gratis nieuwe skills leren

Jezelf regelmatig nieuwe skills aanleren is heel belangrijk als je wilt blijven groeien. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk vlak. Ik investeer echt heel erg veel geld in cursussen en andere trainingen waarmee ik nieuwe skills leer. Ik ben van mening dat een investering in jezelf de beste investering is die je kunt maken. Alles wat jij leert neem je namelijk de rest van je leven mee. Daar heb je altijd profijt van en pakt niemand je meer af! Ik heb zelfs jaren geleden cursussen gekocht waar ik uiteindelijk niets mee deed, maar die nu weer van pas komen.

Denk bijvoorbeeld aan mijn opleiding tot copywriter die ik 5 jaar geleden deed tijdens mijn zwangerschap. Heb ik daarna niets mee gedaan, maar nu werpt het zijn vruchten af. Het is nooit verloren geld als je in jezelf investeert. Maar je kunt tegenwoordig ook op veel manieren gratis skills leren. En als je iets gratis kunt leren, waarom zou je er dan voor betalen? In deze blog vertel ik je hoe!

Waarom het nodig is om regelmatig nieuwe skills aan te leren

Ik word altijd heel erg blij van nieuwe skills aanleren, omdat ik elke keer meer kennis op doe en daardoor groei. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk vlak. Daarnaast geeft het een goed gevoel en krijg je zelfvertrouwen als je een nieuwe skill mastert, wie wil dat nou niet? Daarnaast word je veel allrounder als je meer skills leert en dat vergroot de kans op nieuwe banen of klussen.

Ik heb mezelf bijvoorbeeld aangeleerd om podcasts te editen, omdat het mij een interessante skill leek om te bezitten. En daar heb ik nu een extra sidehustle van gemaakt, want ik edit wekelijks een podcast voor iemand. Het is daarom nooit verkeerd om nieuwe skills aan te leren. Hoe ik dit heb gedaan? Voornamelijk op Google vragen ingetikt en artikels gelezen. De dingen waar ik niet uitkwam, heb ik opgezocht op YouTube zodat ik het op een filmpje kon zien.

Ik heb ooit eens een quote gelezen, ik weet niet meer precies hoe het ging maar het kwam wel binnen. Het was ongeveer zoals dit: alles wat stopt met groeien, gaat dood. Het is daarom belangrijk dat we onszelf blijven ontwikkelen en blijven groeien als persoon.

sidehustle mastermind

Gratis skills leren, zo doe je dat!

  • Zoals hierboven al een beetje benoemd, is Google je beste vriend! Hier vind je alles, dus ik zou zeggen: Google erop los!
  • Daarnaast kun je heel veel leerzame filmpjes vinden op YouTube. Je kunt het zo gek niet bedenken en het staat erop. Alle onderwerpen kun je hierop vinden. Het is gratis, dus je zou wel gek zijn als je er geen gebruik van maakt.
  • Daarnaast kun je op cursus platformen zoals Udemy ook een aantal gratis cursussen vinden, welke ook de moeite waard zijn om eens naar te kijken.
  • Je kunt vragen of je -voor niks- met iemand mee mag lopen om nieuwe skills te leren. Zie het als een soort stage waarbij je nieuwe kennis opdoet door mee te lopen met een ervaren iemand.
  • Een lekkere old skool tip: ga naar de bibliotheek en zoek wat boeken over een onderwerp waar je meer over wilt leren. Zo heb ik 2 jaar geleden boeken over WordPress gezocht, omdat ik mijn eigen website wilde maken.
  • En een hele leuke tip: Bij Soofos vindt je aardig wat gratis cursussen, zelfs een cursus over hoe je een cursus maakt. Helemaal gratis! Er is zoveel keus, er zit vast iets voor je bij!
Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]