hulp voor kinderen van arme gezinnen
Geld & Kids

Organisaties die hulp bieden aan kinderen van arme gezinnen

Het aantal kinderen dat in een arm gezin opgroeide, nam sinds 2013 elk jaar af. Er wordt gevreesd dat aan die daling een eind komt, door de huidige corona crisis. Kinderen dreigen hiervan de dupe te worden. Éen op de vijf gezinnen heeft geldzorgen en een groot deel van deze gezinnen heeft kinderen onder de 21 jaar. Éen op de twaalf kinderen groeit op in armoede, dat zijn ongeveer twee kinderen per klas!! Geldzorgen maakt het opvoeden lastig. Zo is er bijvoorbeeld geen geld om je kind op een sport te doen. Of om nieuwe schoenen te kopen, wanneer dit nodig is. Kinderen kunnen hierdoor in hun schulp kruipen. Maar er zijn een aantal hele mooie organisaties die deze kinderen helpen.

  • Wist je bijvoorbeeld dat je bij de organisatie Sam& financiële hulp kunt aanvragen voor bijvoorbeeld schoolreisjes, zwemles, uitjes, verjaardagen, sport of dansles? Per verzoek kunnen meerdere dingen aangevraagd worden. Kijk vooral eens op Samen voor kinderen
  • Hier kun je een verzoek indienen, maar je vind hier ook veel leuke tips over activiteiten in en rond het huis. Ook kun je spelen en leren over geld. Echt, ga deze site bekijken! Ik weet zeker dat je er veel aan hebt.
  • Veel gemeenten bieden tegemoetkomingen voor arme gezinnen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe laptop of de zwemlessen worden vergoed.
  • Als je geen geld hebt om de verjaardag van je kind te vieren, kun je contact opnemen met Stichting Jarige Job. Zij geven een verjaardagsbox t.w.v. 35 euro. Hierin zit alles om de verjaardag te vieren, thuis en op school.

Wie kan een aanvraag doen?
– Ouders met een (bijstands) uitkering
– Werkende ouders met een laag inkomen
– ZZP-ers met weinig werk
– Ouders met schulden

Schaam je niet om hulp te vragen. Zulke organisaties zijn ervoor om te helpen, maak er dus gebruik van! Kinderen kunnen zich hierdoor beter ontplooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *