geld verdienen vanuit huis

We willen allemaal wel wat extra geld verdienen vanuit huis, zeker nu alle prijzen zo omhoog schieten. De boodschappen worden duurder, net zoals het gas en de kinderopvang. Nu is het juíst een mooi moment om een extra inkomstenbron te creëren, zodat je iets meer bestedingsruimte krijgt. Of misschien heb je al genoeg te besteden en merk je niet zoveel van de stijgende kosten, maar wil je een extra inkomen om te gaan beleggen… Wat jouw drijfveer ook is, extra geld verdienen is altijd mooi meegenomen. In deze blog deel ik 7 manieren om extra geld te verdienen vanuit huis.

1. Word een pakketpunt in jouw buurt

Als jij een thuisblijfmoeder bent of je werkt helemaal vanuit huis is het leuk om extra geld te verdienen door pakketjes aan te nemen voor buren. Je wordt betaalt per pakket, dus hoe groter jouw wijk is hoe meer geld je ermee kunt verdienen. Pakketbezorgers leveren alle pakketjes bij jou af en vervolgens kunnen de bewoners in jouw wijk dit bij jou ophalen. Ook als deze bewoners iets willen versturen, kunnen ze dit bij jou brengen. Daarna worden alle pakketjes op een bepaald moment door de bezorgservice bij jou opgehaald. Het is wel belangrijk om vooraf te bedenken wat jouw openingstijden zijn, om te voorkomen dat je 24/7 mensen aan je deur hebt. Daarnaast is het ook lastiger om eens een dagje weg te gaan, maar als jij dit niet als minpunt ziet, kan het een leuke bijverdienste zijn.

2. Start een blog of affiliate website

Houd je van schrijven en lijkt het je leuk om hier geld mee te verdienen? Je kunt er dan voor kiezen om een blog te starten over een onderwerp dat jij leuk vindt of een affiliate website. Je bent hier in het begin veel tijd aan kwijt, vergis je daar niet in. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met mijn blog, dat heette toen anders. Het kreeg gaandeweg meer vorm en ik vond de niche waar mijn hart ligt; namelijk sidehustles. Reken je niet rijk, ik verdien namelijk nog bijna niets met mijn blog. Maar als je blog eenmaal loopt dankzij samenwerkingen en affiliate links, kun je aardig wat extra geld verdienen vanuit huis. Het is wel aan te raden om een niche voor jouw website te kiezen die je zelf leuk vindt. Je moet namelijk -vooral in het begin- erg veel blogs schrijven om je website te vullen. Je kunt ook een tekstschrijver inhuren, maar dat kan alleen als je hier de financiële middelen voor hebt. Anders moet je echt eerst zelf je tijd investeren. Heb je hulp nodig met het kiezen van een niche? Lees dan mijn andere blog: hoe kies je een goede niche voor affiliate marketing? Kun je wel wat hulp gebruiken en wil je meer leren over affiliate marketing? Ik heb 2 cursussen gedaan die ik echt kan aanraden. Dat zijn: Affiliate Marketing Revolutie en The Affiliate Roadmap. Die tweede is flink wat duurder, maar ik vond het elke cent waard. Het is een super uitgebreide cursus.

Pinterest challenge
Sidehustle

3. Start een e-commerce website

Een andere manier om extra geld te verdienen vanuit huis is het starten van een e-commerce website. Je kunt dit op twee manieren doen: Je maakt zelf een webshop en hebt de voorraad hiervan thuis of in een opslag, of je begint een dropshipping website waarbij je geen eigen voorraad hebt. Je bent eigenlijk een soort tussenpersoon. Klanten bestellen via jouw website een product, deze bestelling komt automatisch bij de fabrikant of groothandel en deze versturen het naar de klant. Je kunt je gratis laten omscholen tot ecommerce specialist.

4. Start een Cash Cow kanaal op YouTube

Het is tegenwoordig super makkelijk om geld te verdienen via YouTube. Ik heb hier laatst een cursus in gevolgd en ik ga hier binnenkort zelf mee aan de slag. Een Cash Cow channel is een YouTube kanaal zonder gezicht. Dus bijvoorbeeld een kanaal met de “10 mooiste huizen” of “10 beste doelpunten”. Vanaf 1.000 abonnees en 4.000 uur kijktijd in de afgelopen 12 maanden, kun je je aanmelden voor het YouTube partnerprogramma. Als je wordt goedgekeurd, worden er advertenties in jouw video’s geplaatst en aan deze advertenties ga jij verdienen. Echt een super gave manier om extra geld te verdienen vanuit huis! Ik ben nu zelf onderzoek aan het doen in welke niche ik video’s ga maken. Het kost veel tijd om dit allemaal zelf te leren, maar je kunt het maken van de video’s ook uitbesteden via Fiverr of Upwork. Je krijgt nu €200 korting op deze cursus als je de kortingscode “geldkwebbel” gebruikt. Ga hier naar de Cash Cow cursus.

5. Extra geld verdienen vanuit huis als freelancer

Als je als freelancer aan de slag gaat, kun je vanuit huis ook lekker wat extra geld bijverdienen. Ik ben bijvoorbeeld aan de slag gegaan als freelance tekstschrijver en ik verdien daar nu ongeveer €1.000 per maand mee. Hier moet nog wel belasting vanaf, maar ik ben al super blij met dit resultaat. Je kunt in heel veel verschillende branches freelance diensten aanbieden. Bijvoorbeeld als grafisch vormgever, tekstschrijver, coach, VA, technisch VA, boekhouder… de mogelijkheden zijn eindeloos! Dat komt omdat we tegenwoordig heel veel via de computer kunnen doen, maak hier gebruik van!

6. Maak een online product

Een andere manier om extra geld te verdienen vanuit huis is door het maken van een online product. Ik heb bijvoorbeeld laatst een e-book geschreven die ik nu keer op keer kan verkopen. Daarnaast heb ik laatst de Sidehustle Challenge gelanceerd, wat ik heel erg spannend vond. Ik heb veel geleerd van deze eerste ronde en ben nu alles aan het finetunen en leuke samenwerkingen aan het zoeken, zodat de volgende ronde nóg beter wordt! Het verkopen hiervan is natuurlijk alles behalve passief, maar eenmaal gemaakt kun je dit natuurlijk blijven verkopen. Dit is een mooie manier om heel veel mensen te helpen en tegelijkertijd geld te verdienen.

7. Word (technisch) VA

Ik heb het al even benoemd bij het kopje over freelancen, maar je kunt ook Virtual Assistent worden vanuit huis. Je ondersteunt als VA onder andere ondernemers met hun mail, het beheren van hun agenda of andere allround taken. Als technisch VA ondersteun je met technische zaken zoals koppelingen op de website, of technische instellingen van online trainingen en dergelijke.

8. Word social media manager en verdien geld vanuit huis

Ben je een beetje handig met social media en heb je gevoel voor kleuren en vormgeving? Dan is het misschien wel een leuk idee om social media manager te worden. Dit kan je op twee manieren invullen. Of je maakt alle posts voor een bedrijf en je levert dit aan, of je beheert de hele social media van het bedrijf en je plaatst ook alles voor hen. Omdat tegenwoordig alle bedrijven online te vinden zijn, groeit de vraag naar social media managers. Je kunt van deze opleiding proeven in de Money Mastermind, dit leg ik nog verderop uit.

9. Begin een handeltje vanuit huis

Dit is ook wel een van mijn favoriete manieren om vanuit huis extra geld te verdienen. Ook dit kun je weer op meerdere manieren invullen. Je kunt bijvoorbeeld een partij goederen opkopen en dit vanuit huis verkopen. Of je laat je creativiteit op de loop en je maakt zelf dingen die je kunt verkopen. Vooral rondom thema dagen kun je hierop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan Valentijnsdag, moederdag, vaderdag, Pasen, Kerst… et cetera.

Wil je proeven van diverse online verdienmodellen?

Weet je niet precies wat je leuk lijkt en zou je wel willen proeven van verschillende verdienmodellen? Je kunt dan lid worden van de Money Mastermind. Ik ben hier al een aantal maanden lid en hierin vind je allerlei mini cursussen over veel online verdienmodellen. Je kunt dan proeven of iets voor je is. Er zit ook een community bij, waarin je contact hebt met anderen en tips mee kunt uitwisselen of even mee kunt sparren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon één maandje lid te worden, de cursussen te doen die jij interessant vindt en daarna je lidmaatschap op te zeggen. Op die manier kun je op een hele goedkope manier allerlei cursussen doen waarbij je erachter komt wat er wel en niet bij je past. Je vindt hier onder andere cursussen over cash cow kanalen, geld verdienen met TikTok, affiliate marketing, social media manager, vastgoed, crypto, nft’s… Het is het echt waard om lid van te worden en deze cursussen te doen.

Heb je nog meer inspiratie nodig met betrekking tot verdienmodellen? Ik heb een e-book geschreven met daarin 50 sidehustle ideeën. Deze is tot 1 december voor maar €7 te koop, daarna gaat de prijs omhoog naar €12. Koop ‘m via deze link.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]