uitjes met de kids
Besparen, Financiën, Geld & Kids

Hoe houd je meer geld over voor leuke uitjes met de kids?

Het leven wordt steeds duurder en dat vraagt om creatieve manieren om geld over te houden voor de dingen die er echt toe doen. Leuke uitjes met de kids, bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er ook een hoop leuke dingen te doen die gratis zijn, maar een extra centje voor nog meer leuke dingen is natuurlijk helemaal fantastisch. Daarnaast kun je veel uitjes met korting scoren.

Werk met een potjes systeem

Heel erg cheesy natuurlijk, maar werken met een potjes systeem werkt echt heel erg goed. Zodra ons salaris binnenkomt, verdelen wij het geld over meerdere potjes. Je kunt een potje maken speciaal voor uitjes en leuke dingen. Op die manier hoef je je ook niet schuldig te voelen, je hebt er immers voor gebudgetteerd. Hoeveel je elke maand hierin stort, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw inkomsten en wat je overhoudt na vaste lasten. Ga eens een middag zitten om al jouw vaste lasten op een rijtje te zetten en het overige geld in potjes te verdelen. Misschien kun je wel abonnementen of andere kosten schrappen? Op die manier heb je weer een bedrag over om extra te verdelen over jouw potjes.

Uitjes met korting

Tegenwoordig zijn er allerlei websites waar je met korting tickets aanschaft voor allerlei uitjes. Bij Social Deal is er heel veel aanbod. Bijvoorbeeld diverse uitjes, cursussen, wellness en beauty, eten en drinken… noem maar op. Het leuke van Social Deal is dat je jouw aankoop kunt delen met jouw familie en vrienden. Als er dan 3 personen ook die deal aanschaffen, krijg jij je aankoopbedrag terug. Dit geld kun je weer gebruiken voor een nieuw uitje. Op die manier bespaar je nog meer op je uitjes! Jij blij, kids blij.

Naast Social Deal zijn er natuurlijk nog meer van dat soort websites. Je hebt bijvoorbeeld Ticket Veiling, Vakantie Veilingen, Groupon, Actie van de dag, Korting dagje uit, Voordeel-uitjes, Dagje weg tickets… Daarnaast kun je ook vaak met een spaaractie van de Albert Heijn met korting naar de Efteling.

Geld over?

Wij storten maandelijks 500 euro in een potje voor de boodschappen. Als wij na die maand geld over hebben, bestellen we iets lekkers. Zo wilde mijn zoon heel graag weer eens pizza bestellen bij de ‘Pizza winkel’. Afgelopen weekend was het zo ver; de dag liep een beetje anders dan gepland en ik zag dat we nog geld over hadden in het boodschappen potje. Hiervan hebben we heerlijk pizza’s besteld. Wij blij, kids blij. Nog een leuk detail: Wij vonden een kortingscode online voor de betreffende Pizza zaak. Hiermee waren de pizza’s 1 plus 1 gratis. Wij hadden 4 pizza’s voor nog geen 28 euro. Dus nog een tip: ga je iets bestellen (of het nou eten is of iets anders), kijk altijd eerst online of er kortingscodes zijn.

Dit kun je natuurlijk ook toepassen op je kinderbijslag. Ik stort de kinderbijslag altijd op een aparte rekening en gebruik dit alleen voor spullen voor mijn kinderen. Denk aan kleding, luiers et cetera. Heb je eens iets over? Dan kun je dit gebruiken voor een extra uitje met de kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *