnaast een fijn idee dat je meerdere inkomstenbronnen kunt opzetten binnen een blog. Het duurt even voor je geld gaat verdienen, maar zodra je dat punt bereikt hebt, kan het een mooi bedrag per maand opleveren.

Hoe verdien jij geld met je blog?

Geschreven door

Deze gastblog is geschreven door Dionne Knooren.

Ook interessant

2 Comments

  1. Je moet een connectie maken met je lezers, weten wat ze interesseert. Als je vervolgens produkten of links aanbiedt daar dingen die onderdeel zijn of kunnen worden van hun leefwereld, dan kun je echt wel goed wat verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]