extra geld verdienen
Financiën, Geld verdienen, Side Hustles

Side hustle tips. Hoe verdien ik extra geld?

Afgelopen maandag ben ik Live gegaan op Instagram met Financieel Vrije Vent. We kwebbelden over geld, side hustle ideeën en de stappen naar FIRE (financial Independence, retire early). Omdat niet iedereen hierbij aanwezig kon zijn, zal ik mijn side hustles hier nogmaals delen in een blog. Op deze manier kan iedereen het lezen en ik heb zelfs nog wat extra tips om meer geld te verdienen.

Side hustle nr 1: Mystery shoppen

Ik ben voor meerdere opdrachtgevers mystery shopper, maar ik voer voornamelijk opdrachten uit voor Roamler. De taken zijn erg divers en je kunt starten zonder een kvk nummer. Zo zijn er bijvoorbeeld taken waarbij je actieproducten fotografeert. Hoe ziet de display eruit, hoe is het gevuld en hangt er een actiekaartje voor? Dit zijn enkele vragen die je moet beantwoorden. Ook kan het zijn dat je de voorraad van een aantal producten moet doorgeven. Het is wel belangrijk dat je jezelf als een mystery guest gedraagt, je doet het dus stiekem. Dit kan soms wat awkward zijn, soms loop ik even een extra rondje totdat de medewerker weg is. Mijn favoriete taak is de Etos voorraadcheck. Bij deze taak hoef je niet stiekem te fotograferen, maar je meldt je eerst bij de medewerkers en gaat vervolgens aan de slag. Ik ben inmiddels al zo vaak geweest, dat ze me nu wel kennen. Dat zijn leuke en gezellige momenten. De verdiensten liggen zo’n beetje tussen de €2,00 en €10,00. Dit is een leuke side hustle om extra geld te verdienen.

Inmiddels ben ik Roamler PRO, dat betekent dat ik nu als zelfstandige werk en ik ingeschreven sta bij de Kamer van Koophandel. Ik krijg nu toegang tot meer taken: merchandise en sales taken. Zo kun je als Sales Roamler bijvoorbeeld een Haribo display “verkopen” aan de winkel. Als Merchandise Roamler ga je de display opbouwen. Deze klussen verdienen beter dan de normale taken, omdat je ook bonussen kunt verdienen.

Voor Roamler heb je een invite code nodig van een andere Roamler. Mocht jij het leuk vinden om dit ook te doen, mag je mij een berichtje sturen. Ik heb niet altijd invite codes, maar op dit moment heb ik er 2.

Er zijn nog meer bedrijven waarbij je mystery shopper kunt worden. Zo heb je Smartspotter (vergelijkbaar met Roamler), Multi Value, Helion en HS Brands.

Tekstschrijven op freelance basis

Een andere side hustle van mij is dat ik teksten schrijf voor opdrachtgevers. Ik heb een aantal jaar geleden een opleiding gedaan tot Copywriter en ik heb in de tussentijd meerdere cursussen gevolgd over SEO. Het is dus niet iets dat je ‘zomaar’ kunt gaan doen. Het heeft een aardige tijd geduurd voordat ik mijn eerste opdrachtgever vond. Maar zodra 1 opdrachtgever je de kans geeft, kun je bij de volgende jouw portfolio van teksten laten zien. Zo gaat het balletje sneller rollen. Dit is ook een hele leuke manier om extra geld te verdienen.

Pakketpunt worden in jouw buurt

Je kunt een pakketpunt worden in jouw wijk. De bezorgers komen dan de pakketjes bij jou bezorgen en ophalen. Jij ontvangt hier €0,60 per pakket voor. Wanneer jouw buren pakketjes brengen en ophalen, krijg je een vergoeding tussen €0,18 en €0,28. Het is bij dit wel belangrijk dat je thuis bent, wees je daarvan bewust. Het is een leuke sidehustle voor mensen die aan huis gebonden zijn. Ik schreef hier een uitgebreide blog over voor Ik ben Jan Modaal. Dit is wellicht groter dan zomaar een side hustle, maar zeker het benoemen waard.

Restpartijen (kleding) opkopen en verkopen

Je kunt ook restpartijen opkopen van winkels, bijvoorbeeld kleding. Je kunt dit daarna weer los verkopen, bijvoorbeeld op Vinted. Vind je het niet leuk om met kleding bezig te zijn, kijk dan eens rond op Marktplaats. Dit staat vol met partijhandel.

Extra geld verdienen met affiliate marketing

Een andere manier om wat extra’s te verdienen is affiliate marketing. Met name als je een blog hebt, is dit een leuk verdienmodel. Het is wel aan te raden dat je alleen dingen promoot waar jij achter staat en niet zomaar alles gaat promoten. Ook als je geen blog hebt, kun je iets verdienen aan affiliate marketing. Je kunt bijvoorbeeld artikelen promoten bij familie en vrienden. Ik heb hier een uitgebreid artikel over geschreven. Uiteindelijk hoop ik dat dit een groot deel van mijn inkomsten wordt.

Side hustle ideeën vanaf de bank

Naast al deze leuke side hustles, zijn er natuurlijk ook simpelere dingen om extra geld te verdienen. Zo maak ik gebruik van diverse cashback sites en vul ik enquêtes in waarvoor ik een vergoeding krijg.

  • Zo is Cashbackkorting een hele fijne sites waar heel veel webwinkels bij aangesloten zijn. Als ik een aankoop doe op internet, kijk ik eerst bij cashbackkorting of de webshop hierbij is aangesloten. Bij deze site krijg je namelijk de hoogste cashback op jouw aankopen.
  • Bij Euroclix bieden ze beide aan: EN cashback op bestellingen EN vergoeding voor het invullen van enquêtes. Zo ben ik vorige maand overgestapt van zorgverzekering. Dit heb ik geregeld via een cashback van Euroclix en ik heb hier aardig wat punten voor gekregen.
  • Bij StoRewards kun je je kassabonnen van de Lidl en Aldi uploaden. Hier krijg je punten voor en deze punten kun je uiteindelijk inwisselen voor cadeaubonnen of PayPal tegoed. Als je mijn code 4bsi0 gebruikt, krijgen we allebei extra punten.
  • Andere sites zijn bijvoorbeeld: Zinngeld, iPay, NuCash en Toluna.

Wat kun je doen met al die extra verdiensten? Er zijn tal van manieren, investeren is bijvoorbeeld een heel goed idee. In de FIRE masterclass van Financieel Vrije Vrouw, worden alle investeringsvormen besproken. Zo leer je de basis goed aan. Ik heb een review geschreven over deze cursus. Dan kun jij een keus maken of dit iets voor jou is.


Dit artikel bevat affiliate links. Schaf jij een product aan via zo’n link, dan ontvangt Geldkwebbel hierover een commissie. Jij betaalt niets extra.

2 gedachten over “Side hustle tips. Hoe verdien ik extra geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *