hoe geld verdienen met blog

Bloggen is meer dan alleen voor de lol wat stukjes schrijven. Als je het goed aanpakt, kan het ook een manier zijn om geld te verdienen. Of je nu een beginner bent of al een tijdje blogt, er zijn verschillende manieren om van je blog een bron van inkomsten te maken. Maar hoe kun je dan geld verdienen met je blog? In deze blog deel ik 6 manieren die jij kunt inzetten als verdienmodel op je website.

1. Affiliate marketing

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe chill affiliate marketing is. Affiliate marketing is hot en dat is niet zonder reden. Het idee is namelijk super simpel: je promoot producten of diensten van anderen, en wanneer iemand via jouw link iets koopt, krijg jij een commissie. Stel dat je een beautyblog hebt, dan kun je bijvoorbeeld producten van je favoriete mascara promoten via een affiliate link. Of kijk naar mijn website: ik deel cursussen die ik zelf heb gevolgd en waar ik tevreden over ben. Als iemand via mij zo’n cursus koopt, ontvang ik een commissie.

Het mooie hiervan is dat je niet zelf producten hoeft te maken of voorraden hoeft aan te houden. Door authentiek te blijven en alleen producten te promoten waar je echt achter staat, bouw je vertrouwen op bij je lezers. En dat vertrouwen leidt uiteindelijk tot verkopen.

affiliate toolbox

2. Google AdSense

Een andere eenvoudige manier om geld te verdienen, is door Google AdSense toe te voegen aan je blog. Dit systeem plaatst automatisch advertenties op jouw website. Telkens wanneer iemand op een advertentie klikt, krijg jij een klein bedrag. Het is misschien niet de snelste manier om rijk te worden, maar het kan zeker een stabiele bron van passief inkomen zijn.

Het grote voordeel? Je hoeft geen bedrijven te benaderen voor advertentiedeals. Google doet het werk voor je. Je installeert de code op je site en klaar is Kees! Natuurlijk, hoe meer verkeer je hebt, hoe meer inkomsten je kunt genereren. Maar zelfs met een klein, trouw publiek kun je hier al mee beginnen.

Nadeel? Het staat niet heel erg mooi op je website… Ik heb er voor nu zelf voor gekozen om zelfgemaakte advertentie banners te plaatsen op mijn website. Zo heb ik zelf de controle over wat er zichtbaar is op mijn website.

3. Advertorials

Als je blog groeit en je een trouw publiek hebt opgebouwd, is het mogelijk om advertorials aan te bieden. Dit zijn betaalde artikelen waarin je schrijft over een merk of product. Het is een win-winsituatie: het merk krijgt exposure, en jij wordt ervoor betaald.

Het is belangrijk om transparant te zijn naar je lezers. Zorg ervoor dat ze weten dat het om een gesponsorde post gaat, maar probeer de advertorial zo natuurlijk mogelijk in je eigen stijl te schrijven. Authenticiteit blijft key, zelfs bij betaalde samenwerkingen.

Ik vond dit in het begin erg lastig. Maar dankzij de cursus “Succes met advertorials” van Nicole heb ik inmiddels 3 betaalde advertorials mogen schrijven voor mijn website. Deze cursus kost geen drol, namelijk maar €79, en kan ik echt aanbevelen.

4. Premium samenwerkingen voor langdurige samenwerkingen

Een stapje verder dan advertorials zijn premium samenwerkingen. Dit zijn langdurige deals met merken of bedrijven die passen bij jouw blog. Denk aan exclusieve samenwerkingen waarbij je maandelijks content maakt voor een merk.

Dit soort deals bieden stabiliteit en kunnen aanzienlijk bijdragen aan je inkomsten. Maar, en dit is belangrijk: kies alleen merken waar je echt in gelooft en die passen bij je eigen merkidentiteit. Dit zorgt ervoor dat je content oprecht blijft en je lezers geïnteresseerd blijven.

Een handige tool om je premium samenwerkingen (en contacten) bij te houden is de Collaboration Console van Jennifer (Affiliate Blogger). Ik gebruik ‘m zelf ook en is super handig om alle ‘affiliate adverteerders’ op te volgen en dus meer te verdienen aan jouw website.

5. Digitale producten: Verkoop jouw kennis

Heb jij specifieke kennis of vaardigheden die je met anderen kunt delen? Dan kun je overwegen om digitale producten aan je website toe te voegen. Dit kunnen e-books, cursussen, templates of andere digitale downloads zijn. Als je bijvoorbeeld een foodblogger bent, kun je je eigen receptenboek verkopen.

Het voordeel van digitale producten is dat je ze eenmalig maakt, maar steeds opnieuw kunt verkopen. Het is een geweldige manier om passief inkomen te genereren én waarde toe te voegen voor je lezers.

En ik heb het al vaker benoemd, maar ik ben lid van de PLR Library. Dit is een online bibliotheek waar je digitale producten zoals templates, planners, games en andere producten kunt downloaden en doorverkopen. Het enige dat je moet doen is ze aanpassen voordat je ze verkoopt. Dus je zou de lettertypes, kleuren en afbeeldingen kunnen veranderen en dan verkopen. Het voordeel hiervan is dat je veel minder tijd kwijt bent aan het zelf ontwerpen plús het is ideaal voor mensen die wat minder creatief zijn. Met de code TIFFANY50PLR krijg je 50% korting op je eerste maand of op je eerste jaar. Neem hier een kijkje.

6. Start een nieuwsbrief met exclusieve content

Een nieuwsbrief is een uitstekende manier om een persoonlijke band op te bouwen met je lezers. Het zorgt voor direct contact, en met zo’n nieuwsbrief kun je extra inkomsten genereren. Hierin kun je exclusieve content, kortingscodes of interessante weetjes delen. Denk bijvoorbeeld aan een wekelijkse update over de laatste trends in jouw niche en gebruik waar het kan een affiliate linkje.

ai content club

Hoe begin je? Bouw je eigen blog met de Sidehustle Toolkit

Vraag jij jezelf nu af hoe jij een blog kunt opzetten? Geen zorgen, dat is eenvoudiger dan je denkt! Ook zonder technische kennis kun je een website bouwen met een blog.

Met de Sidehustle Toolkit kun je in een paar stappen je eigen website met blog bouwen. Het pakket biedt alle tools die je nodig hebt om te starten: Je kunt een kant en klare website knippen en plakken (I like) en dankzij de duidelijke filmpjes heb jij de rest van de website zo aangepast. Ik heb dankzij de Sidehustle Toolkit al meerdere websites gebouwd (Binnen 2,5 uur).

Zodra je blog staat, kun je meteen beginnen met schrijven en je eerste stappen zetten richting een winstgevende blog. Of je nu kiest voor affiliate marketing, digitale producten of het schrijven van advertorials – de mogelijkheden liggen binnen handbereik!

Een blog is voor de lange termijn

Geld verdienen met je blog is zeker mogelijk, maar het vereist geduld, inzet en creativiteit. Door verschillende strategieën uit te proberen, kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw niche en publiek. Maar, een blog is niet binnen een week succesvol. Dus houd echt de lange termijn in gedachten.

Disclaimer

In mijn blog komen soms affiliate linkjes voor. Bestel jij iets via zo’n link, dan ontvang ik wellicht een vergoeding. Dit kost jou natuurlijk niets extra.

Ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]