side hustle Nederland

Ben je op zoek naar een manier om extra inkomsten te verdienen naast je huidige baan? Of wil je gewoon je passie volgen en er geld mee verdienen? Het hebben van een side hustle is tegenwoordig enorm populair en met goede reden! In deze blog ga ik je niet één, maar drie van de populairste side hustles in Nederland van dit moment laten zien.

Sidehustle Academie

1. Populairste side hustle in Nederland: Freelancen

Laten we beginnen met freelance klussen, want freelancen is hot! Of je nu een talent hebt voor schrijven, grafisch ontwerpen, programmeren of marketing, er is altijd wel vraag naar jouw vaardigheden. Freelance werken biedt je de flexibiliteit om te werken wanneer en waar je maar wilt. Je kunt je eigen schema bepalen en dat is een enorme plus als je een drukke agenda hebt.

Dit zijn de voordelen van freelance klussen

– Flexibiliteit: Werk wanneer het jou uitkomt. Heb je overdag een vaste baan? Geen probleem, je kunt ’s avonds of in het weekend aan je freelance opdrachten werken.

– Vaste inkomsten: Hoewel het freelancen wat onzeker kan lijken, bouw je met tijd en ervaring een stabiele klantenkring op. Dit zorgt voor een zekere mate van financiële vastigheid.

– Persoonlijke groei: Freelancen daagt je uit om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf continu te verbeteren. En daarnaast is het een super leuke manier om je netwerk uit te breiden. Sinds ik freelance werk doe heb ik al zoveel toffe onderneemsters leren kennen! En van iedere vrouw leer ik weer nieuwe dingen.

Deze freelance klussen doe ik

Sinds ik mijn bedrijf ben gestart, heb ik al veel mooie freelance klussen mogen doen. Toen ik net begon deed ik deze klussen voor héél weinig geld, zodat ik ervaring kon opdoen. Inmiddels heb ik mijn sporen wel verdiend en heb ik me gespecialiseerd in bepaalde taken, zodat ik een hoger tarief kan vragen. Om je een idee te geven: de meeste freelancers hanteren een uurtarief tussen de €35 en €55. Ik zit tussen de €75 en €140 per uur. En voor één startup die nog niet veel budget heeft, werk ik voor €60 per uur. Dus ik doe het niet slecht… 😉

Wil jij een kijkje achter de schermen en precies zien welke klussen ik doe én hoe ik deze doe? Dat kan! In mijn cursus: “Word een veelgevraagd VA” laat ik je alles zien.

Of word lid van de Sidehustle Academie, daar zit deze cursus ook in.

2. Affiliate marketing

De tweede populairste side hustle in Nederland is affiliate marketing. Affiliate marketing is enorm in opkomst. Dropshipping heeft in mijn ogen zijn beste tijd gehad, maar affiliate marketing is hier om te blijven. Het concept is eenvoudig: je promoot producten van anderen en verdient een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke link wordt gedaan.

Waarom affiliate marketing?

– Laagdrempelig om te beginnen: Je hebt geen voorraad nodig of een groot startkapitaal. Een blog of een actief social media account is vaak genoeg om te beginnen.

– Passief inkomen: Een van de grootste voordelen is dat je, na de eerste inspanning van het bouwen van je website en het schrijven van blogs of het maken van content, kunt blijven verdienen zonder continu te werken.

– Doe wat je leuk vindt: Blog over onderwerpen die jou interesseren en zoek daar passende producten bij om te promoten. Het voelt bijna niet als werk!

Voorbeeld: Stel je houdt van reizen en je hebt een reisblog. Door reis gerelateerde producten, zoals koffers of reisverzekeringen, te promoten, kun je inkomsten genereren uit iets wat je toch al graag doet.

Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? In deze blog deel ik welke cursussen over affiliate marketing ik heb gevolgd en welke ik aanraad.

3. Digitale producten verkopen

De derde populaire side hustle in Nederland is het verkopen van digitale producten. Dit kunnen templates, e-books, online cursussen of bijvoorbeeld printables zijn. Het mooie van digitale producten is dat je ze één keer maakt en daarna eindeloos kunt verkopen.

Voordelen van digitale producten

– Schaalbaarheid: Zodra je product klaar is, kun je het aan een onbeperkt aantal mensen verkopen zonder extra werk.

– Creatieve vrijheid: Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en iets unieks creëren waar mensen echt waarde uit halen.

– Passief inkomen: Net als bij affiliate marketing, creëer je een passieve inkomstenbron. De verkoop loopt door, zelfs als je niet actief aan het werk bent.

Praktisch voorbeeld: Je kunt sjablonen voor social media posts maken en deze op platforms zoals Etsy verkopen. Of een expert in persoonlijke financiën kan een e-book schrijven over budgetteren en dit via Etsy of een eigen website verkopen.

Etsy academy

Ben jij niet zo creatief? PLR producten zijn de oplossing!

PLR producten zijn kant en klare digitale producten die je kunt downloaden. Je moet ze hier en daar aanpassen (denk aan andere kleuren, lettertype of afbeeldingen) en daarna mag je ze doorverkopen.

Ik ben zelf lid van de PLR Library en ben fan! Zelf producten maken neemt best veel tijd in beslag en op deze manier kan ik in korte tijd veel producten maken. Zo heb ik inmiddels mijn eerste Etsy shop geopend met Notion planners. Hieronder zie je 2 voorbeelden van PLR producten uit de PLR Library.

Jij kunt zelf ook lid worden van de PLR Library en ik heb een kortingscode voor jou. Met de code TIFFANY50PLR krijg je óf 50% korting op je eerste maand óf 50% korting op je eerste jaar. Met die tweede optie bespaar je super veel geld. (Let op: de kortingscode geldt niet op de lifetime deal).

>>Neem een kijkje bij de PLR Library

Welke side hustle spreekt jou het meest aan?

Nu je weet wat de populairste side hustle in Nederland is, is het tijd om te onderzoeken welke het beste bij jou past. Stel jezelf de volgende vragen:

– Wat zijn jouw sterke punten en interesses?

– Hoeveel tijd kun je investeren naast jouw huidige bezigheden (baan en gezin)?

– Welke van deze side hustles lijkt jou het leukst om mee te beginnen?

Elke side hustle biedt unieke voordelen en mogelijkheden. Begin klein, experimenteer en ontdek wat het beste bij jou past. Wie weet wordt jouw side hustle uiteindelijk jouw main hustle, net zoals bij mij is gebeurd!

Welke side hustle trekt jou het meest aan? Laat het hieronder weten.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]