sidehustle pinterest

Je hebt een goed idee voor een nieuwe sidehustle! Misschien wil je handgemaakte sieraden verkopen, een (affiliate) website beginnen of online coaching aanbieden. Wat het ook is, het daadwerkelijk verkopen van je aanbod is cruciaal voor het succes van je nieuwe sidehustle. Een platform dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een enorme potentie heeft voor het vergroten van je zichtbaarheid en het aantrekken van nieuwe klanten, is Pinterest. Waarom en hoe je Pinterest kan gebruiken voor je sidehustle lees je in dit artikel.

Nog geen idee welke sidehustle je wilt starten maar je wilt wel graag elke maand meer geld verdienen? Stap dan in bij de Sidehustle Academie en krijg ook direct toegang tot de Sidehustle Kickoff waarin je gaat ontdekken welke sidehustle perfect past bij jou!

1. Pinterest is een visuele zoekmachine

Vaak wordt gedacht dat Pinterest een sociaal mediaplatform is, maar in werkelijkheid is het meer een visuele zoekmachine. Een soort Google met plaatjes. Gebruikers komen naar Pinterest om inspiratie op te doen, ideeën te vinden en oplossingen voor hun problemen te zoeken. Door content te delen die relevant is voor jouw niche of branche, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw pins ontdekken wanneer ze op zoek zijn naar iets wat jij aanbiedt. En nee, niet alleen mooie plaatjes van interieurs doen het goed; ook meer informatieve pins over financiën of gezondheid doen het goed.

2. Verhoogde zichtbaarheid en verkeer

Op Pinterest maak je je eigen zakelijke account waarna je zelf pins kunt maken (in bijvoorbeeld Canva) en deze kan uploaden op Pinterest. Wanneer je een visueel pakkende en aantrekkelijke pin hebt, met een goede pin beschrijving, zorg je er vervolgens voor dat er een link aan vastzit die leidt naar jouw aanbod. Wanneer gebruikers je pins vinden en erop klikken, komen ze direct op je website, waar ze meer te weten kunnen komen over jouw aanbod en eventueel overgaan tot aankoop of contact opnemen voor meer informatie.

3. Langdurige resultaten met evergreen content

Eén van de grootste voordelen van Pinterest is dat pins langdurige zichtbaarheid hebben. In tegenstelling tot sociale media-updates die snel verdwijnen in de feed, kunnen pins maanden of zelfs jaren later nog steeds nieuwe bezoekers naar je website brengen. Door waardevolle en tijdloze content te delen, creëer je een continue stroom van verkeer en potentiële klanten voor je sidehustle.

Zelf ben ik meteen, nadat ik een website was gestart, begonnen met het plaatsen van pins die leidden naar de blogs die ik had geschreven. Ik maak nog steeds, voor elke blog die ik schrijf, meerdere pins en plaats elke dag één of meerdere van deze pins. Doordat ik dit al jaren doe en sommige pins het al twee jaar lang heel goed doen, haal ik 75% van het verkeer naar mijn website via Pinterest. Super fijn is dat natuurlijk!

sidehustle toolkit

4. Stappenplan voor succesvol worden op Pinterest

Pinterest is ideaal om in te zetten om meer verkeer te brengen naar jouw aanbod of website. Om dit het handigst en snelst te doen heb ik hier een stappenplan voor jouw:

  1. Maak een zakelijk Pinterest account – of maak je huidige account zakelijk
  2. Zorg dat je Pinterest account duidelijk is door je profiel in te vullen. Gebruik relevante zoekwoorden in de beschrijving en vertel mensen waar je ze bij kunt helpen. Maak relevante borden waar je je pins op wilt gaan pinnen. Zoek binnen Pinterest naar andere pins binnen jouw niche en doe je eigen zoekwoorden onderzoek.
  3. Maak bij elk artikel dat je op je website hebt of elk product dat je verkoopt meerdere pins in bijvoorbeeld Canva. Maak het jezelf makkelijk door gebruik te maken van de templates die ze hebben. Je kunt gerust voor elk artikel / product waar je een pin over wilt maken dezelfde templates gebruiken. Zorg voor een ander plaatje / foto en tekst en je hebt direct een nieuwe pin.
  4. Plaats elke dag minimaal één pin. Je kunt dit binnen Pinterest ook vooruit plannen voor maximaal 1 maand. Schrijf een voor elke pin een pin beschrijving en zorg voor de juiste link naar de website, het artikel of het product. Je kunt gerust dezelfde beschrijving gebruiken voor meerdere pins die naar hetzelfde artikel of product verwijzen. Ik gebruik hiervoor een excel bestand zodat het alleen nog maar knippen en plakken is en ik niet telkens dezelfde tekst hoeft te typen.
  5. Houd in de gaten hoe het gaat met je pins, welke werken en welke niet? Kijk naar je analytics binnen Pinterest om zo te kunnen inspelen op wat werkt voor jou.

Zo simpel kan het zijn. Je hoeft er echt geen uren aan te besteden om toch er de vruchten van te plukken. Mijn tip is om elke maand er bijvoorbeeld 1 uur aan te besteden: 30 minuten voor het maken van 30 pins en plan ze vervolgens allemaal in voor de komende maand. Meer mag uiteraard ook, dan zal je alleen nog maar meer verkeer en dus klanten krijgen!

Lees ook eens: Een sidehustle starten: zo kom je aan ideeën

Gastblog

Deze blog is geschreven door Marianne van geld101.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]