route naar 100.000 per jaar

Ik heb de afgelopen tijd minder gelezen dan ik eigenlijk zou willen, maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik er weer vaker een boek bij pak. Ik heb gelukkig wel wát gelezen en een van die boeken is ‘de route naar €100.000 per jaar van Suzanne van Duijn – ook wel bekend als Vrije Meid. Ik moet zeggen dat ik eerst twijfelde om het boek te kopen, ik volg namelijk (bijna) alles van wat Suzanne online deelt. Ik vroeg me af of het boek nog wel een toegevoegde waarde zou zijn. Misschien vraag jij je dit ook wel af, omdat de Vrije Meid blog en Instagram account razend populair zijn. Vandaar dat ik een review heb geschreven over het boek. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik aangenaam verrast ben door het boek.

Haar eerste jaren als zelfstandige

Het eerste hoofdstuk begint bij de start van haar reis als zelfstandige. Suzanne neemt je mee in haar angst om niet ‘genoeg’ te verdienen als zzp’er en laat via berekeningen zien dat je toch best aardig kunt verdienen wanneer je zelfstandige bent. Suzanne is op Social Media ook altijd erg open over geld, I like, maar in dit boek gaat het nog een stapje verder. Hierdoor voelt het alsof ik een persoonlijk gesprek heb met Suzanne en ik haar leer kennen.

Haar slechtste jaar

Op een gegeven moment besloot Suzanne dat ze niet meer als freelancer haar geld wil verdienen, maar juist met eigen producten. Op die manier wil ze haar bedrijf opschalen en passieve inkomsten genereren. Haar quote ‘work less, earn more’ spreekt mij heel erg aan, ik ben namelijk ook altijd op zoek naar allerlei dingen/projecten om passief geld te verdienen. Suzanne vertelt in dit hoofdstuk dat ze door het opzetten van eigen producten, haar slechtste jaar ooit draaide qua omzet. En echt, je wordt helemaal meegezogen in dit verhaal en ik voel echt met haar mee. Het halen van €100.000 per jaar lijkt verder weg dan ooit…

Persoonlijke ontwikkeling

Suzanne vertelt ook in het boek dat ze heel veel geld heeft uitgegeven aan persoonlijke ontwikkeling. Je bedrijf kan namelijk niet groeien als jij niet groeit als persoon. Ik heb vol bewondering gelezen wat ze allemaal heeft gedaan om zichzelf te ontwikkelen tot de persoon die zij nu is.

Lessen uit ‘Zij verdient een ton’

Suzanne heeft een rubriek op haar blog dat heet ‘zij verdient een ton’. Zij is dit begonnen zodat zij kon leren van mensen die dit doel al bereikt hebben. Echt geniaal! En ik heb al die blogs verslonden, wat een fantastische rubriek! Ik vond het dus helemaal leuk dat de learnings uit deze rubriek werden gedeeld in het boek. Voor mij weer even een mooie reminder. Herhaling is key, toch?

Doel €100.000 per jaar behaald

Uiteindelijk heeft ze haar doel behaald, ze verdient €100.000 per jaar. Gelukkig maar, ik voelde namelijk zo met haar mee. Ze deelt aan het eind van dit boek nog een aantal inspirerende namen waar zij veel van heeft geleerd. Ook deelt ze een aantal podcasts die je kunt luisteren om inspiratie op te doen.

Ben ik blij dat ik het boek heb gekocht?

Ja, ik ben heel blij dat ik het boek heb gekocht. Ondanks dat ik (bijna) alles volg van Suzanne online, heb ik toch weer nieuwe dingen gelezen. En daarbij: ik ben heel erg geïnspireerd geraakt. Soms lijkt het bij anderen allemaal te lukken terwijl ik zelf soms zo aan het dwalen ben… Ik ben nu helemaal gemotiveerd om ook weer even flink aan de slag te gaan!

Gratis cursus

Daarbij krijg je bij aankoop van het boek de cursus ‘Hoe word je een tondernemer’ twv €99. (Alleen bij de eerste druk). Ik ben erg benieuwd naar deze e-course!

Bekijk hieronder De route naar 100.000 per jaar

Bekijk ook eens mijn eerste kwartaaloverzicht om erachter te komen wat ik heb verdiend.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets via deze link koopt, krijg ik wellicht een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]