Financiën, Geld & Kids, Investeren

Waar koop ik mijn aandelen en crypto?

Ik krijg vaak de vraag waar ik nou mijn aandelen en crypto koop, dus ik heb besloten om alles hier in een blog te bundelen. Zo is het voor iedereen overzichtelijk en kun je nog eens terug lezen.

Crypto

Ik koop mijn crypto bij Bitvavo. Het is een gebruiksvriendelijke app, heel fijn voor beginners. Je stort via iDeal makkelijk geld in je wallet. Als je je aanmeldt via deze link, hoef je over de eerste €1000,- geen handelskosten te betalen. Je kunt zelfs een aantal crypto vastzetten, waarover jij dan een vergoeding ontvangt. Dit noem je staken. Je leent dan de cryptocurrency uit, waarvoor jij een vergoeding krijgt. Bitvavo betaalt dit elke maandag uit. Momenteel heb ik voor ruim €996,- aan crypto die hiervoor in aanmerking komt. Ik zou hiervoor op dit moment €57,90 krijgen op jaarbasis. Dit is een stuk meer dan die paar cent rente bij de bank!

Ik heb ook nog een andere app, Coinbase. Hier koop ik momenteel zelf niets, maar verdien ik af en toe gratis crypto met quizzen over een bepaalde crypto munt. Dit zet ik later steeds om naar Bitcoin en Ethereum.

Aandelen & ETF’s

Aandelen koop ik onder andere bij Bux Zero. Dit is een super chille app, met een simpele Tikkie staat in enkele seconden jouw inleg erop. Binnen bepaalde tijden kun je commissievrij handelen, wat echt een aanrader is! Als je je via hier aanmeldt, krijgen we allebei een gratis aandeel! Dat is toch te mooi om te laten liggen.

ETF’s en een aantal aandelen koop ik bij DeGiro. Of je vindt DeGiro te gek, of je vindt het helemaal niks… De meningen zijn erover verdeeld. Ik vind het een super fijne app, heel overzichtelijk. Daarnaast vallen de transactiekosten voor de aandelen ook erg mee. Eens per maand kun je ETF’s die in de kernselectie vallen aankopen zonder handelskosten. Dit doe ik elke maand zodra mijn salaris binnen is. Ik koop vaak maar 1 ETF per maand, op die manier groeit toch je portfolio zonder dat al je salaris op gaat.

Disclaimer: Beleggen is niet zonder risico’s en ik ben geen financieel adviseur. Ik leg in deze blog uit welke diensten ik voor wat gebruik. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *